Παρασκευή , 8 Μάιος 2026
Home ΕΛΛΑΔΑ ΥΝΑΝΠ- Λιμενικό Σώμα Ενημέρωση
ΕΛΛΑΔΑ

ΥΝΑΝΠ- Λιμενικό Σώμα Ενημέρωση

Ακυβερνησία Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στη Ζάκυνθο – Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με την παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος στη Ρήνεια – Παροχή συνδρομής σε λουόμενες στη Θήρα – Τραυματισμός λουόμενου στη Σύρο

            

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Ζακύνθου και του Αγίου Νικολάου Βολιμών από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς ενός επιβατηγού-τουριστικού (Ε/Π-Τ/Ρ) σκάφους, 2,2 ν.μ. από την παραλία «ΜΑΚΡΥΣ ΓΙΑΛΟΣ» Ζακύνθου. Το σκάφος εκτελούσε περιηγητικό πλου με 168 επιβάτες και 7μελές πλήρωμα.

Στο σημείο μετέβησαν προς παροχή συνδρομής δύο Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), παραπλέοντα πλοία, ιδιωτικά σκάφη, ένα Περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς, καθώς και οχήματα της Π.Υ., του Α.Τ. Αλυκών και του ΕΚΑΒ Ζακύνθου. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε με ιδία μέσα από το πλήρωμα του Ε/Π-Τ/Ρ. Οι 168 επιβάτες μετεπιβιβάστηκαν στα ιδιωτικά σκάφη και αποβιβάστηκαν στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου Βολιμών. Από εκεί μεταφέρθηκαν με μέριμνα της εταιρείας σε χώρους προσωρινής διαμονής.

Το Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος, προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου, με την συνδρομή του Ε/Π-Τ/Ρ «ΛΑ ΓΚΡΟΤΤΑ 4» Ν.Ζ. 89 και συνοδεία των δύο ΠΛΣ. Από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Π-Τ/Ρ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο νηογνώμονα. Από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

                Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό στο www.hcg.gr

             Συνέχεια ενημέρωσης:

            Αναφορικά με την παροχή συνδρομής σε ιστιοφόρο σκάφος στη Ρήνεια Αιγαίου πελάγους τις βραδινές ώρες χθες, γνωρίζεται ότι συνελήφθη ο 77χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Γαλλίας) κυβερνήτης του σκάφους, για παράβαση του άρθρου 291 του Π.Κ. «Διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών». Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πάρου.

                Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θήρας ότι δύο ημεδαπές κολυμβήτριες είχαν εγκλωβιστεί σε βράχια στην περιοχή Μονόλιθου, παρασυρόμενες από τα θαλάσσια ρεύματα. Στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τα οποία εντόπισαν τις ημεδαπές καλά στην υγεία τους και τις ανέσυραν με ασφάλεια στη στεριά, με τη χρήση σωσιβίων και σχοινιού.

*****

                Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σύρου για τον τραυματισμό ενός 15χρονου ημεδαπού στη παραλία της Αζολίμου Σύρου. Συγκεκριμένα, ο 15χρονος τραυματίστηκε ελαφριά στο κεφάλι και την πλάτη, κατά την προσπάθεια του να βουτήξει από παρακείμενη προβλήτα. Στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και πλήρωμα του ΕΚΑΒ, το οποίο του παρείχε τις πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια διακομίστηκε στο Γενικό νοσοκομείο Σύρου για ιατρική περίθαλψη.

Θάνατος άντρα στην Αλεξανδρούπολη – Τραυματισμός επιβάτιδας Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ραφήνα – Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στη Χαλκίδα – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ στην Αίγινα – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ στο Πέραμα – Επιβολή κυρώσεων σε Θ/Γ σκάφος στην Κω

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Αλεξανδρούπολης για την ύπαρξη ενός άντρα χωρίς τις αισθήσεις του, στη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Αλεξανδρούπολης. Αμέσως στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής. Στον 92χρονο, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ με αρνητικά αποτελέσματα. Στη συνέχεια διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ραφήνας από τον Πλοίαρχο του επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ–Ο/Γ) πλοίου «SUPERFERRY» Ν. Άνδρου 620 για τον τραυματισμό μίας 71χρονης ημεδαπής επιβάτιδας, κατά τη διαδικασία επιβίβασης στο λιμάνι της Ραφήνας. Συγκεκριμένα, η ανωτέρω κατά την άνοδο στη σκάλα του πλοίου, έχασε την ισορροπία της και έπεσε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι. Στην 71χρονη αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα του πλοίου και στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «ΚΑΤ». Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο  Ραφήνας.

