Δευτέρα , 24 Ιούνιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ κ. Ι. ΜΕΛΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΝΗΣΩΝ κ. Ι. ΜΕΛΑ

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, ήταν η συνάντηση του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, με τον Βουλευτή Α’ Πειραιώς και Νήσων κ. Ι. Μελά,  που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 5 Απριλίου, κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ., στα γραφεία του Συλλόγου μας.

Ο Πρόεδρος καλωσόρισε τον Βουλευτή στα γραφεία του Συλλόγου μας, τον ευχαρίστησε για την διαχρονική ουσιαστική στήριξη του στον Εμπορικό Σύλλογο και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στις προσεχείς εκλογές.

Στη συζήτηση τέθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος στην καθημερινότητά του όπως, οικονομικά θέματα, αναφορικά με τη μείωση φορολογικών συντελεστών φυσικών και νομικών προσώπων, θέματα τραπεζικών επιτοκίων, η ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του τραπεζικού συστήματος και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, η στήριξη των Εμπορικών Συλλόγων μέσω υλοποίησης προγραμμάτων απασχόλησης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, στην τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης αναφορικά με το θέμα της αλλαγής του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων και των Κυριακών, χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση με τους θεσμοθετημένους Κοινωνικούς Εταίρους.

Δόθηκε επίσης έμφαση στο θέμα των επαγγελματικών μισθώσεων σε ακίνητα που πλειστηριάζονται και σε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος που συνδέονται άμεσα με την πειραϊκή επιχειρηματικότητα, όπως η υπογειοποίηση της γραμμής του ηλεκτρικού μεταξύ Φαλήρου και Πειραιά, η Ιπποδάμεια Αγορά Τροφίμων, οι θέσεις στάθμευσης και η ελεγχόμενη στάθμευση, η αξιοποίηση δημόσιων κτιρίων, τα αναπτυξιακά έργα που υλοποιούνται στον  Πειραιά, κ.ά.

 

Ο κ. Ι. Μελάς μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κατέβαλε η Κυβέρνηση για να σταθούν όρθιες οι επιχειρήσεις αυτά τα δύσκολα χρόνια, στην αλλαγή της εικόνας του Πειραιά με την ολοκλήρωση των έργων του τραμ και του μετρό και στην ανάγκη ύπαρξης συνεργειών μεταξύ κυβέρνησης-πόλης-επιχειρήσεων, προκειμένου να προχωρήσουμε μπροστά.

Ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την πραγματοποίηση της συνάντησης και εξέφρασε την επιθυμία για νέα συνάντηση του με τον Σύλλογο μετά το Πάσχα.

Related Articles

Με τη  συμμετοχή 2.000 αθλητών ο αγώνας δρόμου Run Greece Πειραιάς 2024  

Περισσότεροι από 2.000 αθλητές όλων των ηλικιών συμμετείχαν, χθες το βράδυ, στο Run...

Η λαμπρή Ιερά πανήγυρις του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς

Με την αρμόζουσα Εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε χθες Κυριακή 23 και...

MYLAKI SHIPPING AGENCY: Δωρεά πλωτής πλατφόρμας στη Σίκινο

Δωρεά από την  Εταιρεία Mylaki Shipping  Agency: Πάντα νιώθουμε ηθική ευθύνη να...

Του Αγίου Πνεύματος «Μονάς εν τριάδι και τριάδα εν μονάδι»

Από τον  Βασίλη Κορκίδη, Πρόεδρο  ΕΒΕΠ Σήμερα είναι η γιορτή του Αγίου...