Δευτέρα , 24 Ιούνιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Νέες ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους του Νέου Φαλήρου  από τον Δήμο Πειραιά
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Νέες ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους του Νέου Φαλήρου  από τον Δήμο Πειραιά

Νέες ασφαλτοστρώσεις σε μικρούς και μεγάλους δρόμους του  Νέου Φαλήρου, στην Γ΄ Δημοτική Κοινότητα, βρίσκονται σε εξέλιξη από τον Δήμο Πειραιά, με στόχο τη βελτίωση του οδικού δικτύου της πόλης, ενώ άμεσα θα ξεκινήσουν ανάλογες εργασίες σε δρόμους και στις άλλες τέσσερις Δημοτικές Κοινότητες.

«Παρεμβαίνουμε σε όσους περισσότερους δρόμους  του Πειραιά μπορούμε, προκειμένου να προσφέρουμε στους δημότες μας ένα ασφαλές και άνετο οδικό δίκτυο, για  την αναβάθμιση της ζωής στην πόλη», ανέφερε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο οποίος παρευρέθηκε στις εργασίες στο Νέο Φάληρο μαζί με τον Αντιδήμαρχο Οδοποιίας-Αποχέτευσης κ. Αλέξανδρο Αργουδέλη και τον Πρόεδρο της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Χαράλαμπο Λιακόσταυρο, όπου ενημερώθηκε για τις εργασίες.

Οι νέες ασφαλτοστρώσεις εντάσσονται στο μεγάλο πρόγραμμα του Δήμου Πειραιά, το οποίο προβλέπει την αποκατάσταση και βελτίωση του οδικού δικτύου και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες της πόλης, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 4,3 εκ. ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό πως στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν ασφαλτοστρώσεις σε 131 δρόμους και στις πέντε Δημοτικές Κοινότητες ενώ την τελευταία οκταετία ήδη έχουν ολοκληρωθεί ασφαλτοστρώσεις σε περισσότερους από 140 δρόμους στο κέντρο και στις γειτονιές.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στη δήλωσή του, επιπλέον ανέφερε:

«Τα έργα «καθημερινότητας» αποτελούν προτεραιότητα και είναι έργα ιδιαίτερης σημασίας για τη Δημοτική μας Αρχή, καθώς αναβαθμίζουν τις γειτονιές μας και κατ΄ επέκταση την ποιότητα ζωής των Πειραιωτών. Βρέθηκα στο Νέο Φάληρο όπου αυτές τις ημέρες εκτελούνται εργασίες ασφαλτοστρώσεων σε μικρούς και μεγάλους δρόμους σε μια ευρεία περιοχή της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας. Πρόκειται για μια αναγκαία παρέμβαση, έτσι ώστε να γίνουν οι δρόμοι πιο λειτουργικοί, ασφαλείς και προσβάσιμοι. Με τις ασφαλτοστρώσεις, την καθαριότητα, την περιποίηση του πρασίνου, τις αναπλάσεις πλατειών και πεζοδρομίων, δημιουργούμε ένα «πλέγμα» ανάπτυξης σε κάθε γειτονιά, αλλάζοντας  προς το καλύτερο την πόλη μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου για την εποικοδομητική μας συνεργασία. Άμεσα ξεκινούν ασφαλτοστρώσεις σε δρόμους και των πέντε Δημοτικών Κοινοτήτων, με στόχο να αλλάξουμε προς το καλύτερο κάθε δρόμο στην πόλη μας, μένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις μας απέναντι στους Πειραιώτες».

Related Articles

Η παραδοσιακή ναυπηγική στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη

Η παραδοσιακή ναυπηγική αποτελεί μείζον κεφάλαιο στην ιστορία της Ελλάδας. Παρά τη...

Με τη  συμμετοχή 2.000 αθλητών ο αγώνας δρόμου Run Greece Πειραιάς 2024  

Περισσότεροι από 2.000 αθλητές όλων των ηλικιών συμμετείχαν, χθες το βράδυ, στο Run...

Η λαμπρή Ιερά πανήγυρις του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς

Με την αρμόζουσα Εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια πανηγύρισε χθες Κυριακή 23 και...

MYLAKI SHIPPING AGENCY: Δωρεά πλωτής πλατφόρμας στη Σίκινο

Δωρεά από την  Εταιρεία Mylaki Shipping  Agency: Πάντα νιώθουμε ηθική ευθύνη να...