Τετάρτη , 4 Οκτώβριος 2023
Home ΕΛΛΑΔΑ Με σειρά θεμάτων το ΕΕΑ σε μια πρώτη συνάντηση με κ. Στ. Κωνσταντά στην ΔΕΙΑ
ΕΛΛΑΔΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με σειρά θεμάτων το ΕΕΑ σε μια πρώτη συνάντηση με κ. Στ. Κωνσταντά στην ΔΕΙΑ

Με τον νέο Διευθυντή  της Διεύθυνσης Εποπτείας ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ) της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Σταύρο Κωνσταντά, συναντήθηκαν την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023 εκπρόσωποι της διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΕΑ) και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου, ο Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης κ. Δ. Γαβαλάκης και ο Πρόεδρος του Τομέα Υπηρεσιών του ΕΕΑ κ. Γ. Παϊκόπουλος.

 

Κατά την συνάντηση, η οποία έγινε με πρωτοβουλία του ΕΕΑ και πραγματοποιήθηκε στην έδρα της  ΔΕΙΑ παρουσία στελεχών της Διεύθυνσης, συζητήθηκε σειρά θεμάτων που απασχολούν την ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Σε αυτά  η ΔΕΙΑ έχει άμεσο ή έμμεσο ρόλο και λόγο και σαφώς μπορεί να συμβάλλει θετικά στην εξέλιξή τους, καθώς και στη διαρκή βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας σε όλο το εύρος της αγοράς ιδιωτικής ασφάλισης.

 

Στο πλαίσιο αυτό από την πλευρά του ΕΕΑ επισημάνθηκαν τα εξής:

 

– Η σημασία της ορθής και με απόλυτη πληρότητα τήρησης του Μητρώου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών από τα Επιμελητήρια όλης της χώρας. Και αυτό διότι τα στοιχεία του Μητρώου αφενός μεν αξιοποιούνται ως δεδομένα στο reporting που αποστέλλεται στην  Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων(EIOPA) αφετέρου δε συντελούν στην αποτύπωση των επαγγελματιών και του κλάδου, το οποίο επίσης αποτελεί βασικό στοιχείο αναφοράς στην εκπροσώπησή του.

– Η καθοριστική και προτεινόμενη από το ΕΕΑ “αυτοματοποίηση” της ενημέρωσης των Επιμελητηρίων για τα “Συμβόλαια Αστικής Ευθύνης” και τις “Ετήσιες Βεβαιώσεις Επαναπιστοποίησης”.

– Η βελτίωση του συστήματος διενέργειας εξετάσεων ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και η πραγματοποίησή τους και σε άλλους νομούς εκτός των υφιστάμενων, Αττικής και Θεσσαλονίκης, για να διευκολύνονται οι ενδιαφερόμενοι από όλες τις περιοχές της χώρας, οι οποίοι σήμερα επιβαρύνονται με ένα σημαντικό κόστος μετακινήσεων.

Επίσης, από τους εκπροσώπους του ΕΕΑ ετέθησαν και άλλα ευρύτερα θέματα που απασχολούν την ασφαλιστική διαμεσολάβηση, όπως: ο περιορισμός στη συνεργασία μεταξύ μεσιτών και πρακτόρων,  η επαναξιολόγηση της ύλης των εξετάσεων, καθώς και θέματα λειτουργίας του ανταγωνισμού και η μέριμνα που πρέπει να δοθεί για την συνεπή τήρηση των κανόνων του από όλους όσοι  συντελούν στην αγορά ιδιωτικής ασφάλισης.

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση, η οποία είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της ανάληψης από τον κ. Κωνσταντά των καθηκόντων του ως επικεφαλής της ΔΕΙΑ και έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ενώ αναμένεται να αποτελέσει την αρχή για μια στενότερη εποικοδομητική συνεργασία του ΕΕΑ με την ΔΕΙΑ.

 

Από το Ε.Ε.Α.

Related Articles

Χωρίς τρόλεϊ από τις 11:00 έως τις 17:00

Στάση εργασίας των εργαζομένων- Τα υπόλοιπα μέσα αναμένεται να κινηθούν κανονικά. Χωρίς...

Ο Σταμάτης Τσαντάνης στο 13ο Ετήσιο Capital Link forum

O Σταμάτης Τσαντάνης, που είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στις εισηγμένες ναυτιλιακές...

Η Σεμίραμις Παλού στο 13th Annual Capital Link Forum “Operational Excellence in Shipping Forum”

Ανακοίνωση από την εταιρεία Diana Shipping Inc. Η κ. Σεμίραμις Παληού, Διευθύνουσα...

Εκδήλωση πυρκαγιάς στο “LUNA MAERSK”-έδεσε στο Κερατσίνι εκφόρτωση του κοντέινερ

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του...