Τετάρτη , 1 Ιούλιος 2026
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Εντοπισμός και διάσωση 38 ατόμων νότια της Γαύδου
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εντοπισμός και διάσωση 38 ατόμων νότια της Γαύδου

Τις βραδινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη λέμβου με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων, σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 17,5 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου.
Για την περιοχή απέπλευσε αμέσως Ναυαγοσωστικό σκάφος (Ν/Γ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε ένα ξύλινο σκάφος με τριάντα οκτώ αλλοδαπούς. Οι προαναφερθέντες μετεπιβιβάστηκαν στο Ν/Γ Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Παλαιοχώρας. Από εκεί μεταφέρθηκαν σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας του Δήμου Χανίων, με τη συνοδεία στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr
  Διακομιδή ασθενούς
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από το λιμάνι της Αίγινας στο λιμάνι του Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 63χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Related Articles

75 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΣΕ 28 ΧΡΟΝΙΑ: Η HELMEPA ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

 Για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, ακόμα επτά νέοι και νέες επιστήμονες θα...

ΔΝΕ: «Καθυστερήσεις κατά την εκτέλεση πλοηγήσεων στον Εμπορικό λιμένα Πειραιώς»

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι «Καθυστερήσεις κατά την εκτέλεση...

VANOS: Lockout Tagout safety solutions engineered for absolute control

As the exclusive European distributor of LOTO Safety Requisites Trading LLC (LOTO...

ECSA & Airlines Push EU to Reinvest ETS Billions Into Green Fuel Supply

Source: Capital Link European Shipowners | ECSA and Airlines 4 Europe (A4E) call on the European Commission...