Πέμπτη , 1 Οκτώβριος 2026
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΑΑΔΕ: Διευκρινίσεις προς τους οικονομικούς φορείς για το νέο τελωνείο Πειραιά
ΝΑΥΤΙΛΙΑΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΑΑΔΕ: Διευκρινίσεις προς τους οικονομικούς φορείς για το νέο τελωνείο Πειραιά

Στο 1ο Τελωνείο Πειραιά περνούν οι αρμοδιότητες για όλες τις εμπορευματικές ροές και διαδικασίες, πλην του τελωνισμού μεταχειρισμένων ενωσιακών οχημάτων από τις 8 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ. H χωρική του αρμοδιότητα να καλύπτει όλες τις μονάδες που ενοποιούνται (1ο, 2ο και 3ο Τελωνείο Πειραιά), καθώς και τον Τελωνειακό Ελεγκτικό Σταθμό Πόρου. Σημειώνεται ότι το ωράριο λειτουργίας του νέου τελωνείου ορίζεται από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή από τις 7:30 έως και τις 21:00 και το Σάββατο από τις 7:30 έως και τις 13:00. Οι αίθουσες επιβατών θα λειτουργούν μεταξύ 6:00-22:00, με δυνατότητα 24ωρης εξυπηρέτησης σε έκτακτες περιπτώσεις.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι εμπορευματικές κινήσεις κατά τις Κυριακές και αργίες, καθώς και η παροχή υπηρεσιών εκτός ωραρίου, θα πραγματοποιούνται κατόπιν σχετικής αίτησης και εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα του απαιτούμενου προσωπικού. Οι υφιστάμενοι χώροι φυσικού ελέγχου και τελωνειακής επιτήρησης για εμπορεύματα, μεταφορικά μέσα και αποσκευές επιβατών θα συνεχίσουν να λειτουργούν, χωρίς κάποια επιχειρησιακή μεταβολή. Όπως καταλήγει η ΑΑΔΕ, η ενοποίηση των τελωνείων αποτελεί ένα ακόμη στρατηγικό βήμα προς τη δημιουργία ενός σύγχρονου, αποτελεσματικού και διαφανούς τελωνειακού περιβάλλοντος στη χώρα μας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη του εμπορίου και της εθνικής οικονομίας.

Related Articles

Η Capital Maritime Finance του Β.Μαρινάκη πραγματοποιεί την πρώτη αποκλειστική εισαγωγή ναυτιλιακής εταιρείας στο EuronextAthens

Capital Maritime Finance Corp. (CMF) Ηεταιρεία συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη πραγματοποιεί την πρώτη...

Black Rope | South Africa Stock Expansion

𝗦𝗼𝘂𝘁𝗵 𝗔𝗳𝗿𝗶𝗰𝗮 𝗦𝘁𝗼𝗰𝗸 𝗘𝘅𝗽𝗮𝗻𝘀𝗶𝗼𝗻 We can fully support your #mooring rope and...

ΕΛΙΝΤ:«Research and Education in the Service of Innovation»

Στο πλαίσιο του επετειακού εορτασμού των 20 χρόνων του θεσμού, θα προηγηθεί...