Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ο πρόεδρος ΒΕΠ για τα αποτελέσματα των εκλογών
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο πρόεδρος ΒΕΠ για τα αποτελέσματα των εκλογών

1Δήλωση Προέδρου Β.Ε.Π. κ. Γιώργου Παπαμανώλη – Ντόζα για το αποτέλεσμα των εκλογών την 25η Ιουνίου 2023.
Την 25η Ιουνίου, ο ελληνικός λαός έδωσε ισχυρή εντολή στην κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας .
Αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου είναι να εφαρμοστεί άμεσα το πρόγραμμα της κυβέρνησης, αξιοποιώντας καλές πρακτικές και εφαρμόζοντας μεταρρυθμίσεις για την έμπρακτη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.
Η μετάβαση στο νέο επιχειρηματικό μοντέλο έχει ξεκινήσει και δεν πρέπει να χαθεί χρόνος από την ομαλή προσαρμογή των ελληνικών επιχειρήσεων στα νέα δεδομένα . Η κυβέρνηση πρέπει να “οπλίσει” άμεσα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με εργαλεία αλλά και μέτρα ουσιαστικής στήριξης με υπεύθυνη δημοσιονομική πολιτική, με ενεργοποίηση νέων επενδύσεων , με ρυθμίσεις οφειλών, με μείωση των φόρων, με φορολογικά κίνητρα , με άμεση καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, με λύσεις στο ασφαλιστικό, με τη διαμόρφωση ευέλικτων συνθηκών εργασίας και με άμεση λύση στην έλλειψη εργατικού δυναμικού.
Τα Επιμελητήρια, ως θεσμικός εκφραστής των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, πρέπει να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και να συνεχίσουν να συμμετέχουν υπεύθυνα και εποικοδομητικά στο δημόσιο διάλογο και να στηρίζουν κάθε πρωτοβουλία, κάθε μεταρρύθμιση που βοηθά την πατρίδα μας να κάνει το μεγάλο άλμα μπροστά.
Να ευχηθώ, κάθε επιτυχία στη νέα κυβέρνηση, για το δύσκολο και υπεύθυνο έργο που αναλαμβάνει . Στο Β.Ε.Π. θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε πρωτοβουλία στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και θα είμαστε σε συνεχή διάλογο με την πολιτική ηγεσία προς αυτή την κατεύθυνση.
Με σταθερότητα, ενότητα η Ελλάδα μας μπορεί να ελπίζει σε μια νέα εποχή, με προϋποθέσεις για δημιουργία και προκοπή και ένα καλύτερο αύριο για όλους.

Related Articles

Α. Μπουλντούμης: “Για μας η προσφορά στον συνάνθρωπο, δεν είναι ευκαιριακή επιλογή, αλλά συνειδητή πράξη”

­”Για μας η προσφορά στον συνάνθρωπο, δεν είναι ευκαιριακή επιλογή, αλλά συνειδητή...

ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-Ανακοίνωση

ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ/ANNOUNCEMENT Ενημερώνουμε τους επισκέπτες πως την Τετάρτη 24/4...

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: “Τα Πάθη τα Σεπτά”

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας καλεί την Παρασκευή 26 Απριλίου σε...

Συνάντηση ΒΕΠ με τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΩΝ – ΩΡΟΛΟΓΟΠΟΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΒΕΠ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΩΝ – ΩΡΟΛΟΓΟΠΟΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΥΡΩ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ  ΝΗΣΩΝ ΣΕ...