Κυριακή , 24 Σεπτέμβριος 2023
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο 7ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο 7ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023, στη Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ,
πραγματοποιήθηκε το 7ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής, με θέμα «Τα μεγάλα διλήμματα», στο οποίο παρέστη ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς,  καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στους συνέδρους, τόνισε ότι η θεματολογία του  συνεδρίου είναι στοχευμένη στα διλήμματα της εποχής, που προκύπτουν με βάσητους αστάθμητους παράγοντες, οι οποίοι δυστυχώς, προϊόντος του χρόνου,  πολλαπλασιάζονται. Από την πανδημία μέχρι τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη διάρκειά του, την ενεργειακή κρίση που ακολούθησε και πολλά άλλα τα οποία, ουδείς θα μπορούσε να προβλέψει στο πρόσφατο παρελθόν.
Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, μέσα από τις συνιστώσες της έρευνας στα πεδία της βιώσιμης ανάπτυξης και της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και μέσα από στοχευμένα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα, συμβάλλει και συνδράμει ενεργά στην παραγωγή νέας γνώσης σε πεδία, που βρίσκονται στην αιχμή της προσπάθειας για την συνεχή προσαρμογή της Ελληνικής Ναυτιλίας, στο διαρκώς εξελισσόμενο  περιβάλλον.
Κλείνοντας, ευχήθηκε γόνιμα συμπεράσματα στη ναυτιλιακή κοινότητα, η οποία δίνει το παρόν με κορυφαίους εκπροσώπους του κλάδου, καταθέτοντας απόψεις και προβληματισμούς για το παρόν και το μέλλον της ναυτιλίας.
Οι προκλήσεις, τα προβλήματα και οι προοπτικές της ναυτιλίας μικρών
αποστάσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο του πάνελ με τίτλο «Τα μεγάλα διλήμματα», που συντόνισε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Στράτος Παπαδημητρίου.
Ανάμεσα στους ομιλητές από όλο το φάσμα του Ελληνικού Ναυτιλιακού κόσμου, ήταν και η Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Related Articles

FURUNO HELLAS helps Thessaly

FURUNO HELLAS has contributed to Thessaly people support by supplying with essentials...

Ο Γιώργος Ξηραδάκης για την ακρίβεια και την αναβάθμιση της οικονομίας

Από τον Γιώργο Ξηραδάκη ιδρυτή και ceo of  XRTC Business consultants L.T.D....

Jotun Hellas pioneers vessel maintenance and safety with novel Aerial Drone Inspection Service

We are excited to launch our groundbreaking Aerial Drone Inspection Service, ensuring...

NAVIGATING THE MARITIME LANDSCAPE: Insights into GREECE’S shipping industry

Greece continues to hold a strong position in the maritime industry, demonstrating...