*****

                Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Χαλκίδας για μηχανική βλάβη και αδυναμία πόντισης άγκυρας, ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Αυστρίας, στη βόρεια πλευρά του λιμένα Χαλκίδας. Στο σημείο μετέβησαν ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), καθώς και το αλιευτικό «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» Ν.Χ. 1207, τα οποία εντόπισαν το Ι/Φ με τους δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντές του (υπήκοοι Αυστρίας) καλά στην υγεία τους. Το Ι/Φ κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της ιχθυόσκαλας Χαλκίδας, με τη συνδρομή του ΠΛΣ και του Α/Κ. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο νηογνώμονα, ενώ από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Αίγινας από τον Πλοίαρχο του επιβατηγού-υδροπτερύγου «ΑΘΗΝΑ» Ν.Π. 9824, ότι κατά τη διαδικασία κατάπλου του στο λιμάνι του Αγκιστρίου, διαπιστώθηκε ρωγμή στο πτερύγιο της δεξιάς πλευράς. Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΘΗΝΑ» μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο νηογνώμονα. Οι επιβάτες προωθήθηκαν στο προορισμό τους με μέριμνα της εταιρείας.

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Περάματος από τον Πλοίαρχο του επιβατηγού-οχηματαγωγού «ΑΘΗΝΑ Π.» Ν.Π. 11325, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου για το λιμάνι Παλουκιών της Σαλαμίνας, υπήρξε εμπλοκή του αριστερού κάβου στα ύφαλα του πλοίου. Επί του πλοίου επέβαιναν 208 επιβάτες, 86 ΙΧ και 52 δίκυκλα, οι οποίοι προωθήθηκαν στο προορισμό τους με μέριμνα της εταιρίας. Από το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΘΗΝΑ Π.», ενώ μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο νηογνώμονα, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.

                Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κω, ότι ένα θαλαμηγό (Θ/Γ) σκάφος σημαίας Τουρκίας, κατά τους ελιγμούς πρόσδεσής του στο λιμάνι τις μεσημβρινές ώρες χθες, επακούμβησε σε ένα επιβατηγό-τουριστικό σκάφος που βρισκόταν πλησίον. Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων στον Πλοίαρχο και τον ναυτικό πράκτορα του Θ/Γ σκάφους, καθώς έλαβε άδεια απόπλου από το Λιμεναρχείο χωρίς να αναφέρει το συμβάν.

Παροχή συνδρομής σε Ι/Φ σκάφος σε κίνδυνο στη Ρήνεια Αιγαίου Πελάγους – Τραυματισμός αλλοδαπού κατά τη διενέργεια θαλασσίων μέσων αναψυχής στη Ρόδο – Απαγόρευση και άρση απαγόρευσης απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ρόδο – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Ύδρα – Έρευνες και εντοπισμός κολυμβητή στην Κέρκυρα – Έρευνες και εντοπισμός ανηλίκου στην Επανομή

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Πάρου, της Νάξου, της Μυκόνου, της Σύρου και της Τήνου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι ένα ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος σημαίας Γαλλίας, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπηκόους Γαλλίας), βρίσκεται σε κίνδυνο λόγω ακυβερνησίας που προήλθε μετά από μηχανική βλάβη και θραύση του ιστού, στη θαλάσσια περιοχή 3 ν.μ. νότια της ν. Ρήνειας Αιγαίου Πελάγους. Αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για την περιοχή αναχώρησαν το ρυμουλκό-ναυαγοσωστικό (Ρ/Κ-Ν/Γ) πλοίο ¨ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ NEW GENERATION¨ N.P. 11876 με επιβαίνοντα στέλεχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα παραπλέον επιβατηγό-οχηματαγωγό (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίο, ένα θαλαμηγό (Θ/Γ) σκάφος, και το σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) ¨CHIARA¨ σημαίας Γερμανίας, ενώ απογειώθηκε και ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας.  Οι δύο επιβαίνοντες μετεπιβιβάστηκαν στο σκάφος της ΕΟΔ Πάρου και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Νάουσας Πάρου. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Πάρου για προληπτικούς λόγους, από όπου και εξήλθαν καλά στην υγεία τους. Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν κατέστη δυνατή η πρόσδεση και ρυμούλκηση του Ι/Φ. Από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Λίνδου για τον τραυματισμό ενός 51χρονου αλλοδαπού (υπηκόου Γερμανίας) στη θαλάσσια περιοχή ¨ΠΛΗΜΜΥΡΙ¨ της Ρόδου. Συγκεκριμένα, ο άντρας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια έλξης θαλάσσιου έλκηθρου. Στον τραυματία αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ιδιώτες ιατρούς, υπεύθυνους επιχείρησης θαλασσίων μέσων αναψυχής (Θ.Μ.Α.) και υπαλλήλους ενός ξενοδοχείου, ενώ στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου νοσηλεύεται. Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Λίνδου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο αλλοδαπός υπεύθυνος της επιχείρησης Θ.Μ.Α. (υπήκοος Γερμανίας), ο οποίος ήταν παράλληλα και χειριστής του σκάφους έλξης, για παράβαση του άρθρου 314 του Π.Κ. (Σωματική βλάβη από αμέλεια) και του άρθρου 310 του Π.Κ. (Βαριά σωματική βλάβη).

