Παρασκευή , 8 Μάιος 2026
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΠ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΠ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Ψήφισμα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά

Να ικανοποιηθούν τώρα τα δίκαια αιτήματα των αγροτών!

Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας!

Χαιρετίζουμε τον ηρωικό αγώνα που δίνουν οι αγωνιζόμενοι αγρότες. Μαζί τους είναι οι εργαζόμενοι κι όλος ο λαός. Τα δεκάδες μπλόκα τους έχουν γίνει πανίσχυρα κάστρα αγώνα. Ανοίγουν δρόμους για να δυναμώσει ο αγώνας για το δίκιο και την επιβίωση του λαού.

Ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας αγώνας. Οι αγρότες στενάζουν στα χωράφια, οι εργαζόμενοι μπροστά από τα ράφια. Οι άνθρωποι του μόχθου πλήττονται το ίδιο από την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι αγρότες παλεύουν για να κρατήσουν το βιός τους, να μείνουν στη γη τους και να μπορούν να παράγουν φθηνά και ποιοτικά τρόφιμα για τον λαό. Να μην τους ξεκληρίζουν  οι κυβερνήσεις με εργαλείο την Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Την ίδια στιγμή που δισεκατομμύρια δίνονται για εξοπλισμούς, πολεμικές δαπάνες και εφοπλιστές, για τις ανάγκες των αγροτών και του λαού «δεν υπάρχουν χρήματα». Η πολιτική που εξοντώνει τους αγρότες είναι η ίδια που γεννά την ακρίβεια, τους μισθούς πείνας και το χτύπημα των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση αν νομίζει ότι θα σωθεί με ψέματα, συκοφαντίες και την καλλιέργεια του «κοινωνικού αυτοματισμού» είναι γελασμένη. Η προσπάθειά της να τρομοκρατήσει τους αγρότες με αγροτοδικεία και «κλητεύσεις» θα πέσει και αυτή στο κενό. Το μόνο που έχει να κάνει η κυβέρνηση πλέον είναι να δεσμευτεί ότι θα ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών.

Υποσχόμαστε ότι θα  δυναμώσουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη στις αγροτικές κινητοποιήσεις. Ο κοινός αγώνας εργαζομένων, αγροτών, όλου του λαού μπορεί να βάλει φρένο σε αυτή την πολιτική.

Η Διοίκηση

Related Articles

Γεύμα ιστορίας στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς με την κ. Μαρία Ευθυμίου

Τη Δευτέρα 4 Μαΐου 2026, στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιώς, πραγματοποιήθηκε γεύμα ιστορίας,...

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣΠ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΤΟΔΙΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, κατά τη συνεδρίασή του της...

ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Η ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του...