Τετάρτη , 31 Μάιος 2023
Home AGENDA Blue Economy in mid-2020s: from Resilience to Growth
AGENDA

Blue Economy in mid-2020s: from Resilience to Growth

Η Cymothoe Initiative ανοίγει πανιά την Παρασκευή 7 Απριλίου 2023 με την ημερίδα

Blue Economy in mid-2020s: from Resilience to Growth

Σχεδόν δεκατέσσερα χρόνια από την έναρξη της οικονομικής κρίσης στην Ευρώπη, τρία χρόνια μετά την εμφάνιση του Covid-19 και το πρώτο lockdown στην Ελλάδα και ένα χρόνο μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η Ελαστικότητα (Resilience) που ξεκίνησε σαν Λέξη της Χρονιάς το 2020, συνεχίζει σαν πολύ δημοφιλές στυλ διοίκησης των ιδιωτικών επιχειρήσεων αλλά και αρκετών φορέων του Δημοσίου. Ταυτόχρονα, φαίνεται ότι το ελατήριο, που παρέμενε εντελώς συμπιεσμένο στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, έχει ακόμα πολύ να αποσυμπιέσει και – παρά τη δύσκολη παγκόσμια συγκυρία – κάνει τους παράγοντες της αγοράς αρκετά αισιόδοξους.

Στόχος της ημερίδας Blue Economy in mid-2020sfrom Resilience to Growth είναι να αποτυπώσει τη σημερινή κατάσταση του οικοσυστήματος που ονομάζεται Μπλε Οικονομία, φωτίζοντας τις πιο σημαντικές κινήσεις, δράσεις και βέλτιστες πρακτικές, οι οποίες καταγράφονται σε όλους τους κλάδους που σχετίζονται με τη Θάλασσα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, του Δήμου Πειραιά, της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος και της Ελληνικής Εταιρείας Logistics και το πρόγραμμα της περιλαμβάνει ομιλίες και συζητήσεις στρογγυλού τραπεζιού. Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν.

Παρόλο που, ειδικά στην Ελλάδα, πολλές φορές η Ελαστικότητα συνδέεται με επιφυλακτικότητα, συρρίκνωση και περικοπές ή πολιτικές μείωσης κόστους, ένας από τους ορισμούς της Ελαστικότητας είναι “η ικανότητα ενός αντικειμένου ή υλικού να επανέρχεται άμεσα στο αρχικό σχήμα του”. Η ιστορία των επιχειρήσεων έχει δείξει ότι η Ανάπτυξη μπορεί να αποτελέσει το σημαντικότερο στοιχείο της Ελαστικότητας, ιδιαίτερα σε περιόδους μεγάλων διακυμάνσεων και ανασφάλειας. Φαίνεται ότι οι οντότητες που προτιμούν τη δράση από την τελειότητα και τολμούν να πάρουν υπολογισμένα ρίσκα, παρουσιάζουν καλύτερα αποτελέσματα, βελτιώνουν την ανταγωνιστική θέση τους, αποκτούν μακροπρόθεσμα την κουλτούρα της επιβίωσης και συμβάλλουν στην ευημερία της χώρας.

Η ημερίδα Blue Economy in mid-2020sfrom Resilience to Growth εγκαινιάζει μια σειρά δράσεων υπό την ονομασία Cymothoe Initiative και στόχο τη διεξαγωγή ενός γόνιμου διαλόγου σχετικά με τη Μπλε Οικονομία, όπου θα ακούγονται οι θέσεις και οι δράσεις διαφόρων φορέων, επιχειρήσεων και κοινωνικών εταίρων, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα ή σχετίζονται με αυτόν.

Η Cymothoe Initiative στοχεύει να δημιουργήσει μια σειρά από εκδηλώσεις, forum και δράσεις σε τομείς που σχετίζονται με τη θάλασσα, με στόχο:

  • την καταγραφή της σημερινής πραγματικότητας στους τομείς ενδιαφέροντος.
  • τη δικτύωση εμπλεκόμενων φορέων (θεσμικών, αγοράς, έρευνας κλπ).
  • τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας και ενημέρωσης για τις θεματικές ενότητες που καλύπτονται.
  • το γόνιμο διάλογο διεθνών, ευρωπαϊκών και εθνικών φορέων για την χάραξη μακροχρόνιων στρατηγικών στόχων που σχετίζονται με τις θεματικές ενότητες.
  • τη δημιουργία σημαντικών εκδηλώσεων και δράσεων σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Για το πρόγραμμα της ημερίδας πατήστε εδώ

H συμμετοχή είναι δωρεάν, με προϋπόθεση την εγγραφή στο  https://www.eventbrite.com/e/blue-economy-in-mid-2020s-from-resilience-to-growth-tickets-592815817067

Για να δείτε το trailer της ημερίδας πατήστε εδώ

Social media links

LinkedIn  https://www.linkedin.com/events/7042599564519874560/

Facebook  https://www.facebook.com/events/100450669673483/

Instagram  https://www.instagram.com/cymothoeinitiative/

YouTube  https://www.youtube.com/@cymothoeinitiative

Related Articles

Rethinking Economic Theory (RET) International Workshop

(Επανεξέταση της Οικονομικής Θεωρίας 2023)   Tο Πανεπιστήιο Πειραιώς ανακοινώνει την διοργάνωση...

Επίδειξη μόδας διοργανώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά στο Δημοτικό Θέατρο  

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΜΟΔΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1η ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΑΥΛΙΟ...

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ: ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ 2023

Ο Σύνδεσμος Γυναικών Πελοποννήσου και Νήσων Ιονίου, συμμετέχει στις ημέρες Θάλλασας 2023...

Πρόγραμμα εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2023» για Σάββατο 27 και Κυριακή 28  Μαΐου 2023

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2023», της γιορτής – θεσμού, που πραγματοποιείται για...