Δευτέρα , 12 Μάιος 2025
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Εργατικό δυστύχημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα: τι αναφέρει το Λιμενικό Σώμα
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Εργατικό δυστύχημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα: τι αναφέρει το Λιμενικό Σώμα

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, το Δ’ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για εργατικό ατύχημα κατά τη διάρκεια εργασιών εξάρμοσης πτερυγίου από την αριστερή προπέλα στην πρύμνη  πλοίου σημαίας Κύπρου, το οποίο βρίσκεται ανελκυσμένο στην πλωτή δεξαμενή «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΙΙΙ»  της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος.
Συγκεκριμένα, κατά τη διενέργεια εργασιών εξαγωγής του πτερυγίου με τη χρήση Φ.Δ.Χ. Γερανοφόρου οχήματος, αυτό εκτινάχτηκε και αποσυνδέθηκε από τον γάντζο μεταφοράς του και στη συνέχεια έπεσε  σε υφιστάμενο ικρίωμα στο οποίο βρίσκονταν τέσσερα (04) άτομα που εκτελούσαν την εργασία, με αποτέλεσμα τον  τραυματισμό του 47χρονου χειριστή του γερανοφόρου οχήματος και τον τραυματισμό επίσης ενός 47χρονου και ενός 43χρονου.
Οι δύο (02) 47χρονοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του Ο.Λ.Π. Α.Ε. στο Γ.Ν. Πειραιά «ΤΖΑΝΕΙΟ» , όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του χειριστή του γερανοφόρου οχήματος, ενώ ο 43χρονος μεταφέρθηκε με ιδιωτικό όχημα σε ιδιωτική κλινική για την παροχή των πρώτων βοηθειών και περαιτέρω ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Από την Λιμενική Αρχή Περάματος που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν  ο πλοίαρχος του πλοίου, ο τεχνικός ασφαλείας – επιβλέπων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, ο εργοδότης του χειριστή του γερανοφόρου οχήματος, η εκπρόσωπος της επιχείρησης που διενεργούσε τις επισκευαστικές εργασίες στο χώρο του συμβάντος.
Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρος Κλιάρης και έδωσε εντολή για την άμεση διερεύνηση των αιτιών και συνθηκών του δυστυχήματος.
Παράλληλα επικοινώνησε με τους οικείους του θανόντα εκφράζοντας τους τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια του καθώς και τη λύπη του για το συμβάν, ενώ  ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

48ωρη Παναττική απεργία της ΠΕΝΕΝ στα οχηματαγωγά πλοία

Ολοκληρώθηκε η οργανωτική και ενημερωτική εκστρατεία της ΠΕΝΕΝ προς τα μέλη της...

Methanol and LNG prove fuels of choice for April’s newbuildings

Orders for methanol and LNG-fuelled ships were almost equally split in April,...

DIANIK BROSS for the World Day for Safety and Health at Work

On 28 April, we observe the World Day for Safety and Health...

QRG launches European operation with Zaimis appointment

QRG is pleased to announce it has appointed Ted Zaimis as Director...