Παρασκευή , 10 Ιούλιος 2026
Home ΕΛΛΑΔΑ Τρισάγιο στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο κυρό Χριστόδουλο τέλεσε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ
ΕΛΛΑΔΑ

Τρισάγιο στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο κυρό Χριστόδουλο τέλεσε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ

Δεκαέξι (16) χρόνια συμπληρώνονται αύριο Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024 από την εις Κύριον εκδημία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου (1939 – 2008).

Για το λόγο αυτό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, βρέθηκε σήμερα Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024 στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών, προκειμένου να τελέσει επί του τάφου Επιμνημόσυνη Δέηση, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του κεκοιμημένου πρωθιεράρχου.

Θυμίζουμε ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, υπηρέτησε με πιστότητα και αφοσίωση τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο κυρό Χριστόδουλο από τη θέση του Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ως Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως, μέχρι και την ημέρα εκλογής του, τον Φεβρουάριο του 2006, στον Θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, ενώ τον Μάρτιο του ίδιου έτους, ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος κυρός Χριστόδουλος, ως τοποτηρητής της τοπικής μας Εκκλησίας, τον ενθρόνισε Μητροπολίτη Πειραιώς, Φαλήρου, Δραπετσώνας και Αγίου Ιωάννου Ρέντη.

Χριστοδούλου του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, αιωνία η μνήμη!

Related Articles

Το Ίδρυμα Ευγενίδου συνεχίζει την αποστολή του: Πέντε νέες δωρεές για την εκπαίδευση και την κοινωνία

Εβδομήντα χρόνια μετά την ίδρυσή του, το Ίδρυμα Ευγενίδου συνεχίζει να υπηρετεί...

Β. Κικίλιας: «Ο 6ος Προβλήτας και η Κρουαζιέρα αλλάζουν τη Θεσσαλονίκη»

Τη στρατηγική σημασία του λιμανιού της Θεσσαλονίκης για την ανάπτυξη της Βόρειας...

Δ. Κασιμάτης: «Τα Μέγαρα μπορούν να γίνουν ο νέος αναπτυξιακός και επιχειρηματικός κόμβος της Δυτικής Αττικής»

  Αρχική δημοσίευση: Ενημέρωση Μεγάρων Δυτικής Αττικής Στη συνέντευξη που ακολουθεί, ο Πρόεδρος...