 *****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η  Λιμενική Αρχή της Ρόδου  από τον Πλοίαρχο του επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) ¨ΣΤΑΥΡΟΣ¨ Ν.Π. 10599, ότι κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του προγραμματισμένου δρομολογίου από το λιμάνι της Μεγίστης προς το λιμάνι της Ρόδου, το πλοίο παρουσίασε δυσλειτουργία στη δεξιά κύρια μηχανή. Το ¨ΣΤΑΥΡΟΣ¨ κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Ρόδου, αποβιβάζοντας  49 επιβάτες, 11 Ι.Χ.Ε. και 5 Φ/Γ οχήματα. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, το Ε/Γ-Ο/Γ συνέχισε το εγκεκριμένο δρομολόγιό του με προορισμό τα λιμάνια Χάλκης-Ρόδου με 20 επιβάτες, 1 Ι.Χ.Ε. και 2 δίκυκλα.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ύδρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης, ενός ιστιοφόρου (Ι/Φ) σκάφους σημαίας Πολωνίας, με τρεις αλλοδαπούς επιβαίνοντες (υπηκόους Πολωνίας), στη θαλάσσια περιοχή νότια της ν. Σκυλλί στον κόλπο Ύδρας. Αμέσως, για την περιοχή αναχώρησαν ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ) και το επιβατηγό-τουριστικό (Ε/Γ-Τ/Ρ-Θ/Τ) ¨ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΙΙ¨ Ν.Υ. 1062 προς παροχή συνδρομής. Το Ι/Φ κατέπλευσε αυτοδύναμα, με τη συνοδεία των ανωτέρω σκαφών, στη θαλάσσια περιοχή του Μανδρακίου Ύδρας, όπου αγκυροβόλησε με ασφάλεια. Από το Λιμεναρχείο Ύδρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Κέρκυρας και της Παλαιοκαστρίτσας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για περιστατικό αγνοούμενου 23χρονου αλλοδαπού κολυμβητή (υπήκοο Ρουμανίας), στη θαλάσσια περιοχή της παραλίας ¨ΚΟΝΤΟΓΥΑΛΟΣ¨ Κέρκυρας. Αμέσως, ξεκίνησαν οι έρευνες από δύο Περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), ένα Περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και ένας εκμισθωτής θαλασσίων μέσων αναψυχής για παροχή συνδρομής. Ο 23χρονος, εντοπίστηκε από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καλά στην υγεία του, σε χερσαίο χώρο της περιοχής Κοντόγυαλου.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Νέας Μηχανιώνας για την εξαφάνιση ενός 13χρονου αλλοδαπού αγοριού (υπηκόου Σερβίας), στη περιοχή ¨ΠΟΤΑΜΟΣ¨ Επανομής Θεσσαλονίκης. Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες από ένα Περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ιδιωτικά σκάφη και θαλάσσια μέσα αναψυχής, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν το Α.Τ. Νέων Επιβατών και η συντονίστρια ναυαγοσωστών Επανομής. Ο 13χρονος, εντοπίστηκε από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., να κατευθύνεται πεζός προς την περιοχή ¨ΝΑΥΑΓΙΟ¨ Ποταμού Επανομής και παραδόθηκε στη μητέρα του καλά στην υγεία του.

Εντοπισμός σορού άντρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στην Πάτρα – Θάνατος λουόμενης στον Πόρο – Προσάραξη Ι/Φ σκάφους στην Πρέβεζα – Τραυματισμός επιβαίνοντα Ι/Φ σκάφους στην Κεφαλληνία – Διακομιδές ασθενών

 

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πάτρας από το Κέντρο Άμεσης Δράσης της ΕΛ.ΑΣ., για την ύπαρξη μιας σορού άντρα, στη θαλάσσια περιοχή ¨ΛΑΚΚΟΠΕΤΡΑΣ¨ δυτικής Αχαΐας. Αμέσως για την περιοχή αναχώρησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και πλήρωμα του ΕΚΑΒ, όπου με τη συνδρομή στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., εντόπισαν τη σορό του άνδρα σε δύσβατη περιοχή. Ο άντρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ηλικίας περίπου 30-40 ετών, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας «ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ». Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Μεθάνων ότι μία 73χρονη αλλοδαπή (υπήκοος Γαλλίας) ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από τη θαλάσσια περιοχή της παραλίας ¨ΑΛΥΚΗΣ¨ του Δήμου Πόρου. Η 73χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Γαλατά, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Μεθάνων του Λιμεναρχείου Πόρου. Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Πειραιά για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πρέβεζας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι ένα επαγγελματικό – τουριστικό (Ε/Π-Τ/Ρ) σκάφος ελληνικής σημαίας, με έντεκα επιβαίνοντες (10 υπήκοοι Ιταλίας και 01 ημεδαπός κυβερνήτης), βρισκόταν σε δυσχερή θέση λόγω προσάραξης του σε ύφαλο στη θαλάσσια περιοχή 0,9 ν.μ. βορειοδυτικά του ακρωτηρίου Καστροσυκιάς Ιονίου Πελάγους. Αμέσως, στην περιοχή μετέβη ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), το σκάφος ¨ΜΑΡΙΑ¨ Τ.Κ. 43, καθώς και ένα καταδυτικό συνεργείο. Οι δέκα επιβαίνοντες μετεπιβιβάστηκαν, με τη συνδρομή του ¨ΜΑΡΙΑ¨, στο ΠΛΣ και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο του Μύτικα. Στη συνέχεια, το καταδυτικό συνεργείο επιθεώρησε το σκάφος και διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε θαλάσσια ρύπανση και εισροή υδάτων. Ακολούθως, το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος οδηγήθηκε, με τη συνδρομή του ¨ΜΑΡΙΑ¨ και τη συνοδεία του ΠΛΣ, στο λιμάνι της Πρέβεζας, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.  Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ συνελήφθη ο ημεδαπός κυβερνήτης του για παράβαση του άρθρου 28 του Π.Κ. (Αμέλεια) και των άρθρων 113 (Ασφάλεια πλοίων) και 225 (Εγκλήματα πλοιάρχου) του Κ.Δ.Ν.Δ..

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κεφαλληνίας για τον τραυματισμό ενός 43χρονου αλλοδαπού επιβαίνοντα (υπηκόου Τουρκίας) σε ένα ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος, σημαίας Ουκρανίας. Συγκεκριμένα ο 43χρονος, κατά τη προσπάθεια του να δέσει το σχοινί του ιστίου, τραυματίστηκε στον δείκτη του δεξιού χεριού. Με τον κατάπλου του Ι/Φ στο λιμάνι του Αργοστολίου, ο 43χρονος μεταφέρθηκε με Περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, όπου παραμένει για νοσηλεία.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-12χρονης, από το λιμάνι της Σύμης στο λιμάνι της Ρόδου, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-74χρονου, από το λιμάνι του Αγνώντα Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με  το Τ/Ρ-Α/Ψ “ΜΑΤΘΙΛΔΗ” Ν.Σ. 45,

-5χρονης, από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-50χρονης, από το λιμάνι της Σκύρου στο λιμάνι της Κύμης, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΟΛΓΟΥΕΪΣ ΣΑΜΕΡ ΙΙ” Ν.Π. 7126.

Related Articles

Η Μαρία Ζαχαρία στην Πάτρα για τα κόκκινα δάνεια, τα funds και το πρόγραμμα «Ηρακλής»

  Η ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την Πλεύση Ελευθερίας, Μαρία Ζαχαρία,...

ΠΣΕ – ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2026

Συνεχιζόμενη πτώση των εξαγωγών, για 2ο μήνα, το 2026. Αντέχει ο κλάδος...

Γεύμα ιστορίας στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς με την κ. Μαρία Ευθυμίου

Τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2026, στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς, πραγματοποιήθηκε γεύμα ιστορίας,...

ΕΒΕΠ: «Γέφυρα» επιστροφής ταλέντων η πρωτοβουλία «Rebrain Greece»

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς θα δώσει δυναμικό παρών στην εκδήλωση...