Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο 7ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς στο 7ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023, στη Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ,
πραγματοποιήθηκε το 7ο Ναυτιλιακό Συνέδριο της Ναυτεμπορικής, με θέμα «Τα μεγάλα διλήμματα», στο οποίο παρέστη ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς,  καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στους συνέδρους, τόνισε ότι η θεματολογία του  συνεδρίου είναι στοχευμένη στα διλήμματα της εποχής, που προκύπτουν με βάσητους αστάθμητους παράγοντες, οι οποίοι δυστυχώς, προϊόντος του χρόνου,  πολλαπλασιάζονται. Από την πανδημία μέχρι τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη διάρκειά του, την ενεργειακή κρίση που ακολούθησε και πολλά άλλα τα οποία, ουδείς θα μπορούσε να προβλέψει στο πρόσφατο παρελθόν.
Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, μέσα από τις συνιστώσες της έρευνας στα πεδία της βιώσιμης ανάπτυξης και της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και μέσα από στοχευμένα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα, συμβάλλει και συνδράμει ενεργά στην παραγωγή νέας γνώσης σε πεδία, που βρίσκονται στην αιχμή της προσπάθειας για την συνεχή προσαρμογή της Ελληνικής Ναυτιλίας, στο διαρκώς εξελισσόμενο  περιβάλλον.
Κλείνοντας, ευχήθηκε γόνιμα συμπεράσματα στη ναυτιλιακή κοινότητα, η οποία δίνει το παρόν με κορυφαίους εκπροσώπους του κλάδου, καταθέτοντας απόψεις και προβληματισμούς για το παρόν και το μέλλον της ναυτιλίας.
Οι προκλήσεις, τα προβλήματα και οι προοπτικές της ναυτιλίας μικρών
αποστάσεων βρέθηκαν στο επίκεντρο του πάνελ με τίτλο «Τα μεγάλα διλήμματα», που συντόνισε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Στράτος Παπαδημητρίου.
Ανάμεσα στους ομιλητές από όλο το φάσμα του Ελληνικού Ναυτιλιακού κόσμου, ήταν και η Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Related Articles

Μανιός και Πνευματικός εισήχθησαν στο Πάνθεον της Ελληνικής Ναυτιλίας

Οι δύο Εισακτέοι για το 2023 ανεβάζουν τον αριθμό των μεγάλων μεγάλες...

Απάντηση του ΥΝΑΝΠ σε δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη

Απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε δηλώσεις του Αρχηγού της...

H Capital-Executive Ship Management Corp. παρέλαβε τα νεότευκτα containerships «Avios» & «Astraios»

Η Capital-Executive Ship Management Corp., ανακοινώνει την επιτυχή παραλαβή των νεότευκτων πλοίων...