Κυριακή , 28 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στα Χανιά 
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στα Χανιά 

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες, σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χανίων από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι 29χρονος αλλοδαπός, μέλος του πληρώματος (restaurant hostess) του Κ/Ζ “CELEBRITY REFLECTION” σημαίας Μάλτας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 32 ν.μ. βόρεια Χανίων ν. Κρήτης, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. έσπευσε στην περιοχή και παρέλαβε τον 29χρονο μεταφέροντας τον λιμένα Σούδας και στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Χανίων “ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ”, ενώ το Κ/Ζ αναχώρησε για τον προορισμό του.

*****

Στη σύλληψη ενός 54χρονου αλλοδαπού, προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Κω, για παράβαση του άρθρου 29 παρ. 7 του Ν. 4251/2014 “”Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης”

. Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω κατελήφθη να φέρει επιμελώς κρυμμένα σε σακίδιο πλάτης, τρία (03) διαβατήρια και μία (01) ταυτότητα Παλαιστινιακής Αρχής.

Από τη Λιμενική Αρχή Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα καθώς και η κινητή συσκευή του 54χρονου.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας για περιστατικό ημιβύθισης Ε/Γ-Α/Ψ σκάφους, στον προβλήτα εντός χερσαίας ζώνης λιμένος Πρέβεζας.

Στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής που έσπευσαν στο σημείο, δεν διαπίστωσαν θαλάσσια ρύπανση, ενώ ενημερώθηκε ο ιδιοκτήτης και με τη βοήθεια δυτών, μερίμνησε για την ασφαλή ανέλκυση του ανωτέρω σκάφους.

Από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Α/Ψ σκάφους,μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, για την πρόσκρουση του Ε/Π-Τ/Ρ “ΜΑΡΙΑΝΝΑ” Ν. Πάτρας 538, κατά τους χειρισμούς πρόσδεσης αυτού, με το Ε/Π-Α/Κ “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ” Ν. Λ. 155, το οποίο ήταν ελλιμενισμένο στον λιμένα Καλάμου. Λευκάδας.

Στη περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.ΕΛ.-ΑΚΤ., το οποίο διαπίστωσε υλικές ζημιές και στα δύο πλοία, ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των πλοίων, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και τη προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα τα πλοία νηογνώμονα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε η διακομιδή 17χρονης από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Related Articles

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη στήριξή του στο Palau International Ship Registry 

Our Ocean: Η επίσκεψη του προέδρου του Παλάου στην Ελλάδα επιβεβαιώνει τη...

YACHTING FINANCE

  Χρηματοδοτήστε την αγορά του σκάφους σας με τα 3 επενδυτικά εργαλεία...

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...