Τρίτη , 20 Οκτώβριος 2026
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Συνάντηση με στελέχη της Διοίκησης της ΟΛΠ ΑΕ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Συνάντηση με στελέχη της Διοίκησης της ΟΛΠ ΑΕ

Συνάντηση εργασίας αντιπροσωπείας της παράταξης «ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για Όλους και Όλες» με στελέχη της Διοίκησης της ΟΛΠ ΑΕ

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε, σήμερα (Τρίτη 9/6), στο Μέγαρο Διοίκησης της ΟΛΠ ΑΕ, μεταξύ αντιπροσωπείας της δημοτικής παράταξης «ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για Όλους και Όλες», αποτελούμενη από τους Δημοτικούς Συμβούλους Γιώργο Γαβρίλη, Δημήτρη Γκερλέ και Κώστα Δουζίνα, και του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου της ΟΛΠ ΑΕ, κ. Άγγελου Καρακώστα και του Προϊστάμενου του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων κ. Νεκτάριου Δεμενόπουλου.
Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο σειράς επαφών, που πραγματοποιεί η παράταξη με φορείς της πόλης, ενημερώνοντας για τις προτάσεις της, προωθώντας τον διάλογο και αναζητώντας συμφωνίες για την προώθηση λύσεων σε μείζονα προβλήματα.
Σε αυτό το πλαίσιο ζητήθηκε συνάντηση από την Διοίκηση της ΟΛΠ ΑΕ, που ανταποκρίθηκε και δόθηκε η δυνατότητα να συζητηθούν όλα τα ζητήματα που απασχολούν την πόλη και σχετίζονται με τη λειτουργία του λιμανιού, να γίνει ανταλλαγή απόψεων και να εξεταστεί η δυνατότητα προώθηση λύσεων από κοινού, όπου είναι δυνατό.
Ο Γ. Γαβρίλης σημείωσε ότι την περίοδο 2015- 2019 η δημιουργία ενός ενιαίου όλων των φορέων της πόλης ώστε να συνομιλεί, με ενιαία αιτήματα, με την ΟΛΠ ΑΕ μετά την παραχώρηση της διαχείρισης του λιμανιού, είχε θετικά αποτελέσματα. Με αφετηρία αυτή την επιλογή η παράταξη κατέθεσε, με βάση τις εξελίξεις της τελευταίες δεκαετίας, μια σειρά από ζητήματα της πόλης, σχετικά με:
Τον τρόπο ανάπτυξης της κρουαζιέρας και των προβλημάτων που προκύπτουν
Την ένταση του κυκλοφοριακού προβλήματος γύρω από το λιμάνι και την ευρύτερη περιοχή.
Την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Την οικονομική δραστηριότητα, που αναπτύσσεται από την ΟΛΠ ΑΕ, ώστε να διαχέεται περισσότερο όφελος στην κοινωνία.
Επίσης, συζητήθηκαν ενέργειες και παρεμβάσεις, που άπτονται των αρμοδιοτήτων της ΟΛΠ ΑΕ στον χώρο του λιμανιού, για τον πολιτισμό (προστασία ταφικού μνημείου Θεμιστοκλής, μετατροπή πέτρινης αποθήκης σε μουσείο) και την ποιότητα ζωής (ανάπτυξη ζωνών πρασίνου στη λιμενική ζώνη, κυκλοφορία ηλεκτρικών λεωφορείων στη λιμενική ζώνη κ.α)
Από την πλευρά της Διοίκησης της ΟΛΠ ΑΕ έγινε αναλυτική ενημέρωση για τους σχεδιασμούς της επί του συνόλου των θεμάτων, υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και συμφωνήθηκε να υπάρχει επικοινωνία και διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Related Articles

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ολοκληρώθηκε η Ενημερωτική Εκδήλωση για το OPENBUSINESSτου Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά

Με εξαιρετική συμμετοχή μελών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, επαγγελματιών και θεσμικών εκπροσώπων...

Μνημόνιο Συνεργασίας ΕΕΝΜΑ &BCA COLLEGE για ανάπτυξη προγράμματος Diploma in Shortsea Supply ChainManagement

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν η Ένωση ΕφοπλιστώνΝαυτιλίας Μικρών Αποστάσεων και το BCACollege για...

Κοινή ανακοίνωση Δημάρχων των παραλιακών Δήμων της Αττικής

Αντίδραση των παραλιακών Δήμων στη νέα νομοθετική ρύθμιση για τα καταστήματα εστίασης...

ΚΑΘΑΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ — Η καθαριότητα έχει ταυτότητα

Εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ιωάννη Μαστρονικόλα ο Αντιπρόεδρος Βιοτεχνών...