Τρίτη , 19 Μάρτιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Εισροή υδάτων σε ΕΠ-ΤΡ σκάφος στην Ηγουμενίτσα
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εισροή υδάτων σε ΕΠ-ΤΡ σκάφος στην Ηγουμενίτσα

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, για περιστατικό εισροής υδάτων, στο Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος «VENERA» N.Π. 11738, στον λιμένα Πλαταριάς.
Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, καθώς και δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη υδάτων, εντός του ανωτέρω σκάφους. Συγκεκριμένα, το “VENERA” είχε υποστεί κλίση στην πλώρη του, χωρίς όμως να βυθιστεί.
Η απάντληση των υδάτων πραγματοποιήθηκε από ιδιοκτήτες όμορων σκαφών και τεχνικού, ενώ δύτης προέβη σε έλεγχο των υφάλων, χωρίς να διαπιστώσει την ύπαρξη ρήγματος. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “VENERA”, μέχρι προσκομίσεως του πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το σκάφος νηογνώμονα.
*****
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πάτρας από την ΕΛ.ΑΣ για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος, με δυο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες αμφότεροι ηλικίας 29 ετών, στην θαλάσσια περιοχή Καμίνια.
Συγκεκριμένα το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα, κινούμενο στην παλαιά εθνική οδό Πατρών, με οδηγό έναν 29χρονο ημεδαπό, έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα την εκτροπή και την πτώση αυτού στη θαλάσσια περιοχή Καμίνια.
Ωστόσο, ο 29χρονος οδηγός καθώς και ο 29χρονος συνοδηγός δεν τραυματίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους. Το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. όχημα ανελκύστηκε από ιδιωτική εταιρεία οδικής βοήθειας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε ρύπανση.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, 71χρονος ημεδαπός από τη θαλάσσια περιοχή “ΒΕΡΓΙΑΣ” Νέας  Προποντίδας Χαλκιδικής.
Στον ανωτέρω παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με τη μέθοδο της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) από συγγενικό του πρόσωπο, καθώς και από πλήρωμα του ΕΚΑΒ, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέας Καλλικράτειας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

“Πετάει” η XRTC του Γιώργου Ξηραδάκη!

Ευχές για ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ από τον  καπτ. Γιώργο Ξηραδάκη ιδρυτή και Διευθύνων...

PERFORMANCE SHIPPING INC: Μακροχρόνιες ναυλώσεις με την Clearlake για τρία νεότευκτα δεξαμενόπλοια LR2 Aframax

ΑΘΗΝΑ, ΕΛΛΑΔΑ, η Εταιρεία, Performance Shipping Inc. (NASDAQ: PSHG), μια παγκόσμια ναυτιλιακή...

HSA-Webinar «ELECTRONIC BILLS OF LADING»

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚO ΣΕΜΙΝΑΡΙO Ο Σύνδεσμος Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων διοργανώνει νέο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ επιμορφωτικό σεμινάριο πρακτικής της...

Τραυματισμός μέλους πληρώματος σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στον Πειραιά

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου...