Δευτέρα , 17 Ιούνιος 2024
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Οι εξελίξεις στο ενεργειακό, αδειοδότηση και αγοράς εργασίας στο επίκεντρο της συνάντησης των Περιφερειακών Βιομηχανικών Συνδέσμων και του ΣΕΒ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι εξελίξεις στο ενεργειακό, αδειοδότηση και αγοράς εργασίας στο επίκεντρο της συνάντησης των Περιφερειακών Βιομηχανικών Συνδέσμων και του ΣΕΒ

Τις κοινές τους πρωτοβουλίες και δράσεις για το ενεργειακό, τη χωροθέτηση και την αδειοδότηση για την εγκατάσταση και τη λειτουργία των επιχειρήσεων, καθώς και για το ανθρώπινο δυναμικό, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν οι εκπρόσωποι των Περιφερειακών Βιομηχανικών Συνδέσμων και του ΣΕΒ, στην καθιερωμένη εξαμηνιαία συνάντηση των Γενικών τους Διευθυντών, η οποία φιλοξενήθηκε στην έδρα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιά, την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, που στοχεύει αφενός στην αντιμετώπιση των κρίσιμων ζητημάτων που απασχολούν τις επιχειρήσεις–μέλη τους, αφετέρουστη διαμόρφωση των πολιτικών των βιομηχανικών συνδέσμων, τέθηκαν θέματαόπως είναι η ενεργειακή εξοικονόμηση, η ενίσχυση της εξωστρέφειας, το ρυθμιστικό πλαίσιο αδειοδότησης και λειτουργίας, η καινοτομία και η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι οιπροκλήσεις -που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι οριζόντιες-μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικάκαι μάλιστα να αξιοποιηθούν ως εφαλτήριο για να επιτευχθεί ο στόχοςτης αύξησης της συμμετοχής της βιομηχανίας στο ΑΕΠ και της ενίσχυσης της περιφερειακής ανάπτυξης στην πράξη.

Χαιρετίζοντας τους συμμετέχοντες, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, κ. Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, αναφέρθηκε στις οικονομικές, κοινωνικές και γεωπολιτικές εξελίξεις που επηρεάζουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων και επεσήμανε ότι «ο ΣΕΒ και όλοι οι Σύνδεσμοι δουλεύουμε μαζί, για να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις μας να αντιμετωπίσουν  όλες αυτές τις σύνθετες προκλήσεις. Κοινός στόχος  του ΣΕΒ και όλων μας  είναι να συστηματοποιήσουμε και να εντείνουμε ακόμα περισσότερο τη συνεργασία μας, με στόχο να σταθούμε δίπλα στις επιχειρήσεις και να τις στηρίξουμε με όποιον τρόπο μπορούμε, για να ξεπεράσουν τα αναχώματα που έχουμε μπροστά μας».

Ο οικοδεσπότης της συνάντησης Πρόεδρος Δ.Σ. του ΣΒΑΠ, κ.Δημήτριος Μαθιός,

αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους σημείωσε ότι «ενώ οδηγούμαστε σε πολιτικές εξελίξεις λόγω εκλογών, η κατάσταση στην οικονομία με κέντρο βάρους την ενέργεια, το χρηματοπιστωτικό, τις επενδύσεις, την εξωστρέφεια και την αύξηση της συμμετοχής της βιομηχανίας μας στο ΑΕΠ είναι ρευστή. Κάτι πρέπει να γίνει. Και αυτό οφείλουμε να το δούμε σε όλη την έκταση του. Η συμβολή σας είναι ιδιαίτερα χρήσιμη».

Τις εργασίες της συνάντησης τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης και ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής κ. Νίκος     Παπαγεωργίου.

 

Από πλευράς των Περιφερειακών Συνδέσμων συμμετείχαν,η κα.Κατερίνα Ριμποπούλου (ΣΒΑΠ),

 

ο κ. Βασίλης Κλειτσογιάννης (ΣΒΘΣΕ), η κα.Έλενα Καματέρη (ΣΘΕΒ), ο κ.Νίκος Κοτσώνης (ΣΕΒΠΕΔΕ) και ο κ.Νίκος Καμπόλης (ΣΒΣΕ).

Από πλευράς ΣΕΒ συμμετείχαν οι κ.κ. Γ. Ξηρογιάννης, Μ. Μητσόπουλος, Β. Μακρυγιάννη, Κ. Δασκαλάκη, Κ. Τρούλος, Κ. Φιλίνης και Ε. Ρώμα.

Επίσης συμμετείχε ο κ. Γ. Κυράτσος, από το Ιστορικό Αρχείο Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, ο οποίος έκανε μια ιστορική αναδρομή στην ίδρυση του ΣΒΑΠ.

 

 

Related Articles

Β.ΚΟΡΚΙΔΗΣ: «Η νέα εντολή στην ΕΕ πρέπει να διαμορφώσει μια Ευρώπη για τις ΜμΕ»

Τοποθέτηση προέδρου Βασίλη Κορκίδη στο ΔΣ του ΕΒΕΠ   «Η νέα εντολή...

«Προσφυγή των ελεύθερων επαγγελματιών στο ΣτΕ κατά του νέου φορολογικού νόμου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις  17.6.2024»

  Η Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών -Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων, όπως...

Ημέρα καριέρας στην Επαγγελματική Σχολή Κατάρτισης Περάματος

Ημέρα καριέρας θα πραγματοποιηθεί  στην Επαγγελματική Σχολή Κατάρτισης Περάματος (με ειδικότητες προσαρμοσμένες...

Ακτοπλοϊκά εισητήρια- Πόσο αυξήθηκαν

Μεγαλύτερο προϋπολογισμό θα χρειαστούν φέτος το καλοκαίρι όσοι επιλέξουν για διακοπές έναν...