Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Ανακήρυξη κ. Αλέξανδρου Μπιλλίνη ως Επιτίμου Μέλους της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας
ΝΑΥΤΙΛΙΑΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ανακήρυξη κ. Αλέξανδρου Μπιλλίνη ως Επιτίμου Μέλους της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας

Σε κλίμα ιδιαίτερα συγκινητικής ατμόσφαιρας πραγματοποιήθηκε την  Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 στο εντευκτήριο της Λέσχης Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας, σεμνή τελετή ανακήρυξης του κ. Αλέξανδρου Μπιλλίνη ως Επιτίμου Μέλους της Λέσχης, στην οποία παρέστησαν μέλη του Δ.Σ., τακτικά μέλη του Συλλόγου και εκλεκτές «καπετάνισσες».
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Λέσχης καπετάν Θανάσης Ζεύκης αναφερόμενος περιληπτικά σε στοιχεία του πλούσιου βιογραφικού σημειώματος του κ. Μπιλλίνη ενημέρωσε την ομήγυρη ότι ο τιμώμενος γεννήθηκε το 1969 στην πόλη Salt Lake City της Πολιτείας Utah των ΗΠΑ, κατέχει τόσο την Αμερικανική όσο και την Ελληνική υπηκοότητα, ο πατέρας του Ιωάννης γεννήθηκε στην Ύδρα ενώ ο παππούς του, ναύτης σε εμπορικό πλοίο, σκοτώθηκε στη Μάχη του Ατλαντικού κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Συνεχίζοντας ο κ. Ζεύκης ανέφερε ότι ο κ. Μπιλλίνης έχει πραγματοποιήσει πανεπιστημιακές σπουδές στο Georgetown University, το American Graduate School of International Management και το American University Washington College of Law και έχει εργασθεί ως ανώτερο στέλεχος σε διάφορες Τράπεζες στις πόλεις Salt Lake City, Chicago, Αθήνα και Λονδίνο. Στην Αθήνα υπηρέτησε ως υπεύθυνος του Transaction Management στην Τράπεζα ABN AMRO και με την ιδιότητά του αυτή ασχολήθηκε κυρίως με ναυτιλιακές εταιρείες Βαλκανικών χωρών. Από το 2013 ζει με την οικογένειά του στις ΗΠΑ, όπου, εργάστηκε κατ’ αρχήν ως δικηγόρος ενώ σήμερα διδάσκει ως Λέκτορας Πολιτικές Επιστήμες στο Honors College του Πανεπιστημίου του Clemson. Σημειωτέον ότι τον περασμένο χρόνο ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές του Σπουδές στο Clemson University με διατριβή που αναφέρεται στην Ιστορία της Ελληνικής Ναυτιλίας, αντίγραφο της οποία παρέδωσε στη Λέσχη.
Κλείνοντας ο Πρόεδρος την παράθεση των βιογραφικών στοιχείων του κ. Μπιλλίνη ανέφερε συμπερασματικά ότι ο τιμώμενος κατέχει διακεκριμένη θέση στην κοινωνία, διακρίνεται για τη ναυτική του δράση και το σημαντικό συγγραφικό του έργο, μπορεί να προσφέρει θετική συνδρομή στο έργο του ημετέρου Συλλόγου και ως εκ τούτου εκρίθη ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση άξιος της τιμής να ανακηρυχθεί ως Επίτιμο Μέλος της Λέσχης σύμφωνα με το άρθρο 4 του καταστατικού του Συλλόγου.
Στη συνέχεια, μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Λέσχης παρέδωσε στον κ. Μπιλλίνη τιμητικό Δίπλωμα για την ανακήρυξή του ως Επιτίμου Μέλους, τον Θυρεό Τιμής της Λέσχης και αναμνηστική καρφίτσα πέτου, τα οποία παραλαμβάνοντας ο κ. Μπιλλίνης εξέφρασε με ιδιαίτερη συγκίνηση τις θερμές ευχαριστίες του για τη μεγάλη τιμή να ανακηρυχθεί Επίτιμο Μέλος της Λέσχης των Αποφοίτων της Ιστορικής Ναυτικής Σχολής της Ύδρας, τόπου γέννησης του αείμνηστου αγαπημένου του πατέρα.
Ακολούθησε η έκφραση θερμών συγχαρητηρίων προς τον κ. Μπιλλίνη από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. καπετάν Θανάση Ζεύκη, τον Επίτιμο Πρόεδρο καπετάν Βαγγέλη Τσιγκάρη, τα παρόντα στην τελετή μέλη του Δ.Σ. και της Λέσχης καθώς επίσης και από τις «καπετάνισσες» που ομόρφηναν με την παρουσία τους τη συγκινητική αυτή εκδήλωση.
Στη συνέχεια παρετέθη γεύμα προς τιμήν του τιμηθέντος κ. Αλέξανδρου Μπιλλίνη, το οποίο φρόντισε με αγάπη και πολύ μεράκι ο Λεσχιάρχης μας και μέλος του Δ.Σ. της Λέσχης Captain-Master Chef Πέτρος Κοντός.
Θανάσης Ζεύκης
Πρόεδρος Δ.Σ.
Η σελίδα της Λέσχης στο facebook είναι: https://www.facebook.com/profile.php?id=100064710249246
Ξενάγηση στη Λέσχη, από αριστερά ο τιμώμενος κ.Μπιλλίνης, Ευάγγελος Τσιγκάρης μέλος Δ.Σ., Θανάσης Ζεύκης Πρόεδρος
από αρ. Δημήτρης Καραμανωλάκης, Πέτρος Κοντός Λεσχιάρχης, Ευάγγελος Τσιγκάρης, το ζεύγος Δήμου,  το ζεύγος Παπαμιχαήλ.
Ο Πρόεδρος, ανάμεσα στο ζεύγος Καραβίδα,  ο κ.Μπιλλίνης, Ευάγγελος Τσιγκάρης, Πέτρος Κοντός

Related Articles

MARTINOS MARITIME: Λιμάνι Καλύμνου- πύλη εισόδου και εξόδου για την Ελλάδα και την Ευρώπη ταυτόχρονα

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι από σήμερα έως και τουλάχιστον...

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ της ΔΥΠΑ στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ στον Πειραιά

Το Σάββατο 27 Απριλίου σε περιμένουμε στον Πειραιά στην ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ της...

Αρχαιρεσίες WIMA 2024

Worldwide Industrial & Marine Association On April 3rd, 2024, Elections were held...

21 Απριλίου-  Ημέρα Μνήμης: Στρατόπεδο Παπαδογιωργή

Με ένα λουλούδι στο χέρι θα βρεθούμε την Κυριακή 21 Απριλίου και ώρα 11:30 το πρωί...