Κυριακή , 21 Ιούνιος 2026
Home ΕΛΛΑΔΑ ΣΕΤΕ | Αίτημα για ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ σε τουρισμό – μεταφορές 11%
ΕΛΛΑΔΑ

ΣΕΤΕ | Αίτημα για ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ σε τουρισμό – μεταφορές 11%

Στη φωτογραφία Από τη συνάντηση ΣΕΤΕ – Πρωθυπουργού: Από αριστερά οι κύριοι Β.Κικίλιας, Ι.Ρέτσος, Κ.Μητσοτάκης και Ι.Παράσχης.

Αίτημα για ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ σε τουρισμό-μεταφορές 11%, που θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού, κατέθεσε ο ΣΕΤΕ στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη χθεσινή συνάντηση με αντικείμενο την τρέχουσα τουριστική περίοδο και τις βασικές προτεραιότητες του τομέα.

Επίσης, από πλευράς ΣΕΤΕ εξηγήθηκε επαρκώς πως η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για τη βραχυχρόνια μίσθωση, θα λειτουργήσει θετικά προς όλες τις κατευθύνσεις.

Έμφαση, κατά τη χθεσινή συνάντηση, δόθηκε στην κεφαλοποίηση και τη διατήρηση του brand name της χώρας, στην εφαρμογή του στρατηγικού σχεδίου «Ελληνικός Τουρισμός2030| Σχέδια Δράσης», καθώς και στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν εκτενώς τα εργασιακά θέματα και η ανάγκη διαφύλαξης κατάλληλων συνθηκών εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος, από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος.

Από την πλευρά του Συνδέσμου συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος, ο Α’ Αντιπρόεδρος Γρηγόρης Τάσιος, ο Αντιπρόεδρος Λύσανδρος Τσιλίδης, ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Τοκούζης, ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών Μανώλης Γιαννούλης, ο Αντιπρόεδρος Ευτύχιος Βασιλάκης, ο Αντιπρόεδρος Καλλίνικος Καλλίνικος, ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Βερνίκος, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Ιωάννης Παράσχης, ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, μέλος του ΔΣ, και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Marketing Greece Ιωάννα Δρέττα.

Πηγή

Related Articles

Πράσινος εμφύλιος με θεατή τον Ανδρουλάκη!!

Οι δημόσιες διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ παύουν πλέον να αποτελούν μεμονωμένα επεισόδια και...

Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά

 – Θαλάσσια ρύπανση στον Νέο Μαρμαρά – Θάνατος γυναίκας στο Ρέθυμνο –...

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 18ης Ιουνίου

ΙΣΤΟΡΙΚΑ Η Σφαγή της Φώκαιας και η πρώτη φάση της Γενοκτονίας των...

ΥΝΑΝΠ- Ενημέρωση

Συνέχεια ενημέρωσης αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση 38 αλλοδαπών νοτιοανατολικά...