Τετάρτη , 17 Ιούνιος 2026
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ “Τιμώντας την Ακαδημαϊκή Αριστεία” του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

“Τιμώντας την Ακαδημαϊκή Αριστεία” του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς

Τιμώντας την Ακαδημαϊκή Αριστεία” του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδρίων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, η εκδήλωση του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης, σε συνεργασία με τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Αναλογιστική Επιστήμη και Διαχείριση Κινδύνων» και «Εφαρμοσμένη Στατιστική», με τίτλο «Τιμώντας την Ακαδημαϊκή Αριστεία».

Η εκδήλωση είχε ως στόχο την ανάδειξη και επιβράβευση της αριστείας φοιτητών και αποφοίτων του Τμήματος, οι οποίοι διακρίθηκαν για τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις και τη συμβολή τους στην προαγωγή της γνώσης στα πεδία της Στατιστικής και της Αναλογιστικής Επιστήμης.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Καθηγητής Αλέξανδρος Καραγρηγορίου, Πρόεδρος του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης.

Στη συνέχεια, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά και την υπερηφάνεια του για την παρουσία καθηγητών, ομοτίμων καθηγητών, αποφοίτων, φοιτητών και εκπροσώπων της επιχειρηματικής κοινότητας που στηρίζουν ενεργά το Τμήμα. Τόνισε ότι η εκδήλωση αυτή αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της εξωστρέφειας και της αριστείας που χαρακτηρίζουν το Πανεπιστήμιο Πειραιώς. «Η σημερινή ημέρα», σημείωσε, «αναδεικνύει τον αγώνα, που από κοινού, εμείς ως ακαδημαϊκοί και εσείς ως φοιτητές, δίνουμε. Οι απόφοιτοί μας αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές του Πανεπιστημίου μας, όχι μόνο για τις γνώσεις που απέκτησαν, αλλά και για το ήθος τους. Ευχαριστώ θερμά τους χορηγούς και όλους όσοι στηρίζουν το έργο μας. Εμείς συνεχίζουμε με συνέπεια και όραμα, ώστε το Πανεπιστήμιο Πειραιώς να παραμένει πρότυπο ποιότητας και αριστείας στην ανώτατη εκπαίδευση.»

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης η Αντιπρύτανης Διεθνών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και Διευθύντρια του Π.Μ.Σ. «Αναλογιστική Επιστήμη και Διαχείριση Κινδύνων», Καθηγήτρια Γεωργία Βερροπούλου, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ιωάννης Τριανταφύλλου, Διευθυντής του Π.Μ.Σ. «Εφαρμοσμένη Στατιστική», καθώς και ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Eurolife FFH Ασφαλιστικής.

Ακολούθησε η απονομή υποτροφιών της ΕΑΕΕ στους άριστους αποφοίτους του Α’ κύκλου σπουδών του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης έτους 2024, στους άριστους αποφοίτους του Π.Μ.Σ. «Αναλογιστική Επιστήμη και Διαχείριση Κινδύνων» έτους 2024, καθώς και στην Υποψήφια Διδάκτορα του Τμήματος που δημοσίευσε μέρος της διατριβής της σε διεθνές περιοδικό υψηλού κύρους στο πεδίο της Αναλογιστικής Επιστήμης. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε η βράβευση με την επίδοση υποτροφιών στους άριστους μεταπτυχιακούς φοιτητές της 24ης σειράς σπουδών του Π.Μ.Σ. «Εφαρμοσμένη Στατιστική», καθώς και των άριστων αποφοίτων του Α’ κύκλου σπουδών έτους 2025 του Τμήματος, οι οποίοι ολοκλήρωσαν επιτυχώς τις σπουδές τους εντός τετραετίας.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ομιλίες από τη Μαριάννα Ανυφαντή, Πρόεδρο της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος (ΕΑΕ) και Διευθύνουσα Σύμβουλο της Anras P.C., τον Αριστείδη Σεμσίρη, απόφοιτο του Π.Μ.Σ. «Αναλογιστική Επιστήμη και Διαχείριση Κινδύνων» και SeniorManager in Financial Services της PwC, τον Γεώργιο Μπάρτζη, απόφοιτο του Π.Μ.Σ. «Εφαρμοσμένη Στατιστική» και R&D Data ScienceManager της CIRCANA, καθώς και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αποφοίτων του Τμήματος.

Οι ομιλητές μοιράστηκαν τις επαγγελματικές και ακαδημαϊκές τους εμπειρίες, αναδεικνύοντας τον καθοριστικό ρόλο της ποιοτικής εκπαίδευσης που παρέχει το Πανεπιστήμιο Πειραιώς στους τομείς της Στατιστικής και της Αναλογιστικής Επιστήμης.

Η δράση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος και με τη συμβολή της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και της Ένωσης Αναλογιστών Ελλάδος, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρούς δεσμούς συνεργασίας μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και της ασφαλιστικής αγοράς.

Related Articles

«Καλοκαίρι στην Πόλη 2026» Δεκάδες δωρεάν εκδηλώσεις, παιχνίδια και εκπλήξεις σε κάθε γειτονιά για τα παιδιά του Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά και η Διεύθυνση Εξωστρέφειας, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Τουρισμού σχεδίασαν...

Συνάντηση με στελέχη της Διοίκησης της ΟΛΠ ΑΕ

Συνάντηση εργασίας αντιπροσωπείας της παράταξης «ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για Όλους και Όλες»...

ΡΟΔΟΝ ΤΟ ΑΜΑΡΑΝΤΟΝ-Μικρό Εκκλησάκι στην Πειραϊκή: Θεία Λειτουργία στις 13 Ιουνίου

Ρόδον το Αμάραντον μικρό εκκλησάκι Πειραϊκή Το Σάββατο 13 Ιουνίου στις 7...

ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ο Υπουργός Ναυτιλίας επίτιμος καλεσμένος σε επίκαιρη συζήτηση και γεύμα εργασίας

Η Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς διοργανώνει Γεύμα Εργασίας κατά τη διάρκεια του οποίου...