Κυριακή , 30 Αύγουστος 2026
Home AGENDA ΠΕΝΕΝ-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 Αυγούστου
AGENDAΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΠΕΝΕΝ-Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10 Αυγούστου

ΠΕΝΕΝ

ΠΕΝΕΝ – Πανελλήνια Ένωση Ναυτών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΠΝΟ  την  Δευτέρα 10 Αυγούστου 2026 στις 10:15 το πρωί.(Ακτή Μιαούλη 47-49 Πειραιάς)

Μέσα στην επιβατηγό Ναυτιλία έχουμε ως ΠΕΝΕΝ συγκροτήσει ένα ισχυρό, μαζικό, αγωνιστικό Ναυτεργατικό μπλοκ που εμπιστεύεται την γραμμή μας και το οποίο καθημερινά ενισχύεται, δυναμώνει και διευρύνεται εξασφαλίζοντας την καθολική συμμετοχή των Ναυτεργατών μέσα και έξω από τα καράβια.

Αυτή η γραμμή άρχισε να αντανακλάται και στην πρωτοφανή για Εργατικό Σωματείο απήχηση που κατακτήσαμε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης που η επίδραση μας πλέον έφθασε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Σήμερα η ΠΕΝΕΝ έχει κατακτήσει το υψηλότερο επίπεδο οργάνωσης και η γραμμή της δικαιώνεται μέσα στην συντριπτική πλειοψηφία των πληρωμάτων.

Μέρα την μέρα οικοδομούμε ένα παντοδύναμο Σωματείο και ένα μαζικό αγωνιστικό μπλοκ στα καράβια

 

Η ταξική δράση της ΠΕΝΕΝ έφερε για πρώτη φορά στο προσκήνιο τις δυο γραμμές που υπάρχουν στο Ναυτεργατικό Συνδικαλιστικό Κίνημα, ξεκαθαρίζοντας ότι το πεδίο αντιπαράθεσης μας, είναι βαθιά πολιτικό και συνδικαλιστικό.

 

Η προκλητική απόφαση τους να συγκαλέσουν μέσα στο 15Αύγουστο έκτακτη συνεδρίαση της ΠΝΟ με μοναδικό θέμα την τιμωρία μας….δείχνει την φασιστική νοοτροπία που τους διακατέχει με την οποία αποδείχνουν καθημερινά τον αντιδημοκρατικό δρόμο που πορεύονται στην λειτουργία των οργάνων της ΠΝΟ.

 

Στόχος όπως γράφουν στις κατάπτυστες ανακοινώσεις τους είναι να αποφασίσουν να σταματήσουν την χρηματοδότηση στην ΠΕΝΕΝ μαζί και στα άλλα δυο Σωματεία του ΠΑΜΕ.

Ξεκαθαρίζουμε για πολλοστή φορά τα έσοδα, οι πόροι των εκατομμυρίων ευρώ που εισρέουν στα ταμεία της ΠΝΟ προέρχονται από τους Ναυτεργάτες μέσα στους οποίους ένα τεράστιο ποσοστό είναι μέλη της ΠΕΝΕΝ.

Τα χρήματα αυτά ανήκουν σε αυτούς και όχι στον κάθε πρόεδρο και τους λοιπούς της ομάδας των Προέδρων των 10 Σωματείων.

Ξεκαθαρίζουμε επίσης και αυτό το γνωρίζουν άριστα ότι τα λεφτά που εισπράττει η ΠΕΝΕΝ μέσω της ΠΝΟ, από τα μέλη της και τους Ναυτεργάτες δεν πηγαίνει ούτε σεντς του ευρώ στις τσέπες του Προεδρείου της ΠΕΝΕΝ.

Αυτά και πολλά περισσότερα διατίθενται στους αγώνες για τα Ναυτεργατικά και Εργατικά προβλήματα.

Καλούμε τα μέλη μας και όλους τους Ναυτεργάτες να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Η Διοίκηση

Related Articles

Κοινωφελές Ίδρυμα Τάκης Ηλιόπουλος: Προκήρυξη Προγράμματος Υποτροφιών ΑΕΙ

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Τάκη Ηλιόπουλου στηρίζει τη νέα γενιά της ελληνικής ναυτιλίας...

Ξεκινούν 1η Σεπτεμβρίου  οι εγγραφές στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά για το διδακτικό έτος 2026-2027

Έναρξη μαθημάτων  Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου Με διευρυμένο εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το...

BIMCO: Prolonged oil export disruptions threaten tanker demand

BIMCO has issued its tanker Shipping Market Overview & Outlook August 2026...

P.DARAKLIS SA: Effective industrial packaging goes far beyond building a wooden crate

Effective industrial packaging goes far beyond building a wooden crate. For sensitive...