Τρίτη , 28 Μάρτιος 2023
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ «Πλύσεις αγάπης» για συνανθρώπους μας που στερούνται βασικά αγαθά
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

«Πλύσεις αγάπης» για συνανθρώπους μας που στερούνται βασικά αγαθά

 

Το Social Innovation Piraeus και η ΚΟΔΕΠ εγκαινίασαν το «Κοινωνικό Πλυντήριο» του Πειραιά, τείνοντας χέρι βοηθείας σε συνανθρώπους μας που στερούνται κάποια από τα αυτονόητα αγαθά, εξασφαλίζοντάς τους την πρόσβαση σε καθαρά και στεγνά ρούχα.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα που λειτουργεί για πρώτη φορά στον Πειραιά και έχει σκοπό την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στον όγκο των υποχρεώσεων της καθημερινότητας (λογαριασμοί ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, αδυναμία αγοράς ή επισκευής συσκευής πλυντηρίου, απορρυπαντικών κ.λπ.) με αποτέλεσμα να στερούνται την αυτονόητη, για πολλούς, καθαριότητα των ρούχων και την αίσθηση αξιοπρέπειας που αυτή εξασφαλίζει, δημιουργώντας τους προβλήματα ακόμα και με την εύρεση εργασίας.

Ήδη η Πράξη έχει εξοπλίσει κατάλληλα το χώρο με επαγγελματικά πλυντήρια και στεγνωτήρια, ενώ παράλληλα έχει αναλάβει τον συστηματικό ανεφοδιασμό της δομής με απορρυπαντικά και μαλακτικά, φροντίζοντας για την απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία της.

Επιπλέον, στη δομή, θα μοιράζονται είδη ένδυσης και υπόδησης, σε ενήλικες και παιδιά, που είναι πρόσφυγες από την Ουκρανία, καθώς έχουν έρθει στη χώρα μας με ελάχιστα υπάρχοντα.

Το «Κοινωνικό Πλυντήριο», στεγάζεται στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση 19 στον Πειραιά και λειτουργεί από τις 09:00 έως τις 15:00 κατά τις ημέρες Δευτέρα έως και Παρασκευή.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες: www.socialhub.gr και www.kodep.gr

Related Articles

Διακοπές ρεύματος στον Πειραιά από 27 έως 30 Μαρτίου 2023

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των...

ΣΙΜΜΙΠΑΣΕ: Ενημερωτική ημερίδα στον Πειραιά την 1η Απριλίου

Ο ΣΙΜΜΙΠΑΣΕ ( Σύλλογος Ιδιωτικών Μεγάλων και Μικρών Παιδικών Σταθµών και Νηπιαγωγείων...

“Καρδιομεταβολικά Νοσήματα: Πρόληψη και Αντιμετώπιση”ενημερωτική εσπερίδα

Την Τρίτη 28/3/2023 και ώρα 7.00 μ.μ. Στο Εντευκτήριο Ι.Μ.Ν. Αγ. Κων/νου...

Έκκληση: Να φύγουν τα κεσόνς από την Πειραϊκή

Ανακοίνωση από  τους  Ενεργούς Πολίτες της Πειραϊκής   Ενώ η Cosco με...