Τετάρτη , 29 Ιούλιος 2026
Home ΕΛΛΑΔΑ Αλλάζω σύστημα θέρμανσης και θερμοσίφωνα με επιδότηση
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλλάζω σύστημα θέρμανσης και θερμοσίφωνα με επιδότηση

Η καταληκτική ημερομηνία εξαργύρωσης επιταγών του προγράμματος, είναι η 30η Απριλίου 2026.

Το Πρόγραμμα «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα» επιχορηγεί νοικοκυριά για την αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών θερμοσίφωνων, με νέους σύγχρονης τεχνολογίας ηλιακούς θερμοσίφωνες ή/και με σύστημα αντλίας θερμότητας.

Θα χρειαστεί να:

  • συμπληρώσετε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet
  • καταχωρίσετε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση (e-mail) και τα απαραίτητα στοιχεία
  • επισυνάψετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά

Το πρόγραμμα επιχορηγεί :

  • Την αγορά νέου ηλιακού θερμοσίφωνα σύγχρονης τεχνολογίας.
  • Την αγοράς νέου συστήματος αντλίας θερμότητας θέρμανσης (συμπεριλαμβάνεται η εξωτερική μονάδα, fan coil, σωληνώσεις).
  • Την δαπάνης για την εκτέλεση αναγκαίων συμπληρωματικών εργασιών τοποθέτησης επιλέξιμου εξοπλισμού (π.χ. κόστος μεταφοράς, κόστος τοποθέτησης, αναλώσιμα, εξαρτήματα, smart system (χρονοδιακόπτης) κλπ.)

Απευθύνεται σε νοικοκυριά που επιθυμούν να τοποθετήσουν τον παραπάνω εξοπλισμό στην οικία τους (κύρια ή δευτερεύουσα κατοικία, ενοικιαζόμενη ή παραχωρούμενη).
Οι αιτήσεις χρηματοδότησης αξιολογούνται συγκριτικά. Λαμβάνεται υπόψη η ύπαρξη ή μη μέλους/μελών ΑμεΑ στην οικογένεια, αν η αίτηση αφορά οικογένειες με τρία ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα, αν η κατοικία είναι σε ατμοσφαιρικά επιβαρυμένες περιφέρειες (μόνο για το νέο σύστημα αντλίας θερμότητας), σε περιοχές με υψηλό αριθμό βαθμοημερών.

Επιαημαίνεται πως στο πλαίσιο του «Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα», δίνεται έμφαση στους δυνητικούς ωφελούμενους άλλου προγράμματος, του «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα», με μη εξαργυρωμένα voucher. Συγκεκριμένα, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι που δεν είχαν προβεί σε εξαργύρωση των voucher, να υποβάλουν εκ νέου αίτηση, χρησιμοποιώντας τον ίδιο ΑΦΜ.

η σελίδα που μπορείτε να συμπληρώσετε την αίτηση   είναι:

https://www.gov.gr/ipiresies/periousia-kai-phorologia/epidoteseis-politon/allazo-sustema-thermanses-kai-thermosiphona

Related Articles

ΥΝΑΝΠ- Ενημέρωση

Θάνατος άνδρα στην Καλαμάτα – Συλλήψεις αλλοδαπών στη Ρόδο – Διακομιδές ασθενών Τις...

Λειτουργία συρταρωτής γέφυρας πορθμού Ευρίπου

 Λειτουργία συρταρωτής γέφυρας πορθμού Ευρίπου – Διακομιδές ασθενών Συνέχεια ενημέρωσης: Αναφορικά με...

Επικαιρότητα 21ης Ιουλίου

ΙΣΤΟΡΙΚΑ Εγκώμιον στην αντιστασιακή Ελληνικότητα: Οι πεσόντες και αγνοούμενοι Καταδρομείς, Κύπρος 21-22...

Σύλληψη κυβερνήτη σκάφους για υπεράριθμους επιβάτες στη Ζάκυνθο

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή των Χανίων, για την...