- Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, σε συνεργασία με το Executive Education του ΕΚΠΑ, εγκαινιάζει κύκλο πέντε εξειδικευμένων σεμιναρίων.
- Πρώτο σεμινάριο «Ανταγωνιστική Στρατηγική για ΜμΕ», Τρίτη 19 Μαΐου 2026, διαδικτυακά, δωρεάν, με Βεβαίωση Παρακολούθησης.
- Εστίαση σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, στρατηγικές αποφάσεις σε αβεβαιότητα και σύνδεση στρατηγικής με βιωσιμότητα, κερδοφορία, ανθεκτικότητα.
- Απευθύνεται σε επιχειρηματίες, επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και στελέχη ΜμΕ. Εισηγητής: Ιωάννης Θάνος. Για Βεβαίωση καταχωρήστε ονοματεπώνυμο με κεφαλαία.
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, σε συνεργασία με το Executive Education του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, εγκαινιάζει έναν νέο κύκλο πέντε εξειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με στόχο την ουσιαστική ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων των μελών του στο σύγχρονο και απαιτητικό επιχειρηματικό περιβάλλον.
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του Ε.Ε.Α. για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, της επαγγελματικής εξέλιξης και της προσαρμογής των επιχειρήσεων στις νέες συνθήκες της αγοράς, μέσα από υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό περιεχόμενο και πρακτική γνώση από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς και ειδικούς της αγοράς.
1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Τρίτη, 19 Μαΐου 2026 | 17:00 – 18:45
Ενότητα: Στρατηγική, Επιχειρηματικές Αποφάσεις και Ανταγωνιστικότητα
Τίτλος Προγράμματος: Ανταγωνιστική Στρατηγική για ΜμΕ: Πώς ξεχωρίζω στην αγορά
Το σεμινάριο είναι δωρεάν, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, ενώ μετά την ολοκλήρωσή του θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.
Για να το παρακολουθήσετε κάντε εγγραφή ΕΔΩ.
Το πρόγραμμα εστιάζει σε τρία βασικά ζητήματα:
- Πώς διαμορφώνεται πρακτικά ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στις ΜΜΕ
- Πώς λαμβάνονται στρατηγικές αποφάσεις σε συνθήκες αβεβαιότητας
- Πώς συνδέεται η στρατηγική με τη βιωσιμότητα, την κερδοφορία και την ανθεκτικότητα της επιχείρησης
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ανταγωνιστική Στρατηγική για ΜμΕ: Πώς ξεχωρίζω στην αγορά» έχει ως στόχο να βοηθήσει τα μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών να κατανοήσουν πώς μια μικρομεσαία επιχείρηση μπορεί να ξεχωρίσει σε ένα έντονα ανταγωνιστικό και αβέβαιο επιχειρηματικό περιβάλλον.
Μέσα από πρακτική προσέγγιση, οι συμμετέχοντες θα εξετάσουν πώς διαμορφώνεται ένα σαφές ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, πώς λαμβάνονται κρίσιμες επιχειρηματικές αποφάσεις και πώς η στρατηγική μπορεί να συνδεθεί με τη βιωσιμότητα, την κερδοφορία και τη μακροχρόνια ανάπτυξη της επιχείρησης.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε επιχειρηματίες, επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και στελέχη ΜΜΕ που επιθυμούν να ενισχύσουν τη θέση της επιχείρησής τους στην αγορά.
Εισηγητής
Ιωάννης Θάνος, Αναπληρωτής Καθηγητής Μάνατζμεντ
Ο Δρ. Ιωάννης Θάνος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Μάνατζμεντ στο Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διδάξει και εργαστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεταξύ άλλων στο Lancaster University Management School και στο University of Glasgow. Είναι πτυχιούχος και διδάκτωρ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο Μάρκετινγκ και τη Στρατηγική από το Warwick Business School, καθώς και πιστοποιητικού ακαδημαϊκής διδασκαλίας από το University of Glasgow.
ΠΡΟΣΟΧΗ: όποιοι ενδιαφέρονται να λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης θα πρέπει να καταχωρήσουν το όνομα και το επώνυμό τους με κεφαλαία γράμματα, στα ελληνικά. Το Πιστοποιητικό Παρακολούθησης θα εκδοθεί σε όσους παρακολουθήσουν ολόκληρο το σεμινάριο.
Πρόγραμμα επόμενων σεμιναρίων:
2ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Τρίτη, 26 Μαΐου 2026 | 17:00 – 18:45
Ενότητα: Πωλήσεις, Marketing και Πελατοκεντρική Απόδοση
Τίτλος Προγράμματος: Σύγχρονες Τεχνικές Πωλήσεων για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις
Εισηγητής: Νικόλαος Καμινάς, Διδάκτωρ Marketing
Για να το παρακολουθήσετε κάντε εγγραφή ΕΔΩ
3ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Τρίτη, 2 Ιουνίου 2026 | 17:00 – 18:45
Ενότητα: Χρηματοοικονομική Διαχείριση και Φορολογία
Τίτλος Προγράμματος: Cash Flow και Κερδοφορία Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων
Εισηγητής: Δημήτριος Μπάλιος, Καθηγητής
Για να το παρακολουθήσετε κάντε εγγραφή ΕΔΩ
4ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Τρίτη, 9 Ιουνίου 2026 | 17:00 – 18:45
Ενότητα: Ψηφιακές Δεξιότητες, AI και Data Skills
Τίτλος Προγράμματος:Οι Δεξιότητες του Μέλλοντος και η Τεχνητή Νοημοσύνη
Εισηγητής: Γεώργιος Ρηγόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής
Για να το παρακολουθήσετε κάντε εγγραφή ΕΔΩ
5ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Τρίτη, 16 Ιουνίου 2026 | 17:00 – 18:45
Ενότητα: Ψηφιακές Δεξιότητες, AI και Data Skills
Τίτλος Προγράμματος:Οι Δεξιότητες του Μέλλοντος και η Τεχνητή Νοημοσύνη
Εισηγητής: Γεώργιος Ρηγόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής
Για να το παρακολουθήσετε κάντε εγγραφή ΕΔΩ





