Παρασκευή , 3 Μάιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Δωρεάν διάθεση οικιακών κάδων ανακύκλωσης στους πολίτες  από τον  Δήμο Πειραιά
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Δωρεάν διάθεση οικιακών κάδων ανακύκλωσης στους πολίτες  από τον  Δήμο Πειραιά

Στη δωρεάν διάθεση  ειδικών οικιακών  κάδων ανακύκλωσης στους πολίτες προχωρά ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιεί για την αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης και την ορθότερη διαχείριση των απορριμμάτων.

Στόχος είναι ο ευκολότερος διαχωρισμός τους από τα υπόλοιπα απορρίμματα εντός των οικιών.

Οι οικιακοί κάδοι είναι κατάλληλοι για διαλογή των ανακυκλώσιμων υλικών σε εσωτερικούς, καθώς και σε εξωτερικούς χώρους όπως μπαλκόνια,  βεράντες και κήπους.

Είναι κατασκευασμένοι από ανθεκτικό πλαστικό υλικό, φιλικό προς το περιβάλλον, ειδικό για επαναχρησιμοποίηση. Είναι πλήρως αδιάβροχοι  και δεν αλλοιώνονται από την υγρασία, τη βροχή και το πλύσιμο.

 

Αίτηση για δωρεάν διάθεση οικιακών κάδων  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdILosctbH6dpUKf8R7EXSQhRhBNFt90amrHEXsulx5Gih_Ng/viewform

 

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, στη γραμμή εξυπηρέτησης  επικοινωνίας για θέματα καθαριότητας του Δήμου  15110.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Προτεραιότητα της  Δημοτικής  Αρχής αποτελεί η καθαριότητα της πόλης και η σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, εξασφαλίζοντας παράλληλα πολλαπλά οφέλη για το περιβάλλον. Προχωράμε σε μια ακόμα πρωτοβουλία, προκειμένου να διευκολύνουμε τους δημότες μας  που ανακυκλώνουν τα οικιακά τους απορρίμματα, καθώς και  όλους όσοι επιθυμούν να εντάξουν την ανακύκλωση στην καθημερινότητά τους. Η Δημοτική Αρχή διευρύνει τις υπηρεσίες της, με στόχο  να αυξήσουμε τα ποσοστά ανακύκλωσης στον Πειραιά».

 

O Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας, δήλωσε:

«Με απλές κινήσεις στην καθημερινότητά τους οι Πειραιώτες μπορούν να βοηθήσουν τον δήμο να αυξήσει τα ποσοστά της ανακύκλωσης στην πόλη μας. Η τοποθέτηση των κάδων εντός των οικιών διευκολύνει τη συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών και τη μετέπειτα απόρριψή τους στους μεγάλους μπλε κάδους που υπάρχουν στις γειτονιές της πόλης μας».

Related Articles

Μητροπολίτης Πειραιώς: «Ο Χριστός έδωκε τον εαυτόν Tου ”λύτρον αντί πολλών”, για όλο τον κόσμο όλων των εποχών»

Στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Πειραιώς Ιερούργησε σήμερα Μεγάλη Πέμπτη (2 Μαΐου...

Ecomobility – Οικολογική Μετακίνηση 2023-2024 Βράβευση Δήμου Πειραιά και δύο σχολείων της πόλης μας

Ο Δήμος Πειραιά έλαβε ειδικό έπαινο ευχαριστίας, καθώς παρείχε άμεση και συνεχή...

Με ομόφωνο ψήφισμά του  το  Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά εκφράζει  τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους των Κέντρων Πρόληψης

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά,  κατά τη συνεδρίαση του,  τη Μ. Δευτέρα,  29-4-2024, ενέκρινε  ομόφωνα και εξέδωσε ψήφισμα, εκφράζοντας  τη...

Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος: “Τα έθιμα του Πάσχα φανερώνουν τη στενή σχέση των Ελλήνων με τη θάλασσα”

Tα έθιμα και οι παραδόσεις της Μεγάλης Εβδομάδας ζωντανεύουν σε όλη την...