Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Λειτουργία συρταρωτής γέφυρας πορθμού Ευρίπου
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Λειτουργία συρταρωτής γέφυρας πορθμού Ευρίπου

Γίνεται γνωστό ότι η συρταρωτή γέφυρα πορθμού Ευρίπου δεν θα λειτουργήσει για την εξυπηρέτηση αναγκών ναυσιπλοΐας, την Μ. Παρασκευή 14.04.2023, το Μ. Σάββατο 15.04.2023 και την Κυριακή του Πάσχα 16.04.2023.

*****

 

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, ότι 71χρονος ημεδαπός επιβάτης του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ”ΜΑΡΜΑΡΙ ΕΞΠΡΕΣ” Ν.Π.10700, το οποίο βρισκόταν στον λιμένα Λαυρίου και επρόκειτο να αποπλεύσει για τον λιμένα ν. Κύθνου, απώλεσε τις αισθήσεις του.

Ο επιβάτης παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Λαυρίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου που διενεργεί την προανάκριση,  παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

 

             Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Βόλου, για τραυματισμό  ανήλικης στον επιβατικό λιμένα Βόλου.

             Συγκεκριμένα, μετά τον κατάπλου του Ε/Γ- Ο/Γ πλοίου “ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ” Ν.Π. 9939 στον ανωτέρω λιμένα και την αποβίβαση των επιβατών του, ενώ συνεχιζόταν η εκφόρτωση οχημάτων του εν λόγω πλοίου, η 6χρονη, συνοδευόμενη από την μητέρα της και ευρισκόμενη επί του προβλήτα πλησίον του πλοίου, τραυματίστηκε από  ορμίδιο συμπληρωματικού κάβου πρόσδεσης, το οποίο ερρίφθη από μέλος πληρώματος του ανωτέρω πλοίου και αναπήδησε επί του οδοστρώματος του προβλήτα.

             Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και μέλη πληρώματος του πλοίου, τα οποία παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στην ανήλικη τραυματία, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε από τους οικείους της,  σε ιδιώτη παιδίατρο, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

             Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 37χρονου, από τον λιμένα ν. Σκιάθου προς τον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ”ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν.Π. 10001,
  • 17χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου προς τον λιμένα ν. Σύρου,  με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και
  • 87χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

 

 

 

 

Στη σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) σε συνεργασία με στελέχη του γραφείου ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Χίου για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών (Ν. 4139/2013) και του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (Ν. 2960/2001).

Ειδικότερα, σε διενεργούμενο έλεγχο κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον λιμένα Χίου, προερχόμενο από τον λιμένα Πειραιά, εντοπίστηκε ο ανωτέρω να κατέχει εντός της χειραποσκευής του, μία (01) πλαστική συσκευασία η οποία περιείχε ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους δώδεκα γραμμαρίων (12grκαι τριάντα οκτώ (38) πακέτα τσιγάρων, τα οποία στο σύνολο τους δεν έφεραν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ως άνω ανευρεθέντα.

*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου, για ημιβύθιση επαγγελματικού Α/Κ σκάφους, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στην δεύτερη προβλήτα καταφυγίου επαγγελματικών Α/Κ σκαφών του λιμένα Μεσολογγίου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση από φιλμ ιριδίζουσας μορφής έκτασης δέκα (10) περίπου τετραγωνικών μέτρων, η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα με την τοποθέτηση πλωτού φράγματος και τη χρήση απορροφητικών υλικών.

Από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω σκάφους, ενώ με μέριμνα του ιδιοκτήτη πραγματοποιήθηκε με ασφάλεια η ανέλκυσή του.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

45χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745 και

91χρονης, από τον λιμένα ν. Μήλου προς τον λιμένα ν. Σύρου,  με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σύλληψη ημεδαπών στην Κάλυμνο – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα –  Αλιευτικός έλεγχος στην Κόρινθο 
Στη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών, ηλικίας 39 και 41 ετών, προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Καλύμνου, με τη συνδρομή στελεχών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, για παράβαση του Ν. 4139/13 “περί εξαρτησιογόνων ουσιών”.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον 39χρονο μετά την αποβίβαση του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, προερχόμενο από ν. Ρόδο, στην περιοχή “ΚΑΣΟΝΙΑ” της χερσαίας ζώνης λιμένα Πόθιας ν. Καλύμνου, βρέθηκαν στην κατοχή του, δύο (02) συσκευασίες περιέχουσες συνολικά πενήντα τρία (53) δισκία των 02mg, της δραστικής ουσίας αλπραζολάμης, άνευ ιατρικής συνταγής και μία (01) συσκευασία περιέχουσα τριάντα (30) δισκία του 01mg, της δραστικής ουσίας φθοριονιτραζεπάμης,  άνευ ιατρικής συνταγής.  Επιπροσθέτως, κατά τον έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του ανωτέρω ημεδαπού ειδική ιατρική συνταγή με τα στοιχεία του 41χρονου, ο οποίος στη συνέχεια συνελήφθη.
Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ως άνω ανευρεθέντα.
*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 28 και 29 ετών, προέβησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας, διαπιστώθηκε ότι ο 28χρονος αλλοδαπός κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό του, της 29χρονης, καθώς και του ανήλικου τέκνου τους, ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό την παράνομη έξοδο τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα.
*****
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Κορίνθου, στη θαλάσσια περιοχή ”ΛΥΧΝΑΡΙΟΥ” Σαρωνικού κόλπου, εντοπίστηκαν δύο (02) ημεδαποί να διενεργούν υποβρύχια αλιεία μετά τη δύση του ηλίου, με τη χρήση φωτεινών πηγών (φακών χειρός) και χωρίς να φέρουν τον προβλεπόμενο πλωτό σημαντήρα κατάδυσης, έχοντας αλιεύσει συνολικά έξι (06) κιλά ιχθύες διαφόρων ειδών.
Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου κατασχέθηκαν τα αλιεύματα και τα αλιευτικά εργαλεία – μέσα, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

 

Related Articles

DNV on IMO MEPC 81: Negotiations on New GHG Reduction Requirements Continue’

Following on from the 81st meeting of the Marine Environment Protection Committee...

INTERCARGO attended the recent IMO MEPC 81 meeting

INTERCARGO attended the recent @IMO MEPC 81 meeting on key environmental measures...

Ο κλάδος κρουαζιέρας του MSC Group ενισχύει περαιτέρω τη δραστηριότητά του στην ελληνική αγορά

Η MSC Cruises και η Explora Journeys θα πραγματοποιήσουν περισσότερες από 400...

VANOS SA: Your safety, tactical, and adventure gear in a click way

Explore a world of high-quality products and trusted brands whose aim is...