Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Λειτουργία συρταρωτής γέφυρας πορθμού Ευρίπου
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Λειτουργία συρταρωτής γέφυρας πορθμού Ευρίπου

Μηχανική βλάβη Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους στη Ρόδο –  – Διακομιδές ασθενών

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ – Τ/Ρ ”ΑΦΡΟΝΤΑΪΤ ΠΡΙΝΣΕΣΣ” Ν.Ρ. 725 αναφορικά με την ύπαρξη καπνού στη δεξιά κύρια μηχανή του εν λόγω σκάφους, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή “ΚΑΛΑΘΟΥ” ανατολικά ν. Ρόδου εκτελώντας περιηγητικό πλου με 79 επιβάτες.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο συνόδευσε το Ε/Γ – Τ/Ρ στον λιμένα Λίνδου, όπου κατέπλευσε αυτοδύναμα και αποβίβασε με ασφάλεια τους ανωτέρω επιβάτες.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΑΦΡΟΝΤΑΪΤ ΠΡΙΝΣΕΣΣ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Γίνεται γνωστό ότι η συρταρωτή γέφυρα πορθμού Ευρίπου δεν θα λειτουργήσει για την εξυπηρέτηση αναγκών ναυσιπλοΐας, την Δευτέρα 01.05.2023.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών που έχρηζαν νοσοκομειακής περίθαλψης.

-10χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-87χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου προς τον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” N.N.67

Αλιευτικός έλεγχος στην Κόρινθο – Αποβίβαση ασθενούς Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στα Χανιά – Αποβίβαση ασθενούς Κ/Ζ πλοίου στο Ηράκλειο – Διακομιδή ασθενούς
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Λιμεναρχείου Κορίνθου, στη θαλάσσια περιοχή ”ΛΟΥΤΡΩΝ ΩΡΑΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ ΚΑΙ ΚΕΓΧΡΕΩΝ” Σαρωνικού κόλπου, εντοπίστηκε ένα ερασιτεχνικό σκάφος με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες να διενεργούν αλιεία με δίχτυα.
Εν συνεχεία, πραγματοποιήθηκε έλεγχος και διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω ερασιτεχνικό σκάφος, έφερε δίχτυα συνολικού μήκους τετρακοσίων πενήντα (450) μέτρων, ενώ εντοπίστηκαν αλιεύματα συνολικού βάρους τριάντα δυο (32) κιλών.
Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου κατασχέθηκαν τα αλιευτικά εργαλεία και τα αλιεύματα, τα οποία διατέθηκαν για φιλανθρωπικό σκοπό, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
*****
Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χανίων, από μέλος πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ”ΕΛΥΡΟΣ” Ν.Χ. 31, ότι 17χρονος επιβάτης απώλεσε τις αισθήσεις του, εντός της καμπίνας του.
Ο εν λόγω ασθενής διεκομίσθη, προληπτικά, με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανιών, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη, ενώ το ανωτέρω πλοίο απέπλευσε για το εγκεκριμένο δρομολόγιο του.
*****
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, από το ναυτικό πράκτορα του Κ/Ζ πλοίου ‘”AIDACOSMA” σημαίας Ιταλίας, ότι 80χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα χρήζει άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Η εν λόγω ασθενής διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η.), για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ ”ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745, 82χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

Μανιός και Πνευματικός εισήχθησαν στο Πάνθεον της Ελληνικής Ναυτιλίας

Οι δύο Εισακτέοι για το 2023 ανεβάζουν τον αριθμό των μεγάλων μεγάλες...

Απάντηση του ΥΝΑΝΠ σε δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη

Απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε δηλώσεις του Αρχηγού της...

H Capital-Executive Ship Management Corp. παρέλαβε τα νεότευκτα containerships «Avios» & «Astraios»

Η Capital-Executive Ship Management Corp., ανακοινώνει την επιτυχή παραλαβή των νεότευκτων πλοίων...