Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά 
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά 

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ότι ημεδαπός, μέλος πληρώματος (ειδικότητας επίκουρου) του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου “ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΔΗΛΟΣ” Ν.Π. 12082, τραυματίστηκε εντός του πλοίου, σύμφωνα με ημερολογιακή εγγραφή του Πλοιάρχου.

Ο ανωτέρω μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική της Αττικής, για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στον Πειραιά –  Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στη Χαλκίδα – Σύλληψη ημεδαπών στη Χαλκίδα – Διακομιδή ασθενούς

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, ότι 63χρονος επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου ”MSC SPLENDIDA” σημαίας Παναμά, το οποίο βρισκόταν 10ν.μ. νοτιοανατολικά από τον λιμένα Πειραιά, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο εν λόγω ασθενής μετεπιβιβάστηκε σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο μετέφερε τον 63χρονο με ασφάλεια στον λιμένα Ζέας, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα σε ιδιωτική κλινική της Αττικής για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 35χρονος οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, βραδινές ώρες χθες, εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Χαλκίδας, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Στη σύλληψη ενός 16χρονου ημεδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας επί της οδού Δ. Καραολή εντός της χερσαίας ζώνης λιμένα Χαλκίδας, για παράβαση των άρθρων 45, 169 και 372 Π.Κ.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο τροχονομικού ελέγχου εντοπίστηκε δίκυκλο όχημα, ο οδηγός του οποίου, αγνοώντας το σήμα των στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής, έριξε το εν λόγω όχημα στο οδόστρωμα και τράπηκε σε φυγή, ενώ ο 16χρονος συνεπιβάτης του ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, καθώς το δίκυκλο φέρεται ως κλεμμένο.

Εν συνεχεία, ακολούθησε η σύλληψη του 45χρονου πατέρα του ανωτέρω για παράβαση των διατάξεων του άρθρου 360 του Ποινικού Κώδικα περί «παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου».

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, αναζητείται ο οδηγός του δικύκλου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ ”ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν. Τήνου 25, 67χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή “ΜΩΡΑΪΤΙΚΑ” ν. Κέρκυρας, 77χρονη αλλοδαπή.
Η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κέρκυρας.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Γυθείου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι 28χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος του Δ/Ξ πλοίου ”MAKALU” σημαίας Παλάου, το οποίο βρισκόταν αγκυροβολημένο εντός Λακωνικού κόλπου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Ο εν λόγω ασθενής μετεπιβιβάστηκε σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον λιμένα Γυθείου, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Γυθείου.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τροχαίο ατύχημα στην περιοχή ακτής Βασιλειάδη της πύλης Ε1, του κεντρικού λιμένα Πειραιά.
Άμεσα, στο σημείο μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν μια 33χρονη οδηγό Ι.Χ.Ε. οχήματος, να έχει συγκρουσθεί πλαγιομετωπικά με ένα Δ/Κ όχημα με οδηγό έναν 23χρονο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του στο αριστερό άνω άκρο.
Ο οδηγός του δίκυκλου οχήματος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο “ΑΤΤΙΚΟΝ”, για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
*****
Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μήλου, από τον κυβερνήτη του Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου “ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ” Ν.Π. 7190, για περιστατικό προσάραξης σε βραχώδη αβαθή, με είκοσι πέντε (25) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας “ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ” ν. Μήλου.
 Αρχικά, το “ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ” αγκυροβόλησε αυτοδύναμα με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους και στη συνέχεια αυτοί μεταφέρθηκαν με φουσκωτό σκάφος του εν λόγω Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου, με ασφάλεια στην παραλία. Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο έκτακτης ανάγκης και το “ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ” συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε στον λιμένα Αδάμαντα Μήλου και στη συνέχεια πρόκειται να ανελκυθεί σε ιδιωτικό καρνάγιο.
 Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προκλήθηκε ρηγμάτωση στα ύφαλα αυτού και ελεγχόμενη, μικρής έντασης εισροή υδάτων.
Από το Λιμεναρχείο Μήλου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΠΑΝΑΓΙΑ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ” μέχρι την επιθεώρησή του.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-86χρονου, από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα Παρθενίου ν. Λέρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΕΛΦΙΝΙ” Ν.Λ. 56 και
-47χρονου, από τον λιμένα ν. Αλοννήσου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Θ/Τ “ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ” Ν.Σ. 166.
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Λίνδου, ότι 26χρονος αλλοδαπός χτυπήθηκε από κεραυνό στην παραλία «ΑΓΑΘΗ» στο Χαράκι Ρόδου και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.
Από το  Α΄ Λιμενικό Τμήμα Λίνδου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής.
*****
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Παξών, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία του ιστιοφόρου σκάφους ”AGUA SECA” σημαίας Γερμανίας, λόγω μηχανικής βλάβης και αδυναμίας χρήσης ιστίων, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 2,1 ν.μ. ΒΒΑ του λιμένα Παξών.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν  περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το ιδιωτικό σκάφος «ΠΑΞΟΣ ΕΞΠΡΕΣ» Λ.Π. 820, όπου εντόπισαν το ιστιοφόρο με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.
Στη συνέχεια, το «AGUA SECA», με τη συνδρομή του ανωτέρω ιδιωτικού σκάφους και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους, κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Παξών.
Από τον Λιμενικό Σταθμό Παξών απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της Λεωφόρου Ακτής Καραΐσκάκη, εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Σαλαμίνας, όταν ρεζέρβα από Φ.Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε 57χρονος, αποσπάστηκε και χτύπησε 79χρονη πεζή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.
Η 79χρονη, αρχικά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας και στη συνέχεια στο «ΤΖΑΝΕΙΟ» Νοσοκομείο Πειραιά για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.
Προανάκριση διενεργείται από το Γ’ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.
*****
Για οδήγηση στερούμενη άδειας ικανότητας, συνελήφθη μία 39χρονη ημεδαπή οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, απογευματινές ώρες σήμερα, εντός του επιβατικού λιμένα Βόλου, από τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-16μηνών βρέφους, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.Ν. 67 και
-02χρονου, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα ν. Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Related Articles

Ο Διοικητής Ν.Α.Τ. Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος στο Ναυτεμπορική TV

Από τον  Διοικητή  ΝΑΤ, κ.  Κωνσταντίνο  Τσαγκαρόπουλο: Σάββατο μεσημέρι στις 13:00, καλεσμένος...

MARTINOS MARITIME: Λιμάνι Καλύμνου- πύλη εισόδου και εξόδου για την Ελλάδα και την Ευρώπη ταυτόχρονα

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι από σήμερα έως και τουλάχιστον...

Αρχαιρεσίες WIMA 2024

Worldwide Industrial & Marine Association On April 3rd, 2024, Elections were held...

Η CLIA παρουσίασε τις θέσεις της για τη Θαλάσσια Συνδεσιμότητα στη Σύνοδο των Υπουργών Μεταφορών της G7

Μιλάνο, 18 Απριλίου 2024– Η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA), εκπροσωπούμενη από...