Κυριακή , 10 Μάιος 2026
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Β. Κικίλιας: «Επανέρχεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά – Κύθνου» 
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Β. Κικίλιας: «Επανέρχεται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά – Κύθνου» 

Την επανέναρξη της ακτοπλοϊκής γραμμής Πειραιά – Κύθνου, μετά τη διακοπή της το 2024, ανακοίνωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας. Όπως ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τ/σ Open και στους δημοσιογράφους Σπύρο Χαριτάτο και Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου, παρότι οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις του συγκεκριμένου νησιού – καθώς δεν είναι σε άγονη γραμμή – ρυθμίζονται από την ελεύθερη αγορά, ο ίδιος με πρωτοβουλία του ήρθε σε συνεννόηση με συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή εταιρεία, η οποία ανταποκρίθηκε και επετεύχθη η δρομολόγηση νέου πλοίου. Τα νέα δρομολόγια θα ξεκινήσουν από την ερχόμενη Παρασκευή και θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή και Κυριακή, επιπλέον των 5 δρομολογίων που πραγματοποιούνται κάθε εβδομάδα από το Λαύριο.
Με αυτόν τον τρόπο, όπως είπε ο κ. Κικίλιας, εξυπηρετούνται μόνιμοι κάτοικοι, δημόσιοι λειτουργοί και επισκέπτες και ικανοποιείται το αίτημα που είχε εδώ και καιρό η αυτοδιοίκηση και η τοπική κοινωνία της Κύθνου.
Ταυτόχρονα, όπως σημείωσε, είναι στον αέρα διαγωνισμός, ύψους 668 εκ. ευρώ για τις άγονες γραμμές, ο οποίος θα έχει διάρκεια 4 έτη και θα διασφαλίζει την κάλυψη των μικρών και απομακρυσμένων νησιών της επικράτειας.

Related Articles

Good News bulletin – May 2026 by PROJECT CONNECT

To: Our Members, The Shipping and Educational Communities We are happy to...

ANOTHER CAR CARRIER FOR GRIMALDI: THE GRANDE INGHILTERRA NAMED AND DELIVERED

ANOTHER CAR CARRIER FOR GRIMALDI: THE GRANDE INGHILTERRA NAMED AND DELIVERED   Ceremony in...

PERFORMANCE SHIPPING INC. ANNOUNCES FILING OF 2025 ANNUAL REPORT ON FORM 20-F 

ATHENS, GREECE, Performance Shipping Inc. (NASDAQ: PSHG), (“we” or the “Company”), a...