Παρασκευή , 17 Ιούλιος 2026
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΖΗΤΑ Ο ΕΣΠ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΖΗΤΑ Ο ΕΣΠ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς απηύθυνε επιστολή στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και  Οικονομικών κ. Κ. Χατζηδάκη και στον Διοικητή ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλή, με αίτημα την κατάρτιση λίστας με πιστοποιημένους παρόχους ηλεκτρονικής τιμολόγησης, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

 

«Με αφορμή καταγγελίες μελών μας σχετικά με τις σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με τους παρόχους ηλεκτρονικής τιμολόγησης, επιθυμούμε να θέσουμε υπόψη σας τα εξής:

Η υιοθέτηση χρήσης υπηρεσιών παρόχου ηλεκτρονικής έκδοσης στοιχείων, αν και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την ψηφιοποίηση της οικονομίας, έχει συνοδευτεί από μια σειρά από προβλήματα που επιβαρύνουν τις επιχειρήσεις, ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες.

Συγκεκριμένα, έχουν διαπιστώσει απουσία διαφάνειας στις χρεώσεις, καθώς οι τιμοκατάλογοι των παρόχων είναι συχνά ασαφείς, και δεν παρέχουν επαρκή πληροφόρηση στις επιχειρήσεις και επιπλέον πολλές από αυτές αντιμετωπίζουν προβλήματα στην υλοποίηση και τη λειτουργία των συστημάτων ηλεκτρονικής τιμολόγησης, καθώς δεν υπάρχει επαρκής υποστήριξη από τους παρόχους.

Θεωρούμε απαραίτητο οι πάροχοι να υποχρεούνται να παρέχουν στις επιχειρήσεις σαφείς και αναλυτικές πληροφορίες για τις υπηρεσίες που προσφέρουν και τις αντίστοιχες χρεώσεις και κυρίως να καταρτιστεί λίστα με πιστοποιημένους παρόχους, κατά τα πρότυπα  των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/periballon-kai-poioteta-zoes/sugkrise-timon-elektrikes-energeias-kai-phusikou-aeriou, με στόχο την κατάρτιση ενός κώδικα δεοντολογίας που θα εξασφαλίζει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και θα συμβάλλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των επιχειρήσεων.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η υιοθέτηση των παραπάνω μέτρων θα συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και θα δημιουργήσει ένα πιο δίκαιο και διαφανές περιβάλλον στην αγορά των παρόχων ηλεκτρονικής τιμολόγησης».

Related Articles

Μητροπολίτης Πειραιώς: Η Αγία Μαρίνα έμεινε αμετακίνητη στην κοινωνία της με τον Ζωντανό Θεό. Έμεινε πιστή άχρι τέλους

Μητροπολίτης Πειραιώς: Η Αγία Μαρίνα έμεινε αμετακίνητη στην κοινωνία της με τον...

Η Λαμπρή εταιρεία BRIGHT “δίνει τα φώτα της” στο Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά

Η ευχάριστη είδηση της ημέρας: Το Μουσείο  Εναλίων Αρχαιοτήτων στον Πειραιά είναι...

Δ.Σ.Π.: ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΣΥΝΑΡΤΑΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά εκφράζει την έντονη αντίθεσή του...

ΕΒΕΠ: «Εκπτώσεις με διαφάνεια από τους εμπόρους και αγορές με εμπιστοσύνη από τους καταναλωτές»

Το ΕΒΕΠ σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε παρατηρεί πως κατά τη...