Σάββατο , 2 Μάρτιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Χαιρετισμός προέδρου ΕΒΕΠ στην εκδήλωση για την ΟΧΕ του Δήμου Πειραιά
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Χαιρετισμός προέδρου ΕΒΕΠ στην εκδήλωση για την ΟΧΕ του Δήμου Πειραιά

Ο Βασίλης Κορκίδης, Πρόεδρος ΕΒΕΠ   απηύθυνε χαιρετισμό στην απολογιστική εκδήλωση της ΟΧΕ Δήμου Πειραιά:
“Στην λαϊκή σοφία λένε ότι «κανείς δεν ξέρει καλύτερα το σπίτι του εκτός από αυτόν που μένει μέσα». Και όλοι εμείς ζούμε δρούμε και επιδρούμε κοινωνικά, επιχειρηματικά σε μια πόλη με μακραίωνη ιστορία, ναυτική ιστορία, σε μια πόλη που φιλοξενεί το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.
Η αξιοποίηση λοιπόν των όποιων εργαλείων που θα οδηγήσουν στην βελτίωση εκείνων των παραμέτρων που θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη της πόλης και θα αναδείξουν την δυναμική της στον επιχειρηματικό και κοινωνικό ιστό είναι εκ των ων ουκ άνευ. Και μάλιστα σε μία περίοδο όπου ζητούμενο είναι η ταυτόχρονη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.
Εδώ κάνοντας «αναγωγή» θα λέγαμε ότι ο Δήμος Πειραιά συνεπικουρούμενος από τους οικονομικούς φορείς, που δεν είναι άλλοι από την Επιμελητηριακή κοινότητα, γνωρίζει τα πλαίσια για να μετουσιώσει το όποιο αναπτυξιακό πρόγραμμα που θα αφορά αφορούν σε πολλούς τομείς που αγγίζουν τη καθημερινότητα των πολιτών που κατοικούν ή εργάζονται στον Πειραιά σε πράξη. Βασική παράμετρος επιτυχίας ενός τέτοιου στρατηγικού προγράμματος, με έργα και δράσεις που έχουν να κάνουν με την καθαριότητα και το περιβάλλον, με την επιχειρηματικότητα, με την απασχόληση, με τον πολιτισμό, με τον τουρισμό, είναι να έχει εντάξει δράσεις από πολλούς τομείς πολιτικής, άρα και τα επι μέρους προγράμματα με ρεαλιστική στοχοθέτηση που θα οδηγήσουν σε ένα συγκεκριμένο αναπτυξιακό αποτέλεσμα.
Ο Πειραιάς έχει αποκτήσει ένα θετικό αναπτυξιακό πρόσημο μέσα από την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση και είμαστε όλοι έτοιμοι για την επόμενη προγραμματική περίοδο.”
Απολογισμός του έργου της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) του δήμου Πειραιά από τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, Δευτέρα 3 Απριλίου 2023.
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

 

 

Related Articles

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ: Ετήσια τακτική γενική συνέλευση

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ Ανακοίνωση: Αγαπητά μας μέλη, Την Τετάρτη...

Τραυματισμός ανήλικου στον Πειραιά

Ενημερώθηκε, τις πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μήλου για την ακυβερνησία...

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής στην Αμφιάλη

Νέα Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 Το Περιφερειακό...

Θαλάσσια ρύπανση στο λιμάνι του Πειραιά

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Τζελέπη, για ρύπανση από...