Κυριακή , 28 Ιούνιος 2026
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Επακούμβηση πλοίων στο αγκυροβόλιο του Πειραιά
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Επακούμβηση πλοίων στο αγκυροβόλιο του Πειραιά

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Πειραιά ότι ένα ρυμουλκό (Ρ/Κ) πλοίο ελληνικής σημαίας με ρυμουλκούμενο πλωτό γερανό (Π/Γ), κατά τη διέλευσή του δυτικά του αγκυροβολίου Πειραιά, επακούμβησε στην αριστερή παρειά ενός δεξαμενόπλοιου (Δ/Ξ) ελληνικής σημαίας, προκαλώντας του υλικές ζημιές. Το Δ/Ξ παραμένει στο αγκυροβόλιο του λιμένα Πειραιά, κενό φορτίουμε 25 άτομα πλήρωμα , ενώ το Ρ/Κ με τον Π/Γ, με 4 άτομα πλήρωμα,  κατέπλευσαν με ασφάλεια σε ναυπηγείο στη Σαλαμίνα. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Δ/Ξ μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ η Λιμενική Αρχή της Σαλαμίνας προέβη αντίστοιχα στην απαγόρευση απόπλου του Ρ/Κ και του Π/Γ.

*****

Αποβίβαση ασθενούς από Φ/Γ πλοίο στην Καλαμάτα – Διακομιδή ασθενούς

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καλαμάτας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ότι ένας 46χρονος αλλοδαπός (υπήκοος Τουρκίας), μέλος του πληρώματος (ειδικότητας Α’ Μηχανικός) ενός φορτηγού (Φ/Γ) πλοίου σημαίας Τουρκίας, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 80 ν.μ. νοτιοδυτικά της Καλαμάτας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Στο σημείο έσπευσε ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο παρέλαβε τον ασθενή και τον μετέφερε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Καλαμάτας, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας, για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίστηκε, από το λιμάνι της Κέρκυρας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 43χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Related Articles

Επιτυχής διοργάνωση της Καλοκαιρινής Δεξίωσης της ΛΕΕΠ στο «ΦΑΛΗΡΙΚΟΝ Arts&Events»

  Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Καλοκαιρινή Δεξίωση της Λέσχης Επιχειρηματιών και...

WISTA Hellas’ Panel Discussion at Posidonia 2026

WISTA Hellas Seminar Explores Whether Shipping Should Speak More Openly to Society...

Dorian LPG Ltd. Announces VLGC Newbuilding Contract, Forward Chartering Estimates and Memorandums of Agreement to Sell Three VLGCs

STAMFORD, Conn.–(BUSINESS WIRE)– Dorian LPG Ltd. (NYSE: LPG) (“Dorian”), a leading owner...

ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΠΟΜΑΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ: 25 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ναυτικών!

25 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ναυτικών! Πίσω από κάθε πλοίο, πίσω από...