Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΛΑΣ: Ας μιλήσουμε για την Ελλάδα του 2030
ΕΛΛΑΔΑΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΛΑΣ: Ας μιλήσουμε για την Ελλάδα του 2030

Του Γιάννη Μελά

Πριν από λίγες ημέρες, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, παρουσίασε το κυβερνητικό της έργο, από τα ναυπηγεία της Ελευσίνας, με τους αριθμούς να αποτυπώνουν την πραγματικότητα.

Τα ναυπηγεία Ελευσίνας, από τον μαρασμό που βρίσκονταν, ξεκίνησαν τη λειτουργία τους και αναπτύσσονται διαρκώς, ενώ ως χώρα πετύχαμε να βρεθούμε στις πρώτες θέσεις, ανάμεσα στα κράτη-μέλη της Ε.Ε, στην απορρόφηση των κοινοτικών πόρων. Μια ουσιαστική ανάπτυξη για τη χώρα μας, αφού αυξήθηκε κατά 60% η απορρόφηση τους σε σχέση με το 2019 και η οποία μεταφράζεται σε 12 δις ευρώ στην πραγματική οικονομία.

Ωστόσο για ένα σύγχρονο και φιλικό κράτος, υπάρχουν ακόμη πράγματα που πρέπει να αλλάξουμε και παθογένειες που πρέπει να επιλύσουμε.

Η αξιοκρατία και η αξιολόγηση είναι τα δύο μεγάλα ζητούμενα που πρέπει να κυριαρχήσουν στη λειτουργία του κράτους μας τα επόμενα χρόνια.

Σε αυτά τα 4 χρόνια διακυβέρνησής μας έγιναν πολλά βήματα για τον εκσυγχρονισμό του κράτους και προς αυτή την κατεύθυνση υλοποιήσαμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις αξιοποιώντας μάλιστα τις νέες τεχνολογίες. Μία από τις σημαντικότερες είναι ο Ψηφιακός μετασχηματισμός του Κράτους που υλοποιούμε, με τις τεχνολογίες δημοσίου συμφέροντος να αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής προόδου. Ενώ παράλληλα συνεισφέρουν στον περιορισμό της γραφειοκρατίας και στη διαφάνεια των συναλλαγών. Μια τέτοια υπηρεσία είναι πλέον το gov.gr, ένα χρήσιμο εργαλείο για τους πολίτες, τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και το ίδιο το Κράτος. Γλιτώνουμε ουρές και εργατοώρες αναμονής σε δημόσιες υπηρεσίες, ενώ αποκαθίσταται και η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη διοίκηση.

Ο συνδυασμός του Ψηφιακού μετασχηματισμού του Κράτους, με την εφαρμογή πολιτικών ανάπτυξης, για την προσέλκυση επενδύσεων, που εφαρμόζουμε από το 2019, με τη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης για επιχειρήσεις, νοικοκυριά και εργαζόμενους αλλά και αύξησης του διαθέσιμου εισοδήματος, είναι καταλύτης για την οικονομική ανάπτυξη και κοινωνική πρόοδο του τόπου μας.

Η Ελλάδα του 2019 που παραλάβαμε, δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2023. Ανακτήσαμε την αξιοπιστία της χώρας μας στο εξωτερικό, που είχε χαθεί από τις παλινωδίες της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αναβαθμίσαμε τον γεωστρατηγικό μας ρόλο στην περιοχή μας, ενώ μειώσαμε και την ανεργία κατά 7%, δημιουργώντας περίπου 300.000 νέες θέσεις εργασίας.

Τώρα ζητάμε ξανά την εμπιστοσύνη των πολιτών για να συνεχίσουμε στον δρόμο της ανάπτυξης. Η Ελλάδα δεν πρέπει να γυρίσει πίσω!

Τα διλήμματα των εκλογών του Μαΐου είναι απλά.

Προχωράμε μπροστά, για να δημιουργήσουμε ένα κράτος αξιοκρατικό και μια οικονομία εξωστρεφή, καινοτόμα και φιλική προς το περιβάλλον και τους πολίτες; Ή επιστρέφουμε στα χρόνια του λαϊκισμού και τις εσωστρέφειας;

Συζητάμε για επενδύσεις σε τεχνολογίες υψηλού επιπέδου, όπως αυτή της Microsoftή για ζουρνάδες και για νταούλια;

Σχεδιάζουμε μεγάλα έργα υποδομής μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης ή αναζητούμε πολιτικά πρόσωπα για σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας ηττημένων;

Διαμορφώνουμε με όραμα την Ελλάδα του 2030, ή γυρίζουμε στις πλατείες του διχασμού του 2012 και του 2015;

Έχουμε ανεξάντλητες δυνατότητες και διαθέτουμε τη βούληση, το ανθρώπινο δυναμικό και τους πόρους για να πετύχουμε αυτή τη μεγάλη αλλαγή στη χώρα μας.

Γιάννης Μελάς είναι υποψήφιος Βουλευτής Α’ Πειραιά και Νήσων της Νέας Δημοκρατίας

Related Articles

VANOS SA: Be visible,Be safe!!

Ensuring safety in low-light or high-risk work settings is crucial. VANOS S.A....

Α. Μπουλντούμης: “Για μας η προσφορά στον συνάνθρωπο, δεν είναι ευκαιριακή επιλογή, αλλά συνειδητή πράξη”

­”Για μας η προσφορά στον συνάνθρωπο, δεν είναι ευκαιριακή επιλογή, αλλά συνειδητή...

Απάντηση του ΥΝΑΝΠ σε δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη

Απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε δηλώσεις του Αρχηγού της...