Κυριακή , 3 Μάρτιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ειδήσεις κατά ριπάς από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ειδήσεις κατά ριπάς από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά

Με τις ψήφους της πλειοψηφίας και της μείζονος αντιπολίτευσης εγκρίθηκε ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Πειραιά από το Δημοτικό Συμβούλιο που ολοκλήρωσε την συνεδρίαση του αργά χθες το απόγευμα. Ο Κανονισμός είχε ψηφιστεί και πάλι πριν από δύο περίπου μήνες από το Συμβούλιο αλλά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής δεν τον ενέκρινε γιατί βρήκε ατέλειες και τον επέστρεψε στον Δήμο με παρατηρήσεις. Οι παρατηρήσεις ικανοποιήθηκαν και ξαναπέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο. Μετά την έγκριση του θα ξανασταλεί στην Αποκεντρωμένη για την τελική έγκριση.

Κατά την συζήτηση που έγινε, ο Δήμαρχος τόνισε ότι ο αναμορφωμένος Εσωτερικός Κανονισμός επιτρέπει στον Δήμο να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει καλύτερα και αποδοτικότερα, ενώ θα του δίνει την δυνατότητα να προγραμματίσει προσλήψεις που θα διευκολύνουν το έργο του και θα του επιτρέψουν να παρέχει καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες στους δημότες.

Στο αντίθετο μήκος κύματος κινήθηκαν οι εκπρόσωποι των συνδυασμών Πειραιάς για Όλους Δημ. Γκερλές και Λαϊκή Συσπείρωση Αλέξανδρος Κοτέας, που υποστήριξαν ότι ο νέος Κανονισμός ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου κάτι που θα έχει ολέθριες συνέπειες για τους εργαζόμενους.

@ Απίστευτο και όμως αληθινό. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, εκεί που στο παρελθόν δεν….. προλάβαινε να ασχοληθεί με αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων που ήταν εξόφθαλμα παράνομες και τις άφηνε να νομιμοποιούνται με το… κόλπο της παρέλευσης  διμήνου, τώρα προλαβαίνει και ασχολείται και με τις…. οξείες. Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά πριν κάποιους μήνες είχε ψηφίσει την μετονομασία της πλατείας Βενιζέλου, που βρίσκεται απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο σε πλατεία Κρητών. Όμως η Αποκεντρωμένη γύρισε πίσω την απόφαση επειδή στην επικεφαλίδα δεν έπρεπε να γράφει μετονομασία πλατείας αλλά ονομασία πλατείας, γιατί πριν το όνομα που της έδωσε τελευταία το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είχε ξαναγραφεί άλλο όνομα γι΄ αυτήν. Οπότε έπρεπε να ληφθεί νέα απόφαση με την… σωστή επικεφαλίδα. Αυτό έκανε και το Συμβούλιο και την ονόμασε πλατεία Βενιζέλου. Σε δουλειά να βρισκόμαστε….

@ Από τις 24 Μαΐου μέχρι τις 4 Ιουνίου θα γίνουν φέτος στον Πειραιά οι Μέρες Θάλασσας, ο θεσμός που έχει ανεβάσει το πολιτιστικό επίπεδο της πόλης. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να παραχωρήσει πόστερ στις στάσεις των δημοτικών λεωφορείων για την διαφήμιση του γεγονότος. Οι πρώτες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι φέτος οι Μέρες Θάλασσας θα αφήσουν εποχή και στόχος των διοργανωτών είναι η φετινή διοργάνωση να είναι μακράν η καλύτερη απ όλες τις προηγούμενες. Μακάρι……

@ Πρόταση για την σύναψη μνημονίου συνεργασίας, έκανε η Εθνική Τράπεζα στον Δήμο, προκειμένου να ενισχυθεί ο θεσμός των καινοτόμων επιχειρήσεων και να διαδοθεί. Ο Δήμος με το Κέντρο Καινοτομίας που ίδρυσε και  λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία εδώ και 5 περίπου χρόνια, πρωτοπορεί στον τομέα αυτόν γι αυτό κέντρισε το ενδιαφέρον της Εθνικής Τράπεζας και ζήτησε συνεργασία. Το καλύτερο απ όλα στην συνεργασία αυτή, που θεωρείται δεδομένη αφού ψηφίστηκε από το Συμβούλιο, είναι ότι η Τράπεζα εκτός του συμβουλευτικού της ρόλου, θα χρηματοδοτεί τις καινοτόμες επιχειρήσεις για να αναπτυχθούν και να επεκταθούν.

ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ 

Related Articles

Γ.ΠΑΤΗΝΙΩΤΗΣ: Up-Skilling Re-Skilling Η σημασία τους στο σύγχρονο εργασιακό κόσμο

Από τον Γιάννη Πατηνιώτη finance Director της Carras S.A.   Dr Truth...

ΒΕΠ: Ψηφιακή κάρτα εργασίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΝΕΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ, 4/3/2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 17.30 ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ –...

St.Nicholas Business Club:“Leading in Challenging Times: Practical Tools for Business Excellence”

SAINT NICHOLAS  BUSINESS  CLUB Την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 και ώρα 19:00-21:00,...

Γενική Συνέλευση του Όμιλου Φίλων Λίμπερτυ στο SS HELLAS LIBERTY

Σε έναν ιστορικό χώρο-σύμβολο της διαχρονικής εξέλιξης της ελληνικής ναυτιλίας, το SS...