Σάββατο , 23 Σεπτέμβριος 2023
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Η EEE χαιρετίζει την εφαρμογή των παγκόσμιων κανόνων για την ανακύκλωση πλοίων από το 2025
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Η EEE χαιρετίζει την εφαρμογή των παγκόσμιων κανόνων για την ανακύκλωση πλοίων από το 2025

Η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) χαιρετίζει την κύρωση της Διεθνούς Σύμβασης του Χονγκ Κονγκ για την Ασφαλή και Περιβαλλοντικά Ορθή Ανακύκλωση Πλοίων (HKC), του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), από τις κυβερνήσεις του Μπαγκλαντές, ενός σημαντικού κράτους ανακύκλωσης πλοίων και της Λιβερίας, ενός από τα μεγαλύτερα νηολόγια.

 

«Υποστηρίζουμε σταθερά την ύπαρξη παγκόσμιων ρυθμίσεων για τον κλάδο μας και εκφράζουμε την ικανοποίησή μας που η πολυαναμενόμενη έναρξη ισχύος του HKC γίνεται πλέον πραγματικότητα», δήλωσε η Πρόεδρος της ΕΕΕ, κα. Μελίνα Τραυλού. «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, την οποία με επιμονή και συνέπεια έχει προωθήσει η διεθνής ναυτιλιακή κοινότητα», πρόσθεσε.

 

Με την HKC σε ισχύ, θα διασφαλιστεί σε παγκόσμιο επίπεδο η εφαρμογή ασφαλών και περιβαλλοντικά υπεύθυνων πρακτικών ανακύκλωσης πλοίων. Το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η αναθεώρηση αντίστοιχων περιφερειακών κανονισμών, όπως ο Κανονισμός της ΕΕ για την Ανακύκλωση Πλοίων (EU Ship Recycling Regulation). Αυτό θα βοηθήσει στην άρση περιττών εμποδίων για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου, ενοποιημένου συνόλου προτύπων ασφάλειας όταν τα πλοία ανακυκλώνονται σε εγκαταστάσεις συμβατές με την HKC ανά τον κόσμο.

 

«Η ναυτιλία είναι πράγματι μέρος της λύσης για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων.Ως αναντικατάστατος τομέας στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού, συμμορφώνεται με διεθνή πρότυπα και πρακτικές ανακύκλωσης πλοίων για να υπάρξει πραγματικό περιβαλλοντικό αποτέλεσμα  χωρίς να στρεβλώνεται ο ανταγωνισμός», τόνισε η κα. Τραυλού.

 

Related Articles

NAVIGATING THE MARITIME LANDSCAPE: Insights into GREECE’S shipping industry

Greece continues to hold a strong position in the maritime industry, demonstrating...

PanamaCanal Update

Kindly note that the earliest slots currently open, utilizing a first-come, first-served...

Με επιτυχία το συνέδριο “Καλές θάλασσες με υγεία και ασφάλεια”

Με  μεγάλη  επιτυχία έγιναν  και οι φετεινές <Καλές θάλασσες  με υγεία και...

LNG-fuelled fleet hits 200 ship mark

The in-service and on-order fleet of LNG-powered seagoing ships has reached the...