Τρίτη , 23 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΕΒΕΠ: Υπό δημιουργία η “Εθνική Ενιαία Πλατφόρμα Λιμενικής Κοινότητας”
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΕΒΕΠ: Υπό δημιουργία η “Εθνική Ενιαία Πλατφόρμα Λιμενικής Κοινότητας”

Μνημόνιο συνεργασίας για την Ανάπτυξη Εθνικής Ενιαίας Πλατφόρμας Λιμενικής Κοινότητας υπεγράφη την Τετάρτη στον Πειραιά. Το συνυπέγραψαν το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, το Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς του Ελληνικού Εφοπλισμού «ΣΥΝΕΝΩΣΙΣ», το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, καθώς και η εταιρεία με την επωνυμία «Inform Λύκος Ελλάς Α.Ε.».

Βάσει του μνημονίου, προβλέφθηκε η σύσταση στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενός Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος με την ονομασία «Εθνική Ενιαία Πλατφόρμα Λιμενικής Κοινότητας» («National Integrated Port Community System»).

Πρόκειται για σημαντική πρωτοβουλία που αφορά στη δημιουργία πλατφόρμας λιμενικών υπηρεσιών, έργου υψηλής σπουδαιότητας και αναγκαιότητας για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη της εθνικής μας οικονομίας, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για το σύνολο των χρηστών των λιμενικών υπηρεσιών και όρους ψηφιακού εκσυγχρονισμού, όπως η διεθνής λιμενική πρακτική επιτάσσει. Μέσω αυτής, θα είναι δυνατή η ανταλλαγή δεδομένων για το σύνολο των δραστηριοτήτων του λιμένα Πειραιά, αλλά και κάθε άλλου λιμένα στην ελληνική Επικράτεια.

Η πλατφόρμα ΝΙPCS, την αναγκαιότητα δημιουργίας της οποίας υποστήριξε το ΕΒΕΠ με σειρά παρεμβάσεών του, θα παραμείνει καθ’ ολοκληρία υπό κρατική ιδιοκτησία και θα είναι μοναδική για όλους τους λιμένες της χώρας ενώ, μετά τη συγκέντρωση του απαιτούμενου κεφαλαίου για την υλοποίηση του έργου ανάπτυξης της πλατφόρμας, θα υπογραφεί τριμερής σύμβαση μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου, της «ΣΥΝΕΝΩΣΙΣ» και της υπεύθυνης εταιρείας για τη δωρεά του έργου προς το ελληνικό Δημόσιο.

Related Articles

«Προς θάλασσα μεριά…»το νέο βιβλίο της Δανάης Μπεζαντάκου

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μαζί με την Δανάη Μπεζαντάκου ανακοινώνουμε την δημιουργία...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου “ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ” στην Καβάλα

Τις βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή της Καβάλας ενημερώθηκε από τον...

Συνάντηση του ΥΝΑΝΠ με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του FRONTEX

Συνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστου Στυλιανίδη, με τον...

HSA-Webinar: «TANKERS CHARTERING»

“ΗELLENIC SHIPBROKERS ASSOCIATION” ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚO ΣΕΜΙΝΑΡΙO Ο Σύνδεσμος Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων διοργανώνει νέο ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ επιμορφωτικό σεμινάριο πρακτικής...