Παρασκευή , 19 Ιούνιος 2026
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Θαλάσσια ρύπανση στον Πειραιά
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Θαλάσσια ρύπανση στον Πειραιά

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για ύπαρξη θαλάσσιας ρύπανσης μικρής έκτασης, αποτελούμενη από αυτοδιαλυόμενα διάσπαρτα πετρελαιοειδή ιριδίζουσας μορφής καθώς και φερτά υλικά, στη θαλάσσια περιοχή “Ξαβερίου”, η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα από ιδιωτική αντιρρυπαντική εταιρεία.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Νέας Μηχανιώνας στην οικεία ιχθυόσκαλα, εντοπίστηκε Ε/Π-Α/Κ σκάφος με παράνομο αλιευτικό εργαλείο τύπου ‘’ΓΡΙΠΑΚΙ’’. Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων για παράβαση του άρθρου 1 του Β.Δ. 666/66, ενώ κατασχέθηκε το απαγορευμένο αλιευτικό εργαλείο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-88χρονης, από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με Ε/Π-Τ/Ρ «ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ» Ν.Σ. 46,

-64χρονου, από το λιμάνι της Σκύρου στο λιμάνι της Κύμης, Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΜΟΘΟΗ» Ν.ΡΑΦΗΝΑΣ 73 και

-88χρονης, από το λιμάνι του Κάλαμου Λευκάδας στο λιμάνι του Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, με θαλάσσιο ταξί ‘’ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ Ι’’ Ν.Λ. 379.

Related Articles

Το NLS Port-La-Nouvelle του Ομίλου Neptune υποδέχεται το Neptune Pireas στην πρώτη του ευρωπαϊκή προσέγγιση

Η Neptune Lines, μέλος του Ομίλου Neptune, ανακοινώνει την πρώτη ευρωπαϊκή προσέγγιση...

KATRADIS GROUP: Supporting ferry operations with industry-proven solutions

#Ferry vessels operate on a different set of demands than most. Fixed...

Στέφανος Γκίκας: «Επενδύοντας στη γνώση και στη συνεχή εξέλιξη, θα είστε οι πρωταγωνιστές της Ναυτιλίας του αύριο»

  Στέφανος Γκίκας προς αποφοίτους του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ναυτιλία» του Πανεπιστημίου Πειραιώς:...