Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ο Γ.Χατζηθεοδοσίου για τις ασφαλιστικές εισφορές
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Γ.Χατζηθεοδοσίου για τις ασφαλιστικές εισφορές

Αντίθετος στο ενδεχόμενο αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών δήλωσε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε συνέντευξή του στο Action 24 (19/05/2023), με αφορμή τη θέση που εξέφρασε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Κατρούγκαλος.

“Επιτρέψτε μου να πιστεύω ότι ήταν ένα αυτογκόλ στο 95′ “, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηθεοδοσίου, τονίζοντας ότι σε μία εποχή όπου οι απλήρωτες εισφορές στον ΕΦΚΑ ξεπερνούν τα 11 δισ. ευρώ είναι παράλογο να μιλάμε για αύξηση των εισφορών”.

Σημείωσε ακόμη ότι αν το συγκεκριμένο μέτρο εφαρμοστεί, τότε ένα μεγάλο ποσοστό των επαγγελματιών δεν θα καταφέρει να πληρώσει τις υποχρεώσεις του, εξηγώντας πως την περίοδο εφαρμογής του “νόμου Κατρούγκαλου”, έκλεισαν 10.000 ατομικές επιχειρήσεις μόνο στο Ε.Ε.Α. σε μόλις 1, 5 χρόνο.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. υπογράμμισε ακόμη ότι ο κόσμος της επιχειρηματικότητας επιζητά χαμηλούς τόνους στο πλαίσιο μίας συνεννόησης των πολιτικών κομμάτων. “Δεν αντέχει μια τραυματισμένη κοινωνία όπως η δική μας τέτοιες άστοχες δηλώσεις που φέρνουν ανησυχία και ανασφάλεια”, επισήμανε.

Επί του θέματος, τοποθετήθηκε και ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. και Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Νίκος Κογιουμτσής, ο οποίος χαρακτήρισε άστοχη τη συγκεκριμένη δήλωση, τονίζοντας παράλληλα ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τον εμπορικό – επιχειρηματικό κόσμο.

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος του ΕΕΑ ανέφερε χαρακτηριστικά: “Αντί να καταργήσουμε τους μνημονιακούς νόμους όπως είναι προκαταβολή φόρου και να μιλήσουμε για το πως θα έρθουν παραγωγικές επενδύσεις ούτως ώστε να έχουμε και ποιοτικότερες θέσεις εργασίας, επαναφέρουμε επώδυνες μνήμες για την επιχειρηματικότητα”.

Δείτε περισσότερα εδώ: https://www.eea.gr/

Related Articles

Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος ΕΕΕ: «Ως ελληνικός εφοπλισμός συμβάλλουμε με έργα που θα προσφέρουν ακόμα καλύτερες υποδομές και υπηρεσίες

Εκδήλωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την παρουσίαση του σχεδίου αποκατάστασης...

Το νέο Μανιφέστο για το ευρωπαϊκό εμπόριο της περιόδου 2024-2029

Το νέο Μανιφέστο για το ευρωπαϊκό εμπόριο της περιόδου 2024-2029   Το Εμπορικό...

Εργαζόμενοι Νοσοκομείων: Παρεμβάσεις προς το Υπουργείο Εργασίας

Για την επαναφορά του 13ου – 14ου μισθούς και σύνταξης, με άμεση...

ΤΙΤΑΝ: Αιτήσεις για το νέο Data Engineering Lab

Titan Cement Company SA Οι αιτήσεις για το νέο Data Engineering Lab...