Τετάρτη , 7 Ιούνιος 2023
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ AHEPA MARITIME HJ-45 ST. NICHOLAS: Νέα δωρεά στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

AHEPA MARITIME HJ-45 ST. NICHOLAS: Νέα δωρεά στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Άλλη μια γενναιόδωρη πράξη αγάπης του Maritime Chapter, με την

μεγάλη δωρεά ανέγερσης του Ναού του Ευαγγελισμού της

Θεοτόκου, στην Ιερά Μονή Πανορμίτη στο νησί της Σύμης.

Η εγκάρδια αυτή δωρεά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων

πολλαπλής κοινωνικής και φιλανθρωπικής προσφοράς, που το Maritime Chapter  Hj-45 «St’ Nicholas» επιτελεί ανελλιπώς από τη συγκρότησή του υπηρετώντας με συνέπεια τις αρχές και τις αξίες της παγκόσμιας οικογένειας της AHEPA.

Στις 26 Μαρτίου 2023, με την ολοκλήρωση της ανέγερσης του, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Παρεκκλησίου του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου σε μεγαλοπρεπή ακολουθία, από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελόριζου κ. Χρυσόστομο Β΄ , τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Πατρό και πολλών άλλων κληρικών, καθώς και επίσης και μεγάλης αντιπροσωπείας αδελφών του Chapter μας, που μετέβησαν στο νησί για αυτό το σκοπό.

 

Tο παρόν έδωσαν επίσης, ο Δήμαρχος Σύμης κ. Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, ο Διοικητής Δ. Α. Ν. ο Συνταγματάρχης κ. Παναγιώτης Βρανάς, ο Διοικητής του 549 Τ.Ε. Σύμης κ. Γεώργιος Καμπίλαυκος, καθώς επίσης και άλλοι Εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών, Φορέων και Συλλόγων.

Επίσης, την τελετή των εγκαινίων, τίμησαν με την παρουσία τους και εκατοντάδες πιστοί, τόσο από την Σύμη, όσο και από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι ήρθαν να ζήσουν με κατάνυξη το προσκύνημά τους στον νέο Ναό.

 

Κατά την διαδικασία της κατασκευής και ανακαίνισης του Ναού, αντικαταστάθηκαν οι παλαιοί αποσαθρωμένοι σοβάδες, πραγματοποιήθηκε νέα σύγχρονη ηλεκτρολογική εγκατάσταση, το δάπεδο επιστρώθηκε με νέες μαρμαρόπλακες, τοποθετήθηκε νέο ξυλόγλυπτο τέμπλο, ο Δεσποτικός Θρόνος, το Προσκυνητάρι, στασίδια, νέος ξυλόγλυπτος επιχρυσωμένος και αγιογραφημένος πολυέλαιος.

Τέλος, αντικαταστάθηκαν τα παλιά κουφώματα και η πόρτα.

Με το πέρας των εγκαινίων του Ναού, ακολούθησε επίσημο ευχαριστήριο γεύμα στην Τραπεζαρία της Μονής.

 

Ξεχωριστή εμπειρία για όλους ήταν το ευλαβικό μας προσκύνημα στην Ι. Μονή του Αρχάγγελου Μιχαήλ του Πανορμίτη, έναν από τους πιο σημαντικούς Προσκυνηματικούς προορισμούς της Ελλάδας, με το εντυπωσιακό καμπαναριό και την λαμπρή ιστορία στα βάθη των αιώνων. Ένα Μοναστήρι που ελκύει χιλιάδες προσκυνητές, που λαμβάνουν ψυχική και σωματική ανάπαυση στους κόλπους του.

Οι Μοναχοί μας υποδέχτηκαν με πανηγυρικές κωδωνοκρουσίες μέσα σε χαρμόσυνο κλίμα, μας ξενάγησαν στο ευλογημένο Μοναστήρι και μας φιλοξένησαν αρχοντικά!

Αποκορύφωμα της συγκίνησης ήταν το προσκύνημα της Εφέστιας Εικόνας του Ταξιάρχη Αρχάγγελου Μιχαήλ, που με το μέγεθός της, την ουράνια θωριά της, τηνεπαργυρωμένη επιφάνεια και τη θαυματουργή της δύναμη προκαλεί το δέος και τον  σεβασμό των προσκυνητών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Πρόεδρος του Chapter μας, κ. Δημήτριος Ματθαίου ανακοίνωσε μια ακόμη δωρεά προς την Ιερά Μονή του Πανορμίτη.

 

Πιο συγκεκριμένα, το Maritime Chapter θα χρηματοδοτήσει την μετατροπή της τραπεζαρίας της Ιεράς Μονής, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως Αίθουσα Συνεδριάσεων και Συνεδρίων, για όλο το νησί, μιας και αποτελεί τη μεγαλύτερη διαθέσιμη αίθουσα στη Σύμη. Στα πλαίσια της ανακατασκευής θα πραγματοποιηθεί και η τοποθέτηση του αντίστοιχου εξοπλισμού Συνεδριακού κέντρου.

Ολοκληρώνοντας αυτό το υπέροχο ταξίδι, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους

Αδελφούς του Maritime Chapter για την αθρόα και συγκινητική συμμετοχή τους, σε όσα ονειρευόμαστε και υλοποιούμε μαζί, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας! Για τις εικόνες που είδαμε, τις εμπειρίες χαράς, προσφοράς και αγάπης που γευτήκαμε και θα μας δένουν για πάντα.

Το πασχαλινό κλίμα των ημερών που δονούσε την ατμόσφαιρα της εκδρομής μαςας είναι για όλους μας ένα υπέροχο προανάκρουσμα για τη μεγάλη γιορτή του Πάσχα, που όλοι προσμένουμε με ευλάβεια κι ελπίδα για τα καλύτερα που έπονται!

Ευχόμαστε στα χιλιάδες μέλη της AHEPA ανά τον κόσμο και σε όλους τους επί γης Έλληνες συμπατριώτες καλή Ανάσταση! Με ειρήνη, ευημερία και αγάπη για όλους!

Το Ανέσπερο Φως ας οδηγεί τα βήματά μας στη συναδέλφωση, τη συναλληλία και σε πράξεις αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης!

 

Από αρ. Διονύσης Πολίτης (Liberty Press) Δημήτρης Ματθαίου

 

ΥΠΕΡ ΕΥΧΗΣ AHEPA ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟ HJ 45 ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 2022

Related Articles

ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ: Εισαγωγή στη φορτωτική θαλάσσιας μεταφοράς

­­­­­­Η Διεθνής Ναυτική Ένωσις εν Ελλάδι διοργανώνει την Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2023...

ΤΟ ΕΒΕΠ για την απανθρακοποίηση στις συνδυασμένες μεταφορές

ΤΟ ΕΒΕΠ  συμμετείχε στην εσπερίδα για την “Απανθρακοποίηση στις συνδυασμένες μεταφορές” Ομιλία...

Ανακήρυξη κ. Αλέξανδρου Μπιλλίνη ως Επιτίμου Μέλους της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας

Σε κλίμα ιδιαίτερα συγκινητικής ατμόσφαιρας πραγματοποιήθηκε την  Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 στο...