Τετάρτη , 30 Σεπτέμβριος 2026
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Θάνατος αλλοδαπού στη Ρόδο
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Θάνατος αλλοδαπού στη Ρόδο

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από την παραλία ”ΚΟΛΥΜΠΙΑ” ν. Ρόδου, 63χρονος αλλοδαπός.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.), για την προσάραξη σε αμμώδη αβαθή, του Ι/Φ σκάφους ”MOONLIGHT FANTASY” σημαίας Γερμανίας, στην θαλάσσια περιοχή του όρμου ”ΠΑΛΑΙΡΟΥ” Αιτωλοακαρνανίας.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος, άνευ επιβαινόντων. Κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης στα ύφαλα του σκάφους από ιδιώτη δύτη, το εν λόγω Ι/Φ αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του Α/Κ σκάφους ”ΔΕΣΠΟΙΝΑ” Λ.Λ. 1424 και με ιδία μέσα κατέπλευσε ασφαλώς στον λιμένα ”ΠΑΛΑΙΡΟΥ” Αιτωλοακαρνανίας, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”MOONLIGHT FANTASY” μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.

*****

Μετά από αλιευτικούς ελέγχους που διενήργησαν πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Α’ Λιμενικού Τμήματος Νέας Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης στην ιχθυόσκαλα Νέας Μηχανιώνας, βεβαιώθηκε μία (01) αγορανομική παράβαση σε εταιρία εμπορίας ιχθύων, για τη μη αναγραφή επιστημονικής ονομασίας ειδών αλιευμάτων σε δελτίο αποστολής.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-77χρονου, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ – Ο/Γ ”ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ” Ν.Π. 11070 και

-1,5χρονου, από τον λιμένα ν. Αλοννήσου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν.Π. 10001.

Related Articles

Β. Κικίλιας: «Στο Υπουργείο Ναυτιλίας ανακόψαμε επιπλέον ενεργειακή ακρίβεια και αυξήσεις τιμών»

  Στις παρεμβάσεις για τα ναυτιλιακά καύσιμα και τις τιμές των ακτοπλοϊκών...

GRIMALDI EXCELLENCE AWARDS 2026 PRESENTED

The prestigious recognitions celebrate strong partnerships and shared paths built around common...

Β. Κικίλιας στο OPEN για το BLUE CARRIER 2: «Πρώτη προτεραιότητα η προστασία της ανθρώπινης ζωής – Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη»

Στην επιχείρηση αντιμετώπισης της πυρκαγιάς στο φορτηγό-οχηματαγωγό «BLUE CARRIER 2» και στα...

THE MASS CODE IS SOON TO BE A MANDATORY INSTRUMENT WITHIN THE INTERNATIONAL SHIPPING INDUSTRY

Authored by Nicholas G. Gerassimou The recent approval by the IMO of...