Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Θάνατος άντρα στο λιμάνι του Πειραιά
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Θάνατος άντρα στο λιμάνι του Πειραιά

Ένας άνδρας εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Α’ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, σε παγκάκι πλησίον της Πύλης Ε-9, στην περιοχή “ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ” Πειραιά.
Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας “ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Πρόκειται για 70χρονο ημεδαπό.
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.
*****
Στη σύλληψη ενός 73χρονου ημεδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ζακύνθου, εντός προβλήτα Αγίου Νικολάου στον λιμένα Ζακύνθου, για παράβαση των άρθρων 169 (απείθεια), 291 (επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία των πλοίων), 363 (συκοφαντική δυσφήμιση), 333 (απειλή) και 361 (εξύβριση) του Π.Κ.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω δε συμμορφώθηκε με τις εντολές των στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής, σχετικά με την καβοδεσία λέμβων εξαρτισμού Κ/Ζ πλοίου, οι οποίες διενεργούσαν μεταφορά των επιβατών του εν λόγω πλοίου στον οικείο λιμένα, σύμφωνα με τις διατάξεις του αριθ. 17 ΓΚΛ και του Ν. 4455/17 (ΦΕΚ 22Α’/17), ενώ προέβη σε συκοφαντία, απειλή και εξύβριση των ανωτέρω στελεχών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-46χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ ”ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.Ν. 67,
-77χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ ”ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν. Τήνου 25,
-38χρονου, από τον λιμένα ν. Σκιάθου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π – Τ/Ρ ”ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν.Π. 10001,
-90χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ ”ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.Ν. 67,
-56χρονου, από τον λιμένα ν. Κουφονησίου στον λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ ”ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.Ν. 67 και
-64χρονου, από τον λιμένα Αγνώντα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ-Θ/Τ “ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ” Ν.Σ. 166.
Σύλληψη ημεδαπών για ναρκωτικά στον Πειραιά 
Στη σύλληψη δύο ημεδαπών, μιας 40χρονης και ενός 20χρονου, προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Ουσιών (ΠΟΔΙΝ) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για παράβαση του νόμου “περί εξαρτησιογόνων ουσιών” .
Ειδικότερα, κατόπιν διερεύνησης, αξιοποίησης πληροφοριών και διακριτικής επιτήρησης σχετικά με την εγκληματική δράση των ανωτέρω ημεδαπών στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατασχέθηκαν συνολικά 27,4 γραμμάρια κοκαΐνης, 366,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 3.810 ευρώ, μία ζυγαριά ακριβείας, ένα πιστόλι αερίου, ένα ζευγάρι VHF και ένα καταγραφικό μηχάνημα σε  δύο κατ’ οίκον νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ9 Ν046 “ΚΕΛΥ”.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πειραιά.
Εντοπισμός, καταδίωξη και σύλληψη αλλοδαπών στη Ρόδο – Πτώση οχήματος στη θάλασσα στη Θεσσαλονίκη – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Δ/Ρ στην Ύδρα – Διακομιδή ασθενούς
Πρώτες πρωινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ρόδου εντόπισε ύποπτο Τ/Χ σκάφος να αποβιβάζει στην περιοχή «ΚΑΛΑΒΑΡΔΑ» ν. Ρόδου, αλλοδαπούς.
Στη συνέχεια, το εν λόγω σκάφος δεν ανταποκρίθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ προσπάθησε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα. Το ανωτέρω Τ/Χ ακινητοποιήθηκε, πιθανόν λόγω μηχανικής βλάβης, ενώ συνελήφθησαν οι δύο (02) αλλοδαποί χειριστές του.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Τ/Χ σκάφος.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θαλάσσια περιοχή Ν. Κρήνης Καλαμαριάς.
Στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ σύμφωνα με μαρτυρία της οδηγού, το όχημα, το οποίο ήταν σταθμευμένο χωρίς επιβαίνοντες, κύλησε σε επικλινές έδαφος και κατέληξε στη θάλασσα σε σημείο με βάθος 40 εκατοστά περίπου.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το όχημα πρόκειται να ανελκυστεί από γερανοφόρο όχημα με μέριμνα της οδηγού και ιδιοκτήτριας.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ύδρας από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Δ/Ρ “ΧΡΗΣΤΟΣ” Ν.Υ. 190, αναφορικά με βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Δ/Ρ “ΧΡΗΣΤΟΣ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Τήνου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν.Ν. 67, 90χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά στο Ηράκλειο
Στη σύλληψη ενός 21χρονου ημεδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) και Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου για παράβαση του Ν.4139/13 ”περί εξαρτησιογόνων ουσιών” και του Αρ. 169 Π.Κ. “περί Απείθειας”.
Ειδικότερα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε ο ανωτέρω ημεδαπός από τα προαναφερόμενα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να πραγματοποιεί αγοραπωλησία με έτερο 20χρονο ημεδαπό, μιας αυτοσχέδιας συσκευασίας ακατέργαστης κάνναβης μικτού βάρους 1,8 γραμμαρίων ενώ στη διάρκεια ακινητοποίησης τους, προσπάθησαν να διαφύγουν.
Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικεία του 20χρονου, όπου με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. ‘’ΜΑΣΚ’’, βρέθηκαν τα κάτωθι:
-Έξι (06) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 172,90 γραμμαρίων,
-Μία (01) συσκευασία καπνού τσιγάρου αναμεμιγμένο με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 22,0 γραμμαρίων,
-Ένα (01) πλαστικό τάπερ με ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 73,6 γραμμαρίων,
-Δύο (02) πλαστικές συσκευασίες “τρούφας” περιέχουσες ναρκωτική ουσία «μαγική τρούφα» συνολικού μικτού βάρους 26,2 γραμμαρίων,
-Ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο με καπνό αναμεμιγμένο με κάνναβη.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανευρεθείσες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών καθώς και ένα (01) τάμπλετ, το χρηματικό ποσό των ογδόντα (80) ευρώ, πέντε (05) λίρες Αγγλίας και ένα (01) δολάριο Η.Π.Α, ενώ αναζητείται στα πλαίσια του αυτοφώρου και ο έτερος ημεδαπός.

Related Articles

CARELL SA: What is the process of the emergency ship repairs at sea?

FAQ Friday: In urgent repair scenarios, our swift action minimizes downtime and...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...

ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΤΛΟΥ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΣΤΟΝ CAPT ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Το American BC University Business and Theology απένειμε τον τίτλο του Επίτιμου...

Neptune Zero: A Trailblazing Venture in Marine Digital Transformation

CMA D. ARGOUDELIS & CO S.A.,a renowned leader in automation solutions for...