Παρασκευή , 29 Μάιος 2026
Home ΕΛΛΑΔΑ Ν. Γρέντζελος: Αναγκαία η αυστηρή εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν. Γρέντζελος: Αναγκαία η αυστηρή εφαρμογή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Για το πρόβλημα με τα τροχαία ατυχήματα από παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και για την ανάγκη αυστηρής τήρησης των διατάξεών του μίλησε στην ΕΡΤ1, ο Α΄ Αντιπρόεδρος του ΕΕΑ και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης Νίκος Γρέντζελος.

Αφού αναφέρθηκε στις αρνητικές στατιστικές των ατυχημάτων επεσήμανε ότι η εκπαίδευση πάνω στην οδική συμπεριφορά πρέπει να ξεκινάει από το μικρό παιδί και αν συνεχίζεται πάντα μέσα από την Παιδεία και τη συμμόρφωση με τους κανόνες. Ένας παράγοντας που μπορεί να αποτρέψει τις παραβάσεις και τα ατυχήματα είναι και η αυστηρή αστυνόμευση και τιμωρία των παραβατών. Τέλος τάχθηκε υπέρ των σχεδιαζόμενων μεταβολών στις ανώτερες ταχύτητες στον αστικό ιστό με παραδείγματα και της αυστηροποίησης των ποινών για παραβάσεις.

Δείτε το βίντεο

Πηγή: ΕΡΤ1https://www.eea.gr/arthra-eea/n-grentzelos-anagkaia-i-aystiri-efarmogi-toy-kodika-odikis-kykloforias/

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών

Related Articles

“Τα Ποσειδώνια ανοίγουν τις πύλες τους αναδεικνύοντας τη δυναμική της ναυτιλίας σε περίοδο προκλήσεων για τη ναυσιπλοΐα»

Τα Ποσειδώνια ανοίγουν τις πύλες τους αναδεικνύοντας τη δυναμική της  ναυτιλίας  σε...

President of Parliament Nikitas Kaklamanis honors Alexandra Palli – Capital Link Sustainability Forum

ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ “2026 CAPITAL LINK SUSTAINABILITY LEADERSHIP AWARD”   Ο Πρόεδρος της...

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Οι Πανελλαδικές είναι ένας σταθμός και όχι ο τελικός προορισμός

Ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου απευθύνεται σε μαθητές, οικογένειες και εκπαιδευτικούς, αναγνωρίζοντας τον αγώνα...