Πέμπτη , 28 Μάρτιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ    Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ι/Φ σκάφος και βύθισή του στο Νυδρί
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

   Εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ι/Φ σκάφος και βύθισή του στο Νυδρί

Ενημερώθηκαν απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Λευκάδας και Νυδρίου, από τον Πλοίαρχο Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου, για εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ι/Φ σκάφος ”SYNCHRONICITY” σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. ”ΘΗΛΙΑ” ν. Μεγανησίου και ”ΔΕΣΙΜΙ” ν. Λευκάδας, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. με κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας, το  ιδιωτικό σκάφος ”ΤΖΟΥ 8” με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής και το παραπλέον σκάφος ”ΑΧΕΙΛΟΣ” Τ.Λ. 152 Α’.
Οι ανωτέρω επιβαίνοντες του Ι/Φ μετεπιβιβάστηκαν στο ”ΑΧΕΙΛΟΣ” και μεταφέρθηκαν καλά στην υγεία τους και με ασφάλεια στο λιμάνι Νυδρίου, ενώ περιπολικά σκάφη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. με τη συνδρομή του ανωτέρω Πυροσβεστικού κλιμακίου έκαναν ρίψεις νερού προκειμένου να γίνει κατάσβεση της φωτιάς. Στη συνέχεια, το ”SYNCHRONICITY” βυθίστηκε σε βάθος περίπου 60,50μ..
Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου του  Λιμεναρχείου Λευκάδας, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στη Νεάπολη Βοιών 
Ενημερώθηκαν απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Μήλου, Νεάπολης Βοιών, Μονεμβασιάς και Κυθήρων, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για μηχανική βλάβη του Ι/Φ σκάφους ”LIBERTY” σημαίας Βελγίου, στη θαλάσσια περιοχή 29 ν.μ. δυτικά ν. Μήλου, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Άμεσα στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ καθώς και το Ε/Γ – Λάντζα ”ΜΑΧΗ” Ν.Ν. 11, το οποίο ρυμούλκησε το ανωτέρω Ι/Φ στον λιμένα Νεάπολης Βοιών, συνοδεία του περιπολικού σκάφους, όπου και προσέδεσε ασφαλώς.
Από το Λιμεναρχείο Νεάπολης Βοιών απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”LIBERTY” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού από τον αρμόδιο φορέα, ενώ από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση
Ανεύρεση σορού άνδρα στη Ζάκυνθο – Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα – Διακομιδές ασθενών
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, από τον Κυβερνήτη Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους, για την ύπαρξη σορού άνδρα, στη θαλάσσια περιοχή ”ΜΑΡΑΘΟΝΗΣΙ” ν. Ζακύνθου, σε βάθος περίπου πέντε μέτρων (05,00μ.).
Άμεσα, ο εν λόγω Κυβερνήτης ανέσυρε τη σορό στο σκάφος του, όπου του παρείχε τις πρώτες βοήθειες, με αρνητικά αποτελέσματα. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με έτερο σκάφος στο λιμάνι ”ΑΓΙΟΥ ΣΩΣΤΗ” Λιθακιάς ν. Ζακύνθου, απ΄ όπου παρελήφθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Πρόκειται για 24χρονο αλλοδαπό.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.
*****
Στη σύλληψη ενός 26χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω ταξιδιωτικό έγγραφο.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-29χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ ”ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν. Τήνου 25,
-90χρονου, από τον λιμένα ”ΚΑΤΑΠΟΛΑ” ν. Αμοργού στον λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ ”ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” Ν.Ν. 64,
-23χρονου, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ ”ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.Ν. 67,
-60χρονου, από τον λιμένα ν. Μυκόνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ ”ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.Ν. 67,
-82χρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ ”ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν. 53 και
-32χρονης, από τον λιμένα ν. Νισύρου στον λιμένα ”ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ” ν. Κω, με το Ε/Γ – Τ/Ρ ”ΑΝΤΩΝΙΟΣ” Ν. Κω 40.

Related Articles

Ενίσχυση των δεσμών της HELMEPA με την Αμερικανική Ακτοφυλακή και ναυτιλιακούς ηγέτες στην WashingtonDC

Η πολυπληθέστερη αντιπροσωπεία μελών της HELMEPAπου ταξίδεψε στις ΗΠΑ συμμετείχε σε μια...

Από την Τεχνολογία στην Περιβαλλοντική Δράση: Η Πρωτοβουλία της TURBOMED SA

Η TURBOMED SA, ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο των τουρμπινών πλοίων, επιβεβαιώνει την...

DNV on IMO MEPC 81: Negotiations on New GHG Reduction Requirements Continue’

Following on from the 81st meeting of the Marine Environment Protection Committee...

INTERCARGO attended the recent IMO MEPC 81 meeting

INTERCARGO attended the recent @IMO MEPC 81 meeting on key environmental measures...