Πέμπτη , 29 Φεβρουάριος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ «Πλύσεις αγάπης» για συνανθρώπους μας που στερούνται βασικά αγαθά
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

«Πλύσεις αγάπης» για συνανθρώπους μας που στερούνται βασικά αγαθά

 

Το Social Innovation Piraeus και η ΚΟΔΕΠ εγκαινίασαν το «Κοινωνικό Πλυντήριο» του Πειραιά, τείνοντας χέρι βοηθείας σε συνανθρώπους μας που στερούνται κάποια από τα αυτονόητα αγαθά, εξασφαλίζοντάς τους την πρόσβαση σε καθαρά και στεγνά ρούχα.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα που λειτουργεί για πρώτη φορά στον Πειραιά και έχει σκοπό την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στον όγκο των υποχρεώσεων της καθημερινότητας (λογαριασμοί ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, αδυναμία αγοράς ή επισκευής συσκευής πλυντηρίου, απορρυπαντικών κ.λπ.) με αποτέλεσμα να στερούνται την αυτονόητη, για πολλούς, καθαριότητα των ρούχων και την αίσθηση αξιοπρέπειας που αυτή εξασφαλίζει, δημιουργώντας τους προβλήματα ακόμα και με την εύρεση εργασίας.

Ήδη η Πράξη έχει εξοπλίσει κατάλληλα το χώρο με επαγγελματικά πλυντήρια και στεγνωτήρια, ενώ παράλληλα έχει αναλάβει τον συστηματικό ανεφοδιασμό της δομής με απορρυπαντικά και μαλακτικά, φροντίζοντας για την απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία της.

Επιπλέον, στη δομή, θα μοιράζονται είδη ένδυσης και υπόδησης, σε ενήλικες και παιδιά, που είναι πρόσφυγες από την Ουκρανία, καθώς έχουν έρθει στη χώρα μας με ελάχιστα υπάρχοντα.

Το «Κοινωνικό Πλυντήριο», στεγάζεται στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση 19 στον Πειραιά και λειτουργεί από τις 09:00 έως τις 15:00 κατά τις ημέρες Δευτέρα έως και Παρασκευή.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες: www.socialhub.gr και www.kodep.gr

Related Articles

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας-Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε ισχύ θα τεθούν και σήμερα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας,...

Β.Κορκίδης: Αυλαία των χειμερινών εκπτώσεων με υποτονική αγοραστική κίνηση

Από τον κ. Βασίλη Κορκίδη, πρόεδρο   ΕΒΕΠ και ΠΕΣΑ Αυλαία των χειμερινών...

Απεργία 28 Φεβρουαρίου: Πώς θα κινηθούν λεωφορεία, τρένα, ταξί και πλοία

Εν όψει της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη, αποφάσεις για το...

Τρίτη 27 – Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου: 48ωρη απεργία στα Ταξί

Χωρίς ταξί  μένει  η Αττική την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28...