Σήμερα 22 Σεπτεμβρίου η ΕΣΕΕ καθιέρωσε να γιορτάζει την «ΗΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ». Το ιστολόγιο μας φιλοξενεί μήνυμα από τον καθ ύλην αρμόδιο , επιτυχημένο και έμπειρο επιχειρηματία κ. Εμμανουήλ Χριστόπουλο. Ας διαβάσουμε τη δήλωσή του για αυτή την ημέρα:
«Ως Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, εκφράζω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μας για τη θεσμοθέτηση της Ημέρας Ελληνικού Εμπορίου που καθιερώθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου το 2005 με πρωτοβουλία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με υψηλό συμβολισμό, που αναδεικνύει τη διαχρονική αξία και τη διεθνή εμβέλεια του ελληνικού εμπορίου. Το ελληνικό εμπόριο δεν αποτελεί μόνο πυλώνα της οικονομίας μας, αλλά και φορέα πολιτισμού, ποιότητας και εξωστρέφειας. Η καθιέρωση αυτής της ημέρας μας υπενθυμίζει τον κρίσιμο ρόλο των εμπόρων, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που στηρίζουν καθημερινά την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Ως Επιμελητήριο, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε δράσεις που ενισχύουν την εξωστρέφεια, την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, ώστε το ελληνικό εμπόριο να κατακτά νέες αγορές και να παραμένει ισχυρός πρεσβευτής της χώρας μας σε όλο τον κόσμο. Η Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου δεν είναι μόνο αφορμή για γιορτή, αλλά και για αναστοχασμό, στρατηγικό σχεδιασμό και συλλογική προσπάθεια. Είναι μια ημέρα αφιερωμένη σε όλους όσοι κρατούν ζωντανή τη φλόγα του ελληνικού επιχειρείν.»
Ο κ. Χριστόπουλος είναι ιδιοκτήτης της επιχείρησης PLANET FRUITS, δείτε περισσότερα εδώ: https://www.facebook.com/PlanetFruitsLTD/?locale=el_GR






