Δευτέρα , 2 Οκτώβριος 2023
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Πρόσκρουση του Ε/Γ-Ο/Γ ”Ν. ΣΑΜΟΣ” πλοίου στη Χίο
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Πρόσκρουση του Ε/Γ-Ο/Γ ”Ν. ΣΑΜΟΣ” πλοίου στη Χίο

Προσέκρουσε, μεσημβρινές ώρες χθες, κατά την είσοδό του στον λιμένα Χίου, το Ε/Γ-Ο/Γ ”Ν. ΣΑΜΟΣ” Ν.Π. 12396 στον λιμενοβραχίονα κόκκινου φανού, με την αριστερή πλευρά επί του ύψους της ίσαλου γραμμής, προκαλώντας υλικές ζημιές στον λιμενοβραχίονα Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μυτιλήνη για Χίο – Πειραιά με 141 επιβάτες, 33 Ι.Χ., 05 Δ/Κ και 88 άτομα πλήρωμα.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα Χίου, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν διαπιστώθηκαν υλικές ζημιές σε μεταφερόμενα οχήματα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ενώ μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα καθώς και επιπρόσθετου ελέγχου από Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων παρουσία δυτών, επετράπη ο απόπλους για μεμονωμένο πλου κενό επιβατών και φορτίου προς λιμένα Πειραιά. Οι επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με έτερο πλοίο από το λιμάνι των Μεστών, με μέριμνα της εταιρείας.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Τήνου, για περιστατικό τραυματισμού 38χρονης επιβάτιδος επί του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π” Ν.Π. 10668, κατά την διάρκεια εκτέλεσης δρομολογίου του από τον λιμένα Ραφήνας.

Η 38χρονη έχασε τις αισθήσεις της, με αποτέλεσμα την πτώση της στο κατάστρωμα και τον τραυματισμό της στο κεφάλι. Αρχικά της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από μέλη πληρώματος, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Τήνου, για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Ιερισσού και Όρμου Παναγιάς, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του Τ/Χ σκάφους ”NG 523” σημαίας Γερμανίας, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή ν. Διάπορου Χαλκιδικής, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στην ανωτέρω περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ε/Π-Τ/Χ “ΔΗΛΕΩΝ” Τ. Θ. 3113, τα οποία εντόπισαν το ανωτέρω Τ/Χ με τους επιβαίνοντες του καλά στην υγεία τους.

Στη συνέχεια, κατόπιν ενημέρωσης από τον Κυβερνήτη του ”NG 523”, η μηχανική βλάβη αποκαταστάθηκε και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους, το Τ/Χ κατέπλευσε ασφαλώς στην Μαρίνα Λατούρα.

Related Articles

DNV: Genesis of a giant- assuring quality in the shipbuilding process

Today we’re in Hamburg – our home for shipping – to celebrate...

COSTAMARE: Διανομή μερίσματος στους μετόχους της

Η Costamare Inc. Δηλώνει τριμηνιαίο μέρισμα στις προνομιούχες και κοινές μετοχές της...

BLACK ROPE: SEPTEMBER MOORING TIPS

SEPTEMBER MOORING TIPS SDMBL & Mooring Equipment at a Glance 𝐂𝐨𝐧𝐭𝐚𝐜𝐭 𝐚...

SNAME GREEK SECTION -Appreciation Event & Award Ceremony

SNAME GREEK SECTION: Appreciation Event &   Award Ceremony WEDNESDAY, 18th OCTOBER 2023...