Κυριακή , 14 Ιούνιος 2026
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Γιάννης Μπρατάκος: «Σχεδιάζουμε με ορίζοντα 15ετίας μια βιώσιμη, ανταγωνιστική και παραγωγική οικονομία για την Ελλάδα»
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιάννης Μπρατάκος: «Σχεδιάζουμε με ορίζοντα 15ετίας μια βιώσιμη, ανταγωνιστική και παραγωγική οικονομία για την Ελλάδα»

Στις καίριες προκλήσεις και τις αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Γιάννης Μπρατάκος, μιλώντας χθες στο συνέδριο «Ελλάδα 2030» και συγκεκριμένα στο πάνελ με θέμα «Μετά το RRF: Το Νέο Αναπτυξιακό Μοντέλο και Προοπτικές». Κατά την τοποθέτησή του, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα του σήμερα δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν της κρίσης, σημειώνοντας τη σταθερή τροχιά ανόδου από το 2019, τη μείωση της ανεργίας στο μισό και τη σημαντική τόνωση των επενδύσεων. Ωστόσο, εξέφρασε τη συγκρατημένη ανησυχία του για τις πρόσφατες προβλέψεις των διεθνών οργανισμών και της Ε.Ε., οι οποίες τοποθετούν τον ρυθμό ανάπτυξης κοντά στο 2% για φέτος και στο 1,8% και 1,6% για τα επόμενα έτη. Όπως επεσήμανε, αν και οι επιδόσεις αυτές κινούνται πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, παραμένουν χαμηλές για τις πραγματικές ανάγκες ουσιαστικής σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης. Για τον λόγο αυτό, πρότεινε να μετατοπιστεί ο εθνικός σχεδιασμός με ορίζοντα 15ετίας, δηλαδή προς το 2040, καθώς οι βάσεις για τη νέα οικονομία πρέπει να τεθούν από τώρα. «Οι μεγάλες αλλαγές στο παραγωγικό μοντέλο δεν ολοκληρώνονται σε μία τριετία. Οφείλουμε από σήμερα να θέσουμε τις βάσεις και να σχεδιάσουμε με ορίζοντα 15ετίας, κοιτάζοντας την Ελλάδα του 2040, ώστε να διασφαλίσουμε μια βιώσιμη, ανταγωνιστική και παραγωγική οικονομία για τις επόμενες γενιές», είπε ο κ. Μπρατάκος.
✍️ Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου

https://acci.gr/giannis-bratakos-schediazoume-me-orizonta-15etias-mia-viosimi-antagonistiki-kai-paragogiki-oikonomia-gia-tin-ellada/

Related Articles

ΠΟΒΑΣ: Νέο Πρόγραμμα «Ανακαίνιση κατοικίας»

Δημοσιεύθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 3058/02.06.2026) για τη δράση «Ανακαίνιση...

ΤτΕ: «Φρενάρει» η αύξηση των τιμών των ακινήτων το 2026

Συνεχίστηκε με ηπιότερο ρυθμό ωστόσο, η αύξηση στις τιμές των ακινήτων και το 2026....

United Maritime Positions for Higher Earnings Through Capesize Expansion and Fleet Repositioning

United Maritime Corporation (NASDAQ: USEA) reported significantly improved first quarter 2026 results...

Vafias group q1 results

The three US listed co’s of the vafias group (Stealthgas inc / imperial petroleum inc...