Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Θάνατος λουόμενου στον Άλιμο Αττικής
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Θάνατος λουόμενου στον Άλιμο Αττικής

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή ελεύθερης παραλίας του Β΄ Αλιπέδου Αλίμου, 75χρονος ημεδαπός.
Αρχικά, στον ανωτέρω άνδρα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ναυαγοσώστη, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Φλοίσβου του Λιμεναρχείου Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του ερασιτεχνικού σκάφους ”ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ” Ν. Κω 159, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή 4 ν.μ. βορειοδυτικά του λιμένα Ηρακλείου, με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην ανωτέρω περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή τυχόν συνδρομής, ενώ το ”ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ” εντοπίστηκε με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, το οποίο στη συνέχεια κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Ηρακλείου.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.
*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κιάτου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους ”LA REINE” σημαίας Μάλτας, πλησίον της ακτής στη θαλάσσια περιοχή Συκιάς Κορινθίας, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Στην περιοχή έσπευσαν το Ε/Π -Α/Κ σκάφος “ΕΛΕΝΗ Π” Ν.Κ. 196, περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς καθώς και επαγγελματίας δύτης, προς παροχή συνδρομής.
Το ”LA REINE” κατόπιν ελέγχου των υφάλων του από τον επαγγελματία δύτη, αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του Ε/Π-Α/Κ σκάφους και στη συνέχεια κατέπλευσε   στον λιμένα Κιάτου συνοδεία αυτού, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Κιάτου του Λιμεναρχείου Κορίνθου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Ι/Φ σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-70χρονου, από τον όρμο ”ΠΕΥΚΟ” ν. Σκύρου στον λιμένα Κύμης, με το Ε/Π – Τ/Ρ ”ΚΥΜΟΘΟΗ” Ν. Ραφήνας 73,
-47χρονης, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ ”ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.Ν. 67,
-84χρονου και 80χρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν. Π. 8745,
-59χρονης, από τον λιμένα ν. Σερίφου στον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και
-79χρονης, από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα ν. Παρθενίου Λέρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΕΛΦΙΝΙ” Ν.Λ. 56.

Related Articles

Η Thenamaris Ships Management Inc. συμμετέχει στην ημέρα καριέρας ΔΥΠΑ

Thenamaris Ships Management Inc. We are thrilled to announce our participation as...

CARELL SA: What is the process of the emergency ship repairs at sea?

FAQ Friday: In urgent repair scenarios, our swift action minimizes downtime and...

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΝΙΕΡΗΣ: Εκ νέου πρόεδρος της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι

Ανακοίνωση Τύπου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως εν Ελλάδι Αξιότιμες Κυρίες και αξιότιμοι...