Δευτέρα , 27 Μάιος 2024
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Σε εκτόξευση του διοικητικού κόστους οδηγεί η ψηφιακή κάρτα εργασίας- Αδυναμία εφαρμογής από τους μικρομεσαίους
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε εκτόξευση του διοικητικού κόστους οδηγεί η ψηφιακή κάρτα εργασίας- Αδυναμία εφαρμογής από τους μικρομεσαίους

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΒΕΑ

Σε εκτόξευση του διοικητικού κόστους οδηγεί η ψηφιακή κάρτα εργασίας- Αδυναμία εφαρμογής από τους μικρομεσαίους

Τον προβληματισμό τους για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε κλάδους που η πλειοψηφία των εργαζομένων απασχολούνται εκτός της εγκατάστασης (όπως π.χ. ηλεκτρολόγοι), διατύπωσαν για άλλη μια φορά βιοτέχνες – μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, κατά την διάρκεια ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με την συμβολή της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής (Ε.Φ.Ε.Ε.Α.).

Συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Β.Ε.Α., πραγματοποιήθηκε μεγάλη, ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση, με τη συμμετοχή δεκάδων επιχειρηματιών – μελών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, σε συνεργασία με εκπροσώπους λογιστών- μελών της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής (Ε.Φ.Ε.Ε.Α.).

Τα θέματα που συζητήθηκαν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, αφορούν τις τελευταίες εξελίξεις και αλλαγές στο myDATA, μετά και την έκδοση της απόφασης Α.1188/2022, την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας  Εργασίας, αλλά και τις νέες υποχρεώσεις των εργοδοτών σχετικά με την διαδικασία Διασύνδεσης ΦΗΜ με τα EFT/POS τερματικά στις επιχειρήσεις και την αυστηροποίηση του πλαισίου της καταχώρισης στοιχείων στο «ΕΡΓΑΝΗ».

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο με την Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής (Ε.Φ.Ε.Ε.Α.), στο πλαίσιο των κοινών δράσεών τους, βάσει του Πρωτοκόλλου συνεργασίας που έχουν συνάψει, παρουσίασαν, με τη βοήθεια επιστημονικών συνεργατών, όλο το πλέγμα των υποχρεωτικών ενεργειών μιας επιχείρησης, σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο.

Σοβαροί προβληματισμοί, διατυπώθηκαν από τους βιοτέχνες, σε σχέση με την δυσκολία τήρησης των νέων ρυθμίσεων ιδιαιτέρως για την ψηφιακή κάρτα και την πίεση των εργοδοτών, σε σχέση κυρίως, με το αντικείμενο δραστηριότητας, τη μορφή εργασίας του προσωπικού τους και τα διοικητικά κόστη που απαιτούνται, τα οποία σε συνδυασμό με τις λοιπές επιβαρύνσεις της φορολογίας και του ΦΠΑ, είναι κατά μέσο όρο, από τα υψηλότερα ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε.

Από πλευράς Διοίκησης Β.Ε.Α., ο πρόεδρος Π. Ραβάνης και ο Α’ Αντιπρόεδρος Κ. Δαμίγος, ζήτησαν από τον πρόεδρο της ΕΦΕΕΑ κο Κούβαρη και τους συνεργάτες φοροτεχνικούς, τη συνδρομή τους, στη συμβουλευτική καθοδήγηση των επιχειρηματιών του Επιμελητηρίου, μετά την συγκέντρωση ερωτημάτων και παροχή διευκρινίσεων.

Οι απορίες, οι προβληματισμοί και τα σχόλια των συμμετεχόντων, θα αξιοποιηθούν από τις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου, ώστε να γίνουν παρεμβάσεις και προτάσεις, στο αρμόδιο Υπουργείο, όπου θεωρείται αναγκαίο.

Πηγή Taxheaven

Read more at Taxheaven: https://www.taxheaven.gr/news/62717/se-ektoxeysh-toy-dioikhtikoy-kostoys-odhgei-h-pshfiakh-karta-ergasias-adynamia-efarmoghs-apo-toys-mikromesaioys?fbclid=IwAR2vhhuZc5ISW3HhFU6Fs1AisyO5B4CwZdHLhgi3tX9Lb0Xt5qEiLd4UWqg

 

23 Φεβρουάριου 2023 0Ανακοινώσεις ΑΑΔΕ – e-ΕΦΚΑ – Υπ.Οικ. – ΔΥΠΑ – Ε.Ένωσης κ.ά.

 

Related Articles

ΕΒΕΠ: Η κοινωνία και η οικονομία δεν αντέχουν «ανερμάτιστες» προτάσεις

Από τον  Βασίλη Κορκίδη πρόεδρο  ΕΒΕΠ  και ΠΕΣΑ Ο διπλός στόχος όλων...

Diana Shipping Inc. Announces Results of 2024 Annual Meeting of Shareholders

Diana Shipping Inc. (NYSE:DSX) (the “Company”), a global shipping company specializing in...

Δυναμική Παρουσία της POSEIDON MARINE SUPPLIES στα ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2024

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΑ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2024   Η PoseidonMarineSupplies φτάνει όλο και...

Στράτος Τσαλαμανιός (ΕΕΝΜΑ): Η ναυτιλία είναι εκτεθειμένη σε σκληρό παγκόσμιο ανταγωνισμό

“Η ναυτιλία είναι εκτεθειμένη σε σκληρό παγκόσμιο ανταγωνισμό, επομένως είναι ζωτικής σημασίας...