Τετάρτη , 15 Απρίλιος 2026
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Θ. Κλιάρης από το Λιμάνι του Πειραιά: «Γίνονται τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι για να διαπιστωθεί το αξιόπλοο των πλοίων»
ΝΑΥΤΙΛΙΑΠΕΙΡΑΙΑΣ

Θ. Κλιάρης από το Λιμάνι του Πειραιά: «Γίνονται τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι για να διαπιστωθεί το αξιόπλοο των πλοίων»

Το Λιμάνι του Πειραιά και την Πύλη E7 επισκέφθηκαν το πρωί ο υπηρεσιακός Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Κλιάρης, μαζί με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη, ενόψει της εξόδου των εκδρομέων του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

«Εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ, στο Λιμάνι του Πειραιά μαζί με τη στρατιωτική ηγεσία, σηματοδοτώντας την έναρξη της φετινής καλοκαιρινής περιόδου. Ελπίζουμε ότι και φέτος ο τουρισμός θα μας εκπλήξει ευχάριστα», δήλωσε αρχικά ο κ. Κλιάρης και συνέχισε:

«Η επιβατική κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη και τα πλοία αναχωρούν σχεδόν γεμάτα. Χαρακτηριστικά, από το Λιμάνι του Πειραιά, σήμερα θα αναχωρήσουν 20 πλοία και από το Λιμάνι της Ραφήνας ακόμη 12. Για τα Λιμάνια του αργοσαρωνικού και τα νησιά συνολικά έχουμε σήμερα 42 αναχωρήσεις».

«Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με θεματοφύλακα το Λιμενικό Σώμα», πρόσθεσε, «καταβάλει κάθε προσπάθεια τόσο για την εύρυθμη λειτουργία των Λιμανιών όσο και για το αξιόπλοο των πλοίων». Όπως τόνισε, «το κομμάτι της ασφάλειας ναυσιπλοΐας είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς γίνονται τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί ότι τα πλοία είναι αξιόπλοα».

Κλείνοντας, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σημείωσε πως «κατά την περσινή περίοδο, διακινήθηκαν με τα πλοία μεσαίου και μεγάλου μεγέθους, περίπου 34 εκατ. επιβάτες, χωρίς να προκύψει κανένα πρόβλημα. Οι επιβάτες διακινήθηκαν με ασφάλεια που σημαίνει ότι τόσο τα πληρώματα των πλοίων όσο και τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος είναι επί ποδός και κάνουν όσα χρειάζεται».

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.hcg.gr.

Related Articles

The American P&I Club developed Clean Seas: Complying with MARPOL 73/78 to address these realities

Environmental claims may be less frequent, but when incidents occur, costs escalate...

UPyachting Management Plc: ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2026 “Διοργάνωση  δεξιώσεων & parties σε Yacht”

ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2026 ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ BUSINESS MEETINGS ΣΕ YACHTS   Αγαπητοί φίλοι και...

Περιοδεία στα έργα ανάπλασης επί της οδού Κλεισόβης

ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για όλους & όλες Η παράταξή μας «ΑλλάΖΟΥΜΕ τον...