Το έγκλημα της έκθεσης (Άρθρο 306 ΠΚ) Συγγραφέας: Έλλη Αβραμίδου, Δικηγόρος Πειραιώς, Διδάκτωρ Νομικής Σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.
Εκδόσεις: Νομική Βιβλιοθήκη
Η μονογραφία αποτελεί μία σύγχρονη και εμπεριστατωμένη μελέτη του εγκλήματος της έκθεσης σε κίνδυνο, όπως αυτό τυποποιείται στο άρθρο 306, αποτελώντας το σημαντικότερο έγκλημα διακινδύνευσης του Ποινικού Κώδικα. Μέσω του έργου αναλύεται διεξοδικά το συγκεκριμένο έγκλημα, επιχειρώντας να καλυφθεί το βιβλιογραφικό κενό που υπήρχε στο πεδίο των εγκλημάτων κατά της ζωής, σε μια περίοδο, μάλιστα, όπου το άρθρο 306 ΠΚ έχει αρχίσει να εφαρμόζεται ολοένα και συχνότερα στην πράξη, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης τάσης αυστηροποίησης του Ποινικού Δικαίου, ενδεχομένως συσχετίσιμη με την αναζωογόνηση του δόγματος της «μηδενικής ανοχής».
Βασικά σημεία της έκδοσης:
• Ερμηνεία του Άρθρου 306 ΠΚ: Πλήρης ανάλυση της αντικειμενικής και υποκειμενικής υπόστασης του εγκλήματος.
• Πρακτική προσέγγιση: Εστίαση στα πραγματικά προβλήματα που ανακύπτουν κατά την εφαρμογή της διάταξης στην καθημερινή δικαστηριακή πρακτική.
• Νομολογιακή τεκμηρίωση: Συστηματική αναφορά σε δικαστικές αποφάσεις. Ένα πολύτιμο και επίκαιρο βοήθημα για κάθε νομικό, δικηγόρο ή δικαστή, που επιθυμεί να εμβαθύνει στην κατανόηση ενός σημαντικού εγκλήματος κατά της ζωής.
Το βιβλίο διατίθεται στα βιβλιοπωλεία, καθώς και μέσω του επίσημου ιστότοπου της Νομικής Βιβλιοθήκης. https://www.nb.org/to-egklima-tis-ekthesis-arthro-306-pk.html






