Παρασκευή , 14 Ιούνιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ηλεκτρονικού αθλητισμού και ρομποτικής
ΕΛΛΑΔΑ

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ηλεκτρονικού αθλητισμού και ρομποτικής

Μνημόνιο Συνεργασίας που σφραγίζει μια κοινή πορεία στους δρόμους του μέλλοντος, υπέγραψαν την Κυριακή 12η Μαρτίου 2023 στο Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου, η Ελληνική Ομοσπονδία Ηλεκτρονικού Αθλητισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.
Η θεσμοθέτηση του ηλεκτρονικού αθλητισμού σε συνδυασμό με τα οφέλη που παρέχονται μέσω της ρομποτικής στους νέους μπορούν να δώσουν μια νέα δυναμική νότα στην χώρα μας για έναν ισχυρό, υγιή και με διαφάνεια αθλητικό χώρο.
Τα εθνικά σύμβολα, η εκπροσώπηση στο εξωτερικό και γενικότερα η εικόνα της χώρας σε όλες τις εκφάνσεις της είναι δουλειά μόνων των εντεταλμένων δημοκρατικών φορέων όπως αυτός της Ομοσπονδίας Ηλεκτρονικού Αθλητισμού και Ρομποτικής.
ΜΑΖΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ
Μνημόνιο Συνεργασίας που σφραγίζει μια κοινή πορεία στους δρόμους του μέλλοντος, υπέγραψαν την Κυριακή 12η Μαρτίου 2023 στο Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου, η Ελληνική Ομοσπονδία Ηλεκτρονικού Αθλητισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Οι δυο φορείς επισφράγισαν, με τον τρόπο αυτό, τους δεσμούς που είχαν ήδη αναπτύξει κι άνοιξαν νέους πολυεπίπεδους ορίζοντες συνεργασίας.
Το Μνημόνιο Συνεργασίας κινείται σε τρεις (3) βασικούς άξονες και περιγράφει τις απαραίτητες ενέργειες και συνέργειες μεταξύ των φορέων.
Ο πρώτος άξονας αφορά στη γενικότερη ανάπτυξη του ηλεκτρονικού αθλητισμού και της ρομποτικής τόσο στον ελληνικό όσο και στο παγκόσμιο χάρτη, ο δεύτερος άξονας αφορά στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των φορέων σε θέματα διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων (όπως τα θέματα διαιτησίας των ηλεκτρονικών αθλημάτων, η ανάπτυξη προπονητικών κέντρων κ.α.) ενώ στον τρίτο άξονα περιγράφονται οι ενέργειες που είναι απαραίτητες με στόχο να τεθεί το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας τόσο της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Ελλάδα όσο και της διασφάλισης της ποιότητας αλλά και της διαφάνειας σε θέματα συγκρότησης ομάδων εκπροσώπησης της χώρας στο εξωτερικό.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας κ. Καστανιάς Ευάγγελος
ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η πρωτοβουλία του Υπουργού κ. Ελευθέριου Αυγενάκη να θεσμοθετήσει τον ηλεκτρονικό αθλητισμό αποτελεί παγκόσμια πρωτοπορία, καθώς η Ελλάδα μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις αναγνώρισης της προσπάθειας των αθλητών αυτών, ενώ παράλληλα με την συνεισφορά του Ελληνικού Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ήδη από τα πρώτα βήματα της Ομοσπονδίας, η έννοια του ηλεκτρονικού αθλητισμού σε συγκερασμό με τη ρομποτική δίνουν μία πηγαία δυναμική που δε μπορεί παρά να δημιουργήσει έναν ισχυρό και υγιή αθλητικό χώρο στη χώρα μας».
Από τη πλευρά του Ελληνικού Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής ο πρόεδρος κ. Εμμανουήλ Βελιδάκης, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η αγκαλιά της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ηλεκτρονικού Αθλητισμού άνοιξε διάπλατα για τη ρομποτική. Οι νέοι που δραστηριοποιούνται στη ρομποτική στη χώρα μας θα είναι σε θέση σε λίγο καιρό να απολαμβάνουν τη διαφάνεια και την ποιότητα που δικαιούνται. Η θεσμοθέτηση και τοποθέτηση ορίων και κανόνων σε έναν χώρο δε μπορεί από το να αυξάνει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και να αποκλείει από το χώρο αυτούς που μόνο σκοπό έχουν το κέρδος. Τα εθνικά σύμβολα, η εκπροσώπηση στο εξωτερικό και γενικότερα η εικόνα της χώρας σε όλες τις εκφάνσεις της είναι δουλειά μόνων των εντεταλμένων δημοκρατικών φορέων όπως αυτός της Ομοσπονδίας Ηλεκτρονικού Αθλητισμού».
Ιδιαίτερες ευχαριστίες, απέδωσαν και οι δυο φορείς, τόσο στο Υφυπουργείο Αθλητισμού, για την πρωτοποριακή, όπως την χαρακτήρισαν, στάση του απέναντι στην ηλεκτρονική σφαίρα των επιστημών και του αθλητισμού, ηλεκτρονικό αθλητισμό, όσο και στον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού του Δήμου Ηρακλείου κ. Κωνσταντίνο Βαρδαβά για τη στήριξη των πάσης φύσεως ενεργειών στο θέμα του ηλεκτρονικού αθλητισμού και της ρομποτικής.

Related Articles

Seanergy Maritime Announces Successful Delivery of a Japanese Capesize Vessel and Two New Time Charter Agreements with Costamare Bulkers Inc.

Η Seanergy Maritime ανακοινώνει την επιτυχή παράδοση ενός ιαπωνικού Capesize και δύο συμφωνίες...

ΜΕΛΙΝΑ ΤΡΑΥΛΟΥ: Συγχαρητήρια στον Εμμανουήλ Καραλή, Συγχαρητήρια Ελλάδα!!

Η Πρόεδρος της Neptune Group, κυρία Μελίνα Τραυλού συγχαίρει τον αθλητή  Εμμανουήλ...

Τραυματισμός ναυτικού Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου στη Σαλαμίνα

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Αμαλιάπολης του Κεντρικού...

Πρόγραμμα Επενδυτικής Παιδείας και Κατάρτισης 2024 του ΣΕΔ

Ο Σύνδεσμος Επενδυτών & Διαδικτύου (ΣΕΔ)  διοργανώνει για 10η συνεχόμενη χρονιά